Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

WAYFARER - végighallgatható a Colorado-i black-folk banda új albuma, a 'World’s Blood'

2018-05-30
A Denver városából származó atmoszférikus black / folk metal banda új, 'World’s Blood' című albuma CD-n, LP-n és digitálisan is megjelent május 25-én.

A 'World’s Blood' a banda harmadik nagylemeze; egyben az első, ami a Profound Lore Records gondozásában jelent meg. Az új album az "amerikai Vadnyugat black metal zenéjét" tartalmazza. A dal-kollekciót 2018 elején rögzítették, a new yorki Thousand Caves Stúdióban, a híres hangmérnök, Colin Marston felügyelete alatt.

"A Sziklás-hegység és a Colorado-i hegycsúcsok árnyékából származó" Wayfarer ezúttal egy jellegzetes amerikai történetet mesél el, "sötét és poros, denveri hangzású zene kíséretében". A 'World’s Blood' dalainak hangulata az epikus western filmekre hajaz, de természetesen a dallamos black metal műfaj intenzitása sem elhanyagolható. A Wayfarer most is "valami igazán eredetit tett le az asztalra, egy olyan album formájában, ami egyaránt agresszív és őszinte. A banda harmadik lemeze hallucinatív képet fest a távoli Vadnyugatról, miközben egy rég elveszett kultúrát éleszt újra, kísérteties és véres formában".

A tracklista:
01. Animal Crown
02. On Horseback They Carried Thunder
03. The Crows Ahead Cry War
04. The Dreaming Plain
05. A Nation Of Immigrants

A teljes album lentebb meghallgatható.

A Wayfarer a nyár elején egy nagyszabású észak-amerikai turnét bonyolít le, a Primitive Man, a Krallice és a Forn társaságában. A beosztás a plakátra kattintva érhető el:

A Wayfarer-t 2012-ben alapította néhány elkötelezett Colorado-i metalzenész. Céljuk a kezdetektől fogva az volt, hogy különlegeset alkossanak a metalzene határain belül; egyben túllépve azt. Az alap-felállást Shane McCarthy, Tanner Rezabek, Isaac Faulk és James Hansen alkotta - ők rögzítették a 2014-es, 'Children of the Iron Age' című debüt-albumot, amit a Prosthetic Records vett gondozásba. A megjelenést követően a csapat turnéra indult, és azóta sincs megállás. Az évek során együtt turnéztak például a Dreadnought, a Falls Of Rauros, az Anicon, a Velnias és a Haunter zenekarokkal.

Második nagylemezük, az 'Old Souls' 2016-ban jelent meg a Prosthetic által. Hangzás tekintetében ez az album komoly progressziót tükrözött - stílusukat ekkor már nehezen lehetett konkretizálni. 2016 végén újabb koncert-sorozat következett Észak- és Közép-Amerika-szerte. Onnantól kezdve hivatalosan is Joey Truscelli a banda gitárosa, mivel Tanner Rezabek még abban az évben kilépett a felállásból.

Bővebb infók, hírek a bandáról: Facebook


WAYFARER - végighallgatható a Colorado-i black-folk banda új albuma, a 'World’s Blood'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.