Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ICED EARTH - a 20. évforduló alkalmából újra megjelent a klasszikus 'Alive in Athens' koncertalbum

2019-12-17
Az Iced Earth 2019. december 6-án adta ki újra bakeliten az 1999-es, 'Alive in Athens' című koncert-ópuszt.

Az 'Alive in Athens' eredetileg 20 évvel ezelőtt jelent meg, 2CD / 3CD / LP szett formájában. A koncertlemez gigiantikus sikereket eredményezett az Iced Earth számára: a kiadvány aranylemez lett Görögországban, ahol maga a 30 számos lemez készült. Az 'Alive in Athens' anyagát két éjszaka alatt vették fel, az athéni Rodon Club-ban megrendezett koncertsorozat során, 1999 januárjában.

Az eredeti kiadványra nem került fel a 'Colors' című szám live-verziója, és az 'Alive in Athens' LP-változata sem rendelkezett a lehető legjobb hangminőséggel. A banda vezére, Jon Schaffer most azonban úgy döntött, ez a kultikus lemez megérdemli a perfekt kivitelezést; így Patrick W. Engel (Temple Of Disharmony) hangmérnököt, hogy az évforduló alkalmából "dinamizálja fel" a hanganyagot.

Schaffer elmondta: "Az 'Alive in Athens' című kiadványt sokan minden idők legnagyszerűbb heavy metal koncert-anyagának nevezik. Részemről is különleges kaland csúcspontja volt ez a koncertsorozat, amit sosem fogok elfelejteni. Személyes és zenei karrierem legszebb emlékeit éltem meg Görögországban, ezen a két csodálatos athéni éjszakán. Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy az Iced Earth-fanok Görögországban és a világ minden más táján egyet értenek ebben velem. Remélem, nektek is legalább ennyire fog tetszik az 'Alive in Athens' új, ultimate kiadása!".

Az 'Alive in Athens' 20. évforduló újrakiadása megjelenik különféle színű, ötlemezes, 180 grammos LP-formában, kiegészítve egy 12 oldalas, bakelitlemez-méretű szövegkönyvvel, melyben Jon Schaffer és Matt Barlow (a banda akkori énekese), valamint Hakos Pervanidis (a görög Metal Hammer magazin szerkesztője) megjegyzései olvashatók. Emellett egy 60x60cm-es poszter is helyet kapott a csomagban.

A 2019. dewcember 6-án megjelent újrakiadás rendelési infói itt találhatók meg.


ICED EARTH - a 20. évforduló alkalmából újra megjelent a klasszikus 'Alive in Athens' koncertalbum
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.