Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új TRILLIUM albummal tért vissza Amanda Somerville - itt a friss dal / klip-premier!

2018-06-08
A híres metal-énekesnő, Amanda Somerville (Kiske/Somerville, Avantasia) kiadta az új Trillium albumot.

A Trillium új stúdiólemeze 'Tectonic' címmel jelent meg, 2018. június 8-án. Íme a lemez borítója és dallistája:

01. Time To Shine
02. Stand Up
03. Full Speed Ahead
04. Hit Me
05. Fighting Fate
06. Nocturna
07. Fatal Mistake
08. Shards
09. Cliché Freak Show
10. Eternal Spring

Az új lemez producere maga Somerville és Sander Gommans volt. A felvételek hollandiai In The Room, Eternia és Rock Station stúdiókban, valamint az USA-beli Backwoods Gang Stúdióban zajlottak. A keverést szintén Gommans; míg a maszterizálást Jos Driessen végezte le, a Sandlane Stúdió falai között. Az album teljes egészén maga Somerville énekel. Mellette Gommans gitározik és basszusgitározik, de néhány szóló erejéig beszállt Mark Burnash és Paul Owsinski is. Billentyűkön Erik van Ittersum, dobokon pedig Andre Borgman működik közre.

"Míg a Trillium debütáló, 'Alloy' című albuma inkább sötét és nyugtalan hangvételű volt, addig a 'Tectonic' inkább felemelő érzéseket nyújt, tele van erővel és karakterrel, valamint mély érzelmekkel" - nyilatkozta Amanda. "Az életemet különféle földrengések alakították az utóbbi években - ennek hatása erősen érezhető az új albumon. Egyébként nem volt könnyű olyan lemezt alkotni, ami zeneileg kemény, de mégsem uralkodik el rajta a melankólia. Sander és én a kezdetektől fogva ebbe az irányba mentünk, és szerintem remekül sikerült kiviteleznünk a belőtt célokat!".

Lentebb megtekinthető az első három új single-dal, a 'Time To Shine', a 'Shards' és a 'Full Speed Ahead' hivatalos videoklipje, ízelítőképpen a rendeléshez.

Aki esetleg nem ismerné: Amanda Somerville egy amerikai énekesnő / zeneszerző, aki szólóbandája mellett turnézott már a Kamelot-tal, az Avantasia-val és az Epica-val is, később pedig a Trillium zenekar élén tűnt fel. Legutóbbi, Michael Kiskével (ex-Helloween, Unisonic) közös lemeze 2015-ben jelent meg, de nemrég másik projektje, a HDK is munkába állt.


Új TRILLIUM albummal tért vissza Amanda Somerville - itt a friss dal / klip-premier!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.