Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PRIMAL FEAR - itt az 'Apocalypse' album új videoklipje, a 'Crucify Me'!

2018-09-29
A német power metalisták néhány hete kiadták új, 'Apocalypse' című albumukat, aminek európai lemezbemutató turnéja szeptember 28-án vette kezdetét.

Az 'Apocalypse' albumra 12 vadonatúj heavy metal-himnusz került fel - ezeket 30 újonnan megírt dalból választották ki. Az új lemezt ezúttal is a banda basszerosa, Mat Sinner producelte; míg a keverésért és a hangmérnöki munkákért a dán Jacob Hansen (Hansen Studios) felelt. Az 'Apocalypse' 2018. augusztus 10-én jelent meg, CD-n, CD+DVD változatban, box-szettben, valamint különféle színű bakeliten (rendelési infók itt).

Stílusát tekintve az új album a Primal Fear eddigi legsikeresebb lemeze, a 'Rulebreaker' vonalát követi. A banda 12. nagylemeze ettől függetlenül egy újabb mérföldkő a Primal Fear karrierjében és fejlődésében. A csapat több évnyi kemény munka révén vált napjaink egyik legnagyobb becsben tartott. legnagyobb tiszteletnek örvendő heavy metal bandájával; egy igazi metal-létesítménnyé. Legutóbbi két stúdióalbumuk, a 'Delivering the Black' és a 'Rulebreaker' egyaránt kiemelkedő toplistás helyezéseket értek el globális szinten, és minden addiginál pozitívabb kritikai fogadtatásban részesítették őket. A banda tehát kétségkívül magasra emelte a lécet az utóbbi években, mind zenei minőség, mind zenészi készségek tekintetében.

Ralf Scheepers énekes korábban elmondta: "Nem tudom, honnan jön és hogy csináljuk, de úgy tűnik, egy ideje csak úgy ömlenek belőlünk a jobbnál jobb metal-nóták. Ettől függetlenül persze most is csak akkor adjuk ki a lemezt, amikor 100%-ig meg nem vagyunk elégedve a végeredménnyel. Ti is tudhatjátok: a végletekig megbízhattok a Primal Fear brandjében!".

Mat Sinner hozzátette: "Nagyon meglepő ez a jelenlegi kreativitás a bandán belül. Mindannyian részt vettünk a dalszerzésben; és mindannyian nagyon elégedettek is vagyunk magunkkal, és a munkálatok eredményeivel. Amire számíthattok, az egy totális energiával felszerelt metal-album, maximális attitűddel és nyers erővel ellátva!".

A basszusgitáros így folytatta: "Ami tehát engem a leginkább lenyűgözött a munkálatok során, az a fantasztikus csapatmunka volt. Békés ütemben, kreatívan és összpontosítottan haladtunk a dolgokkal; vagyis nem voltak "nagy megbeszélések", sem heves viták. Mindenki remek munkát végzett, és csúcsteljesítményt nyújtott. Márpedig ez a kulcs ahhoz, hogy minden dal részletekbe menően kiválóan szóljon, az old-school témáktól az epikus elemekig; a modern beütéstől a szimfónikus témákig, a lassútól a gyorsig... ezt mindet megtalálhatjátok az 'Apocalypse' albumon!".

Íme az 'Apocalypse' borítója és tracklistája:

CD
01. Apocalypse
02. New Rise
03. The Ritual
04. King Of Madness
05. Blood, Sweat, & Fear
06. Supernova
07. Hail To The Fear
08. Hounds Of Justice
09. The Beast
10. Eye Of The Storm
11. Cannonball
12. Fight Against Evil (bónusz track - deluxe verzió)
13. Into The Fire  (bónusz track - deluxe verzió)
"My War Is Over" (Bonus Track - Deluxe Version)
 
Bónusz DVD
"King Of Madness" (video)
"The Ritual" (video)
"Making of Apocalypse" mini-dokumentumfilm

Az új lemezről elsőként a 'Hounds Of Justice' című dal szöveges videója látott napvilágot; majd megjelent a 'King Of Madness' és a 'The Ritual' dal hivatalos videoklipje és a 'Crucify Me' szöveges videója is. Íme a premierek:

A Primal Fear idén ősszel egy széles körű turné keretében mutatja be először élőben az 'Apocalypse' albumot. A soron következő turnét Apocalypse Over Europe címmel jelentették be. A Riot V társaságában megrendezendő körút - ami szeptember 30-án a budapesti Barba Negrát is érinti - teljes beosztása itt érhető el.

Alább megtekinthető a turné trailere is:

Másik hír, hogy a Primal Fear újonnani szerződést kötött a Nuclear Blast-tal. A kiadó és a német banda kapcsolata 20 éve indult - a Primal Fear már a debütáló albumát is e cég révén dobta piacra, 1998 februárjában. A lemez a német toplista top 50-jében végzett, és három héten keresztül ott is maradt. Később a csapat olyan klasszikusokat adott ki a Nuclear Blast jóvoltából, mint a 'Jaws of Death' (1999), a 'Nuclear Fire' (2001), a 'Black Sun' (2002), a 'Devil’s Ground' (2004) és a 'Seven Seals' (2005).

Az új lemezszerződés apropójából a banda szeptember 28-án kiad egy 'Crucify Me' című kislemezt. A 7-hüvelykes bakeliten megjelenő, ezer példányszámra limitált mini-albumra egy vadonatúj nóta (a címadó), valamint a klasszikus 'Nuclear Fire' dal koncert-verziója került fel (előrendelés és bővebb infók itt).

A banda legutóbbi, teljes értékű stúdióalbuma, a 'Rulebreaker' 2016. január 29-én jelent meg, a Frontiers Records gondozásában (a lemezről bővebben itt írtunk). Ezt követte egy 'Angels of Mercy – Live in Germany' című koncert-anyag, amit 2017. június 2-án adtak ki; majd pedig a 'Best of Fear' című válogatás, ami november 10-én jelent meg.


PRIMAL FEAR - itt az 'Apocalypse' album új videoklipje, a 'Crucify Me'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.