Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új nagylemezzel jelentkezett az IMPENDING DOOM - 'Paved With Bones' címmel mutattak be új klipet

2018-06-27
A dél-kaliforniai Impending Doom zenekar 5 év után tért vissza új albummal.

"A várakozás véget ért! Öt év után boldogan jelentjük be, hogy új albumot adunk ki" - közölte nemrég a banda. “Egy igazán kemény, lényegretörő dal-kollekciót igyekeztünk összeállítani; olyasvalamit, aminek manapság híján van a színtér“.

Az Impending Doom hatodik stúdióalbuma 'The Sin and Doom Vol. II' címmel jelent meg, 2018. június 22-én, az Entertainment One jóvoltából, mint a 2013-as 'Death Will Reign' folytatása (ez utóbbi album annak idején a Billboard 116. helyén debütált). Az új lemezt itt lehet megrendelni. Az első, 'The Wretched And Godless' című single-dal lentebb elérhető szöveges videó formájában.

A 'The Sin and Doom Vol. II' borítóját az a Colin Marks (Fleshgod Apocalypse, Whitechapel) tervezte, aki már a 2009-es 'The Serpent Servant' album esetében is együtt dolgozott a bandával.

A tracklista:
01. The Wretched And Godless
02. Burn
03. War Music
04. EVIL
05. Paved With Bones
06. The Serpents Tongue
07. Unbroken
08. Devils Den
09. Everything's Fake
10. Run For Your Life (She Calls)

Az Impending Doom zenekar tehát újra ott folytatja, ahol elindult pályafutása; az új album tehát a banda alfája és omegája. A 'The Sin and Doom Vol. II' egy "büntetően agresszív, zeneileg véres, egyben összpontosított, precízen kidolgozott anyag", hasonlóan a csapat bármelyik korábbi kiadványához.

Az Impending Doom a múltban több neves producerrel dolgozott együtt - köztük Zeuss-szal (Rob Zombie, Hatebreed, Queensrÿche) és Will Putney (Every Time I Die, The Amity Affliction, Thy Art Is Murder)-val is, de a hatos számú albummal atekintetben is visszatértek a gyökerekhez, hogy saját maguk rögzítették és producelték a dalokat. A maszterizálásba Christopher Eck segített be - annak idején ő volt a banda debüt-albumának producere.

A 'The Sin and Doom Vol. II' egy "muzikális testi sértés, ami nem ismer kihívókat, kompromisszumokat, sem a karrierizmus fogalmát. Ezúttal egy újult erővel felszerelt, egyben letisztult Impending Doom-mal találkozhatunk; az elképzelhető legkeményebb metalzenét ismerhetjük meg, miközben egy kiforrott kollektív vízióval találjuk szemben magunkat".

Újabban megjelent az 'Everything's Fake' című szám hivatalos klipje, amit J.D. Butler (Adapt Cinema) rendezett. A premiert David Sittig így kommentálta: "Eddig kétségkívül ez a legjobb Impending Doom-videó. A rendező teljes mértékig tisztában volt bandánk hangzásával; így a rajongókat is sikeresen kalauzolja egy vizuálisan sötét világba, ami remekül tükrözi zenénket".

 

A megjelenést követően megosztották a 'Paved With Bones' dal hivatalos, J.D. Butler által rendezett klipjét, amit így kommentáltak: "Kitaláltuk, hogy szülővárosunkban megszervezünk egy bulit, ahol a rajongók elsőkézből hllhatják az új dalokat; még mielőtt az egész világ meg nem ismerné az új albumot. Ezen a rendezvényen forgattunk egy új klipet is. A Chain Reaction klub tökéletes helynek bizonyult mindehhez, mivel mi magunk is itt nőttünk fel, itt tanultunk meg zenélni. Ezen a kis helyen rendeztünk tehát egy intenzív bulit, melynek során a rajongókkal együtt őrültünk meg!".

Lentebb meghallgatható a 'War Music' című szám is:


Új nagylemezzel jelentkezett az IMPENDING DOOM - 'Paved With Bones' címmel mutattak be új klipet
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.