Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Újrakiadásokkal és fesztivál-fellépésekkel tér vissza a VOMITORY

2019-05-22
A kultikus svéd death metal banda emellett hamarosan egy nagyszabású világkörüli turnét is lebonyolít.

A 2013 februárjában feloszlott Vomitory most az alábbi közleménnyel lepte meg rajongóit: "24 éven keresztül a svéd death metal-legenda Vomitory a világ minden táján lerombolta a színpadokat, miközben kiadott nyolc sikeres albumot. Ezt követően, 2013-ban feloszlottak, de 2017-ben - egy egy-alkalmas emlék-koncert erejéig - ismét összeálltak. Ekkor derült ki, hogy továbbra is remek az összhang a bandatagok között, és ekkor dőlt el, hogy a jövőbeni csatákat is együtt kell megvívniuk, ezen a véráztatta talajon. A Vomitory 2019-ben ünnepli fennállása 30. évfordulóját - ez pedig tökéletes alkalomnak bizonyul arra, hogy ismét pusztulást szabadítsanak a bolygó lehető legtöbb színpadára. Éljen a death metalista felsőbbrendűség!".

Leszámítva a fentebb említett, 2017-es reunion-koncertet (a német Summer Breeze fesztiválon), a Vomitory 2013. december 27-én adta utolsó koncertjét, a svédországi Karlstad-ban, a Metal Clüb színpadán. Ezen a bulin vendégként lépett Tomas Lindberg (At The Gates, Luckup, Disfear, The Crown, stb.) is. A banda két tagja, Tobias Gustafsson dobos és Erik Rundqvist énekes-basszusgitáros később megalapította a Cut Up zenekart, ami immáron két nagylemezt is kiadott.

A Vomitory idén fellép többek közt a Maryland Deathfest-en, valamint a Kaltenbach Open Air, a Party San Open Air, a szlovák Gothoom Open Air, a norvég Inferno és a svéd Gamerocken fesztiválokon; emellett pedig egy dél-amerikai turnét is lebonyolítanak szeptember folyamán. Az eddig ismeretes dátumok és állomások listája itt érhető el.

A Vomitory utolsó albuma egyébként 2011-ben jelent meg, 'Opus Mortis VIII' címmel, a Metal Blade Records jóvoltából.

A Metal Blade - a banda újjáalakulása alkalmából - limitált, exkluzív, többféle színű bakeliten újra kiadja a Vomitory korai albumait (többek közt a 'Primal Massacre' és a 'Terrorize Brutalize Sodomize' cím klasszikusokat). Erről bővebb infókat itt lehet találni.


Újrakiadásokkal és fesztivál-fellépésekkel tér vissza a VOMITORY
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.