Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CONTROL DENIED - először jelenik meg bakeliten a klasszikus 'The Fragile Art of Existence' album

2018-05-26
A kultikus floridai progresszív metal banda - amit a néhai Death-mester, Chuck Schuldiner alapított - eredetileg 1999-ben adta ki nagy sikereknek örvendő, egyetlen albumát...

A klasszikus 'The Fragile Art of Existence' most először jelenik meg hivatalos LP-változatban; méghozzá remaszterizált formában, bónusz dalokkal kiegészítve, deluxe csomagolásban. A bakelitlemez június elsejei kiadásáért a Relapse Records felel.

A kiadvány megrendelhető dupla gatefold LP-n, dupla picture disc és deluxe 3xLP box-szett formájában - ez utóbbi több mint egy órányi ritkaságot (extra dalok, korai demók, stb.) tartalmaz. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A 'The Fragile Art of Existence' egy időtálló klasszikus; egy tradícionális, új évezredbe lévő metalbanda innovatív hangzását és zenéjét prezentálja; méghozzá világ-klasszis zenészek előadásában.

A 'The Fragile Art of Existence' újrakiadása (konkrétan a 3xLP box-szett) tartalma így néz ki:

LP 1/2

01. Consumed
02. Breaking The Broken
03. Expect The Unexpected
04. What If…?

05. When The Link Becomes Missing
06. Believe
07. Cut Down
08. The Fragile Art Of Existence

LP 3

01. Consumed - 1999 Demo
02. When The Link Becomes Missing - 1999 Demo
03. Breaking The Broken (Chuck Schuldiner énekel) - 1999 Demo
04. Believe - 1997 Demo
05. The Fragile Art Of Existence - 1996 Demo
06. Expect The Unexpected - (Chuck Schuldiner énekel) - 1996 Demo
07. What If…? - (Chuck Schuldiner énekel) - 1996 Demo
08. Cut Down - (Chuck Schuldiner énekel) - 1996 Demo

Íme az újrakiadás hivatalos előzetese:

Az újra kiadott box-szettet maga az eredeti dobos, Richard Christy csomolja ki:

Chuck Schuldiner eredetileg a metal-történelem egyik leglegendásabb bandája, a Death mestere volt. Kiemelkedő dalszerzői készségeit brutális, őszinte dalszövegekkel ötvözte; ezáltal is lett a Death a világ egyik legalapvetőbb extrém metal bandája. A zenész 1996-ban döntött úgy, hogy visszatér klasszikus metal-gyökereihez; ezért megalapította a Control Denied együttest, melyben javarészt a Death felállása, valamint Tim Aymar énekes vett részt. Aymar ezt megelőző több sikeres metalbandát vezetett (köztük a Psycho Scream-et) - hangja remekül passzolt Schuldiner elképzeléseihez. Schuldiner számára a Control Denied egy különleges vízió része volt - tulajdonképpen ő volt a rendezője; mondhatni "edzője" ennek a speciális projektnek. Kreatív iránytásához további kreatív elmékre volt szüksége: Aymar mellett többek közt Steve DiGiorgio (Testament) basszusgitáros is tagja volt a Control Denied felállásának. A zenekarnak - Schuldiner idő előtti halála miatt - mindössze egyetlen albumot sikerült letenni az asztalra; de az kétségkívül egy időtálló klasszikus lett már az új évezred elején.


CONTROL DENIED - először jelenik meg bakeliten a klasszikus 'The Fragile Art of Existence' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.