Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Péntekre várható az ötödik RINGS OF SATURN album, a 'Gidim' - itt a friss előzetes!

2019-10-23
Az észak-kaliforniai "extrémisták" ötödik nagylemeze, a 'Gidim' október 25-én jelenik meg, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából.

A Lucas Mann által vezetett, Rings Of Saturn nevű triumvirátus 2009 őszén ismertette meg magát a világgal, amikor felkerült a netre első alkotásuk, az 'Abducted' című szám. Nem sok idő kellett, hogy a megmozdulásból egy teljes album kialakuljon: ez lett az 'Embryonic Anomaly', ami a Unique Leader Records gondozásában jelent meg világszerte, 2010 májusában. A banda azóta intenzíven turnézik az USA-ban és Kanadában, a későbbiekben megjelent 'Dingir', valamint harmadik albumuk, a 'Lugal Ki En' (2014) promóciója jegyében (többnyire az As Blood Runs Black és a Faceless társaságában). 2015-ben felléptek a Knotfest-en; 2016 elején pedig lebonyolították első európai turnéjukat, az Aversions Crown kíséretében. 2017-ben kiadták negyedik, 'Ultu Ulla' című nagylemezüket.

Most eljött az idő az ötödik stúdióalbum bejelentésére: az új Rings Of Saturn lemez 2019. okóber 25-én lát napvilágot, 'Gidim' címmel, a Nuclear Blast kiadó gondozásában. Lucas Mann ennek kapcsán elmondta: "Mindig is azon voltunk, hogy magasra helyezzük a lécet minden általunk készített albummal. A 'Gidim' esetében is ez a helyzet, de ezúttal visszatértünk a Rings Of Saturn gyökereihez. Mondhatnánk úgy is, hogy a 'Dingir' és a 'Lugal Ki En' albumok "közönség-kedvenc" részeit folytatjuk - vagy bővítjük ki - a 'Gidim' albumon".

A 'Gidim' felvételei Mann saját stúdiója, a Mann Studios falai között zajlottak - a vokálok kivételével: ezeket a témákat Mark Lewis Audiohammer stúdiójában vették fel. A dob-témák rögzítésénél besegített Marco “Lord Marco” Pitruzzella is. A keverést és a masztert szintén Mark Lewis végezte el; a lemezborító pedig Mark Cooper műve. Vendégként Dan Watson (Enterprise Earth), Charles Caswell (Berried Alive) és Yo Onityan szerepel az albumon.

A tracklista:
01. Pustules (feat. Charles Caswell / Berried Alive)
02. Divine Authority
03. Hypodermis Glitch (feat. Dan Watson / Enterprise Earth)
04. Bloated And Stiff
05. Tormented Consciousness (feat. Yo Onityan)
06. The Husk
07. Mental Prolapse
08. Genetic Inheritance
09. Face Of The Wormhole
10. Gidim (instrumentális)

Az első ízelítő, a 'The Husk' című szám hivatalos videoklipje - amit Scott Hansen (Digital Thunderdome) rendezett - lentebb elérhető:

A lemez első hivatalos előzeteseiben Joel Omans gitáros elmélkedik űrlényekről és zenéről:

Az album több különféle változatban (CD-n, bakeliten, kazettán, stb.), valamint exkluzív szett formájában előrendelhető az alábbi képre kattintva:

A Rings Of Saturn október és november folyamán bonyolítja le a 'Gidim' észak-amerikai lemezbemutató turnéját, az Enterprise Earth zenekar társaságában. 2020-ban várhatóan Európába is ellátogat a banda.


Péntekre várható az ötödik RINGS OF SATURN album, a 'Gidim' - itt a friss előzetes!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.