Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DRAGONFORCE - hallgasd végig az 'Extreme Power Metal' albumot!

2019-10-01
A Grammy-jelölt brit power metalisták néhány napja kiadták nyolcadik nagylemezüket. Egyúttal bejelentett a banda egy nagyszabású turnét is.

A Dragonforce következő, 8. sorlemeze Damien Rainaud (Fear Factory, Once Human) producer közreműködésében készült el, a kaliforniai Mix Unlimited Stúdióban. A rajongók ezen a linken követhették figyelemmel a stúdiós munkálatokat. A stílszerűen 'Extreme Power Metal' címet viselő album 2019. szeptember 27-én jelent meg, több különféle változatban (rendelési infók itt).

A tracklista:
01. Highway To Oblivion
02. Cosmic Power Of The Infinite Shred Machine
03. The Last Dragonborn
04. Heart Demolition
05. Troopers Of The Stars
06. Razorblade Meltdown
07. Strangers
08. In A Skyforged Dream
09. Remembrance Day
10. My Heart Will Go On

Az első három single-dal, a 'Highway To Oblivion', a 'Razorblade Meltdown' és a 'Heart Demolition' hivatalos videoklipje itt tekinthető meg. Lentebb pedig meg lehet hallgatni az album LP-változatát teljes egészében:

A banda egyúttal közzétette soron következő észak-amerikai / európai turnéjának részleteit. A 2019 őszétől 2020 februárjáig tartó körút október 1-én indul Arizonában, a Dance With The Dead és a Starkill zenekarok társaságában. November folyamán továbbá Nagy-Britanniában turnézik a csapat; februárban pedig Európa többi részét is útba ejtik. A teljes beosztást a dragonforce.com oldalon lehet megtalálni.

Másik hír, hogy augusztusban kilépett a bandából a basszusgitáros, Frédéric Leclercq. akinek közleménye így szól: "Adódott egy nagyszerű lehetőségem, aminek részleteit hamarosan nyilvánosságra hozom. Nem vesztünk össze és nincs semmi rosszmájúság a dologban - csakis a legjobbakat kívánhatom a srácoknak. Egyúttal köszönöm a rajongóknak az elmúlt években nyújtott támogatást!".

"Amilyen szomorúak vagyunk, hogy elvesztettük Fred-et, épp annyira örülünk annak, hogy a jövőben azt a zenét játszhatja, ami annyira szeret. Ettől függetlenül mindörökké a DragonForce-család tagja és jóbarát marad számunkra" - tette hozzá a banda.

Leclercq utolsó koncertje a DragonForce színeiben augusztus 17-én kerül megrendezésre, a hamburgi Elb-Riot klubban.

Korábbi hír, hogy a Dragonforce 2018. május 4-én újra kiadta "új erővel feltöltött" 'The Power Within' című albumát. Köszönhetően Damien Rainaud (Fear Factory, Babymetal) hangmérnöknek és a díjnyertes los angelesi Mix Unlimited Stúdió korszerű hangtechnikai eszközeinek, a Dragonforce klasszikus hangzása jelenleg még erősebben, még gazdagabban és feszesebben szól, mint valaha. Ilyen "megújuláson" esett most át a banda ötödik nagylemeze, a 2012-es 'The Power Within', amit teljes egészében újrakevertek és remaszterizáltak, a hangzásbeli élmény maximalizálása érdekében.

Herman Li gitáros így nyilatkozott: “Nekem nagyon bejön a 'Re-Powered Within' megszólalása! Újrakevertük és újra-maszterizáltuk az eredeti dalokat; utolsó két kiadványunk modern produkciójával láttuk el. A végeredmény egy jóval letisztultabb, erőteljesebb hangzás lett; a rajongók ezáltal könnyebben kihallhatnak minden apróbb zenei részletet, melyet eddig valószínűleg nem vettek észre. Ezek a dalok mostantól még izgalmasabbak, mint valaha!”.

A 'Re-Powered Within' - mint az ismeretes - tele van vérbeli Dragonforce-himnuszokkal. Az új mix és maszter remekül szolgálja az eredeti albumot; a 'Re-Powered Within' így minden eddiginél frissebben és energikusabban szól. Ehhez természetesen megújult borító is dukál:

A tracklista:
01. Holding On
02. Fallen World
03. Cry Thunder
04. Give Me The Night
05. Wings Of Liberty
06. Seasons
07. Heart Of The Storm
08. Die By The Sword
09. Last Man Stands
10. Seasons (akusztikus verzió)
11. Power Of The Ninja Sword
12. Heart Of The Storm (alternatív refrénnel ellátott verzió)
13. Avant La Tempête (instrumentális)

A Dragonforce ötödik, 'The Power Within' című stúdióalbuma eredetileg 2012 áprilisában jelent meg. A bandának ez volt az első lemeze, amin az aktuális frontember, Marc Hudson énekelt. A brit zenekar azóta további két stúdiólemezt rögzített Hudson-nal - a legutóbbi, 'Reaching into Infinity' című 2017 májusában látott napvilágot.


DRAGONFORCE - hallgasd végig az 'Extreme Power Metal' albumot!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.