Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SATAN - közzétette teljes, 'Cruel Magic' című albumát a legendás NWOBHM banda

2018-09-10
A legendás brit Satan együttes nemrég egy több lemezre szóló szerződést kötött a Metal Blade kiadóval, ami néhány napja dobta piacra az új Satan albumot.

A Satan együttes az NWOBHM-mozgalom egyik zászlóvivő bandája, melynek neve olyan kultikus albumokat fémjelez, mint az 1983-as 'Court in the Act' és az 1987-es 'Suspended Sentence'. A banda 2013-as visszatérő albumával ('Life Sentence') és 2015-ös 'Atom by Atom' című stúdiólemezével beigazolta, hogy semmiképpen sem kívánja a múlt dicsőségeit meglovagolni; annál inkább megújult erővel folytatják metalista tevékenységeiket.

A Satan 2012 alakult újjá, egy vadonatúj felállással, amit Russ Tippins és Steve Ramsey gitárosok, Graeme English basszer, Sean Taylor dobos és Brian Ross énekes alkot. Mindkét visszatérő lemezük nagy sikereket aratott a világ minden táján; sőtmitöbb, új sztenderdeket állított maga a banda és a teljes NWOBHM-mozgalom elé. 2014-ben kiadtak egy 'Trail of Fire - Live In North America' című koncert-anyagot, aminek ötlete akkor született, amikor a bandát azév nyarán felkérték a német Keep It True fesztivál szervezői egy egy-koncertes reunion-bulira. A zenekarnak ez volt az első fellépése 28 év után. A Satan bulija sikerekben minden várakozást felülmúlt, ugyanis még véget sem ért a headliner Crimson Glory koncertje, a közönség már a 'Satan! Satan!'-t kiabálta. Ez után a buli után döntöttek tehát úgy a tagok, hogy egy kisebb európai turnét bonyolítanak le (német, holland, belga és angliai állomásokkal), mielőtt nekilátnak az újbóli próbáknak és demózásnak. Ezt követően született meg az 'Atom by Atom' című stúdiólemez, amit a Listenable Records adott ki, 2015 októberében.

Most, alig három év elteltével egy újabb bombasztikus dal-kollekcióval tért vissza a Satan! 2018. szeptember 7-én jelent meg a csapat új, vad és nyers hangzású, spontán módon rögzített albuma, ami méltó folytatása a '80-as évekbeli és az újkori lemezeknek egyaránt. Az új, 'Cruel Magic' címet viselő nagylemez kiadása végett a banda a Metal Blade Records-szal kötött világraszóló lemezszerződést, amit így kommentáltak: "A Metal Blade jelentős része a Satan múltjának; mi pedig nagyon izgatottak vagyunk, hogy részt vehetünk az ő jövőjük alakításának. Nehéz elképzelni egy másik kiadót, amely a Metal Blade-nél remekebb platformot tudna biztosítani a mi zenénkhez!".

Az új nagylemezt a First Avenue Stúdió falai között vették fel, két legendás hangmérnök / egykori kollaboráns, Dave Curle és Dario Mollo segítségével - általuk is lett ez az album a lehető legerősebb hangzással bíró Satan-anyag. "Érzésünk szerint ezúttal sikerült 100%-ot nyújtanunk. Megtaláltuk a balanszot a tartalmas és a vad performanszok között. A színpadon ugyanis mindig kivetkőzünk magunkból... miért ne tennénk ezt egy albumon is?!" - tette hozzá a banda.

A tracklista:
01. Into The Mouth Of Eternity

02. Cruel Magic

03. The Doomsday Clock

04. Legions Hellbound

05. Ophidian

06. My Prophetic Soul

07. Death Knell For A King

08. Who Among Us

09. Ghosts Of Monongah

10. Mortality

Az album megjelent többek közt normál és digipak CD-n, különféle színű LP-n, exkluzív box-szettben és digitális formában. Az előrendelésket itt lehet leadni.

Megelőzvén a teljes értékű albumot, a banda július 6-án kiadott egy 'The Doomsday Clock' című, hét-hüvelykes kislemezt is, amire a címadó dal mellett egy másik új szám, a 'Catacombs' került fel. A kislemezt digitálisan és bakeliten is meg lehet rendelni. Íme a single hivatalos klipje:

Később megjelent az 'Into The Mouth Of Eternity' című szám is, amit így kommentált a banda: "Már a próbák során kiderült, hogy ez egy bombasztikus szám lesz; és már a kezdetekben nyilvánvalóvá vált, hogy hosszú időn keresztül része lesz a Satan élő bulijainak. Egyébként 2014-ben kezdtük el írni ezt a nótát, úgyhogy nagyon örülünk, hogy most végre bemutathatjuk netek a végleges verziót. Ez az album-nyitó számunk, szóval tekerjétek fel a hangerőt, és üvöltsetek velünk!".

A teljes album alább hallgatható meg:

A Satan október folyamán bonyolítja le a lemezbemutató turné első felvonásást, Észak-Amerikában. Íme a hivatalos plakát:


SATAN - közzétette teljes, 'Cruel Magic' című albumát a legendás NWOBHM banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.