Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE KONSORTIUM - 7 év után megjelenik a Mayhem / Orcustus / Aura Noir tagokkal felálló black-thrash banda második albuma, ami itt végighallgatható!

2018-05-30
A norvég black / thrash metalista The Konsortium zenekar - melynek tagja Teloch (Mayhem, ex-Orcustus, ex-Gorgoroth, ex-1349) és Dirge Rep (Orcustus, ex-Enslaved, ex-Aura Noir) - új albummal tér vissza.

A The Konsortium második nagylemeze, a 2011-es debüt-album folytatása 'Rogaland' címmel jelenik meg, Európában 2018. június elsején, az Agonia Records jóvoltából (Észak-Amerikában egy héttel később).

A 'Rogaland' albumon - amit egy nyugat-norvégiai megye nyomán neveztek el - a banda némileg eltérő stílust prezentál a debütáló albumhoz képest: elsősorban nagysikerű 2008-as demó-felvételei stílusát vegyítik komplex és technikás metalzenei elemekkel. A The Konsortium természetesen részletesen kidolgozott minden részletet, hogy dalaik hangzás tekintetében is passzoljanak az album címét takaró természeti erőhöz. Ennek megfelelően konkrétan Rogaland erdős és hegyes vidékein, fagyos északi partjain írták és rögzítették ezeket a természet és folklór ihlette számokat.

"Ez az album már elég régóta tervben van" - mondta a banda alapítója / mestere, Fredrik G. Fugelli. "A munkálatok igencsak lassan haladtak; meglehetősen időigényesek voltak, de a végén büszkén kijelenthettük, hogy megérte a folyamatok minden percét. Minden a helyére került, kezdve az első elképzelésektől, egészen a végtermékig - mindannyian a legjobbak hoztuk ki magunkból. Magabiztosan jelenthetem ki, hogy sikerült újra meghatároznunk, átfogalmaznunk a Konsortium hangzását; lévén ez az album magában foglalja a banda minden esszenciáját és még annál is többet! A koncepció az ember és a természet időtlen háborúját és nehézkes együttélését mutatja be; azt az ősi mágikus köteléket, ami a modern, irányított, kiüresedett világban már nem létezik. A 'Rogaland' a gyökerek megerősítéséről szól - etekintetben pedig egy roppantul erős anyag". 

Dirge Rep dobos (Orcustus, ex-Enslaved, ex-Aura Noir) hozzátette: "Black metalista karrierem 25 évének ez az eddigi legtechnikásabb, fizikailag legmegerőltetőbb albuma. Elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy a The Konsortium neve alatt zenélhetek, és teljes mivoltommal elkötelezhettem magam emellett a nagyszerű művészeti alkotás mellett". 

Nem csak új zenével, de új stílussal tér vissza a The Konsortium; lévén a banda tagjai most először hozták nyilvánosságra kilétüket: a fentebb említett F.G. Gugelli (ének, gitár) mellett tagja a felállásnak két híres black metal-veterán, a Mayhem-ből és a Niding-ből ismert Teloch (basszusgitár), valamint az Orcustus-os Dirge Rep (dobok). Őket kíséri két tehetséges gitáros, T. Jacobsen és B. Waldejer.

A 'Rogaland' album hanganyagának keverése és maszterizálása a híres Jaime Gomez Arellano hangmérnök társaságában zajlott, a londoni Orgone Stúdió (Paradise Lost, Ulver, Grave Pleasures, Primordial) falai között. A producer maga F.G. Fugelli volt. A lemezborító és a dizján Trine+Kim (Ulver, Darkthrone, Virus) nevét dícséri. Vendégként Cpt. Estrella Grasa, a Nidingr énekese szerepel, a 'Skogen' és az 'Arv' című dalokban.

A tracklista:
01. Innferd
02. Skogen
03. Fjella
04. Stormen
05. Hausten
06. Arv
07. Havet
08. Utferd

A lemez megjelenik digitálisan, digipak CD-n, valamint limitált gatefold LP-n is. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen lentebb elérhető az 'Arv' című szám hivatalos klipje és a teljes album audiója:

Az alábbi lejátszón megtekinthető a lemez stúdiós munkálatainak összefoglalója (1. rész):


THE KONSORTIUM - 7 év után megjelenik a Mayhem / Orcustus / Aura Noir tagokkal felálló black-thrash banda második albuma, ami itt végighallgatható!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.