Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Vikram Shankar a REDEMPTION új billentyűse

2018-04-11
Az amerikai progresszív metalista Redemption új taggal bővült.

Nick van Dyk, a Redemption gitárosa / dalszerzője - aki a korábbi Redemption albumokon billentyűsként is funkcionált - az alábbi közleménnyel szolgált: "A 2011-es 'This Mortal Coil' album óta nem volt a bandában egy elkötelezett billentyűs. Akkoriban pedig nagy örömünkre szolgált, hogy Greg Hosharian erősítette a felállást, de miután Greg leginkább zeneszerzéssel és klasszikus muszikával foglalkozik, a továbbiakban nem ért már rá; mi pedig úgy döntöttünk, nem keresünk a helyére senkit, hanem jómagam játszom fel az újabb albumuk billentyű-témáit. Nekem egyébként is kezemre esik ez a hangszer, viszont kompozícionális és performanszi tekintetben nem mindig volt kézenfekvő a dolog - érhető okokból... Egy elkötelezett - úgymond "teljes értékű" - billentyűssel azonban több mindenre vagyunk képesek, hangzás és alapvetően fejlődés szempontjából is".

Van Dyk így folytatta: "Ahogy Tom [Englund, énekes] belépett a Redemption-be, rögtön meg is mutatta nekem Vikram YouTube-csatornáját, ahol a zenész eredeti kompozícióit vonultatja fel, rendkívül kiemelkedő, prog-metalista hangszerelés révén. Totálisan padlót fogtam... Ez a srác egyszerűen egy zseni; hihetetlen érzékkel és érzéssel, virtuóz módon játssza a témáit - szó szerint bekötött szemmel zongorázik, hogy ezzel is tökéletesítse technikáit. Ezelőtt ilyet én még sosem láttam. Miután személyesen is megismerkedtünk, és elkötöttünk némi időt vele - közösen, a Redemption többi tagjával -, rá kellett jönnünk arra is, hogy Vikram egy épp olyan nagyszerű egyéniség, mint amennyire fantasztikus zenész. Aztán még egyszer eljött hozzánk LA-be; eltöltöttünk még néhány napot, míg fel nem vettük következő albumunk, a 'Long Night's Journey into Day' össze témáját. Ekkorra már teljes mértékig evidenssé vált, hogy Vikram nem csak a remek technikák mestere, hanem kompozícionális tekintetben is hozzám hasonló érzékkel rendelkezik. Egymáshoz hasonlóan, zenei füllel halljuk a dolgokat, és ő sincs híján az újabbnál újabb ötleteknek... Alig várom már, hogy a jövőbeni lemezeken vele együtt szerezhessek dalokat; illetve a stúdióban és a színpadon is közösen zenélhessünk a lehető legtöbbet. Vikram egy abszolút lenyűgöző tehetség".

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam ezek mellett a tehetséges srácok mellett, a Redemption zenekarban!" - lelkesedett Vikram. "Itt mindenki fantasztikus zenész és nem mellesleg csodálatos ember - elmondhatatlanul hálás vagyok nekik, amiért bevettek a csapatba. Alig várom már, hogy találkozhassak a Redemption rajongóival az idei Progpower USA fesztiválon, és persze máshol is, ahova a jövőbeni albumunk és kollaborációnk repít minket!".

A Redemption - melynek felállását Tom Englund (Evergrey) énekes, Sean Andrews basszusgitáros és Chris Quirarte dobos teszi teljessé - a nyár folyamán adja ki új, 'Long Night's Journey into Day' című nagylemezét, a Metal Blade Records jóvoltából. A bandának ez az első albuma, aminek a neves Jacob Hansen (Volbeat, Primal Fear, Amaranthe, Doro, stb.) volt a producere. Az új lemezen - amit hamarosan bejelentenek - vendégként szerepel Chris Poland (ex-Megadeth, OHM) és Simone Mularoni (DGM). Részletek néhány héten belül várhatók...


Vikram Shankar a REDEMPTION új billentyűse
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.