Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Kiadta második albumát az Ancient egykori énekese és bandája, a THOKKIAN VORTEX - itt a teljes album-stream!

2020-03-04
A Thokkian Vortex egy black metal banda, amit Lord Kaiaphas, a norvég Ancient zenekar egykori (1995-1998) énekese alapított.

A Thokkian Vortex második albuma 'Thy Throne Is Mine' címmel jelent meg. Ezen az albumon egy új felállás mutatkozik be, aminek tagja Lord Sabnock (Major Arcana) gitáros, Sil basszusgitáros és Asmodevs Draco Dvx (Azrath-11, Naer Mataron, Kurgaall, Ancient, Melechesh, stb.) dobos. Vendégként Marcelo “Mantus” Vasco (Patria, Mysteriis) szólógitározik a lemezen, aki egyébként egy neves borító-tervező grafikus (Slayer, Kreator, Dimmu Borgir, 1349, Borknagar, stb.).

A 'Thy Throne Is Mine' album kevesebb szimfónikus elemet tartalmaz, mint elődje, az 'Into the Nagual', de ettől függetlenül egy jóval összetettebb, komplexebb anyagra kell számítani: ez egy "egészséges black ‘n’ roll-dózis", aminek témája ősi sumér mítológiák, apokaliptikus sátánizmus és mezo-amerikai okkult irodalmi művek köré épül.

Ahogy azt a Thokkian Vortex-től megszokhattuk, az új lemezre is felkerült egy feldolgozás; méghozzá a '70-es évekbeli okkult rockbanda, a Black Widow 'Come To The Sabbat' című klasszikusa, amiben egy ismert prog-metal furulyás, Danielle Sassi (Storchi) vendégeskedik.

A 'Thy Throne Is Mine' albumot a holland Non Serviam Records adta ki 2020. február 29-én, az alább látható, Moonroot által tervezett borítóval és dallistával:

01. Intro
02. Banishing The Lion Of Kutha
03. Thy Throne Is Mine
04. The Moon Brethren
05. Godspeed Satan
06. The Wreathing Serpent
07. Traverse The Tonal
08. Winter Forest Cry
09. Come To The Sabbath
10. Sunrise Over Irkalla

Lord Kaiaphas így szólt: "A 'Thy Throne Is Mine' a legjobb black metal album, aminek előállítására képes vagyok. Összességében azt mondhatom, hogy ezen a lemezen fülbemászó és fogós dalok szerepelnek, de ugyanakkor egyik dal sem szól úgy, mint a másik. Dalszövegek tekintetében háborús, valamint sumér és akkád mítológiai témák vannak a középpontban; zenei tekintetben pedig a hamisítatlan északi black metal stílus várható, a '90-es évek nagyjainak - Mayhem, Emperor, Dark Funeral, Limbonic Art, Satyricon, stb. - vonalán".

Itt elérhető az első új single-dal, a 'Banishing The Lion Of Kutha' szöveges videója, ízelítőképpen az album rendeléséhez:

Alább elérhető az első kedvcsináló az albumhoz, valamint meghallgatható a teljes lemez:

Legutóbbi hír a banda kapcsán: 2018. április 13-án, pénteken bemutatták a 'Huginn And Muninn In The Realms Of Mist' című szám hivatalos klipjét. Ez az epikus dal a Thokkian Vortex 2016-os, 'Into the Nagual' című albumán szerepel. A videó - amit Mark Inberg rendezett és szerkesztett - "a black metal művészet csúcspontja". A fekete-fehér kisfilmben egy sámán kalandozásait követhetjük figyelemmel.

Az 'Into the Nagual' album 2016 januárjában jelent meg, a svéd Unexploded Records jóvoltából. Ez a kiadvány nem egy szimpla black metal-lemez; lévén több különféle stílus és zenei elem keveredik rajta: blast-beatek és D-beatek, shred-szerű gitárszólók, nagyzenekari betétek, atmoszférikus billentyű-témák, stb... nem is beszélve Lord Kaiaphas jellegzetes vokáljairól. A lemezen több neves vendég is szerephez jutott - köztük Lord Ahriman (Dark Funeral) és Scorpios (ex-Melechesh).


Kiadta második albumát az Ancient egykori énekese és bandája, a THOKKIAN VORTEX - itt a teljes album-stream!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.