Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TRAUMA - itt az új szöveges videoklip, a 'Savage'!

2019-06-20
A Metallica néhai basszusgitárosának (Cliff Burton) korábbi bandája, a Trauma 2018. május 11-én jelentette meg új albumát, független gondozásban... Erről jelent most meg egy új promó-klip.

"Fél lábbal a múltban, fél lábbal a jövőben". A Joe Fraulob gitáros által producelt 'As the World Dies' album minden bizonnyal mérföldkőnek fog számítani a Trauma zenekar történetében. A banda természetesen megőrizte védjegyének számító, klasszikus hangzását, de modern ízektől sem mentes az új album.

Az 'As the World Dies' eredetileg 2018. május 11-én jelent meg független gondozásban; de a Pure Steel Records 2019. február 15-én hivatalos formában, globális szinten is piacra dobja a lemezt (erről bővebb infók itt). 

A tracklista:
01. The Rage
02. From Here To Hell
03. As The World Dies
04. Gun To Your Head
05. Last Rites
06. Run For Cover
07. Asylum
08. Entropy
09. Cool Aid
10. Savage

A 'The Rage' és a 'From Here To Hell' című számok Andy Pilkington (Very Metal Art) által készített szöveges videója lentebb megtekinthető. 2019 júniusában továbbá megjelent a 'Savage' című szám szöveges videója, amit az filmkészítő, Marco Testa állított össze - lentebb ez is elérhető.

A legendás Bay Area-i területről származó Trauma 1980-ban alakult, Michael Overton és George Lady gitárosok, Dennis Shafer dobos, Donny Hillier énekes és Cliff Burton (Metallica) basszusgitáros részvételével. A banda Kaliforniában rendkívül hamar elhíresült - olyan neves klubokban léptek fel, mint a The Stone, a Bill Graham's Wolfgang's, a Whisky A Go Go és a The Troubadour. Elsőként rögzített daluk, a 'Such A Shame' 1982-ben jelent meg, egy Metal Blade kiadó által készített válogatás-lemezen. Burton ezt követően igazolt a Metallicába; a Trauma pedig több tagcserén is átesett. Első nagylemezük, a 'Scratch and Scream' 1984-ben látott napvilágot, az alábbi felállással: Kris Gustofson (dobos), Ross Alexander Merson (gitáros) és Lucas Advincula (basszer), plusz Michael Overton és Donny Hillier. A Shrapnel Records jóvoltából kiadott lemez Európában és Amerikában is nagy sikereket aratott; köszönhetően a banda "felgyorsított Iron Maiden- és Montrose-stílusú" zenéjének; ám a Trauma nem sokkal később feloszlott.

A Trauma 2014-ben tért vissza a színtérre - a csapat azév júniusában kötött lemezszerződést a Pure Steel Records-szal, így második, visszatérő, 10-számos nagylemezük ennél a kiadónál jelenhetett meg, 'Rapture and Wrath' címmel, 2015. február 27-én. Donny Hillier alapító / énekes és zenésztársa, Kris Gustofson azóta egy újabb bitangerős felállást hozott össze, miután bevették a csapatba Joe Fraulob-ot, a legendás Danzig egykori gitárosát. A másik gitáros Steve Robello, akit a Heist-ből és a Dublin Death Patrol nevezetű szuper-groupból ismerhet a közönség. Basszusgitárokon nem más, mint Greg Christian, a Testament egyik alapítója / meghatározó egyénisége játszik. Ez a klasszis felállás tehát 2018-ban új Trauma albumot adott ki, egyben garanciát biztosított a banda nevének örökös hitelességére!


TRAUMA - itt az új szöveges videoklip, a 'Savage'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.