Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új EP-vel jelentkezik a kanadai INFRARED zenekar - itt az új dal, a 'Meet My Standards'!

2019-06-05
"A thrash metal - vagy ha úgy tetszik, a Thrashzilla - sosem hal meg. Jöhet bármilyen trend, ez a szörnyeteg csak egyre erősebb lesz!"

A legendás, ‘80-as évekbeli kanadai Infrared zenekar remek példa a fenti idézetre; lévén a banda már a '80-as években is sikeres volt Észak-Amerika-szerte; újonnani visszatérésük után azonban csak még jobban bebetonozták saját örökségüket. 2016-ban kiadtak egy klasszikus dalok újrarögzített változataiból álló anyagot, 'No Peace' címen - ezt pedig követte a legújabb, vadonatúj nótákat és felvételeket tartalmazó nagylemez, a 'Saviours', ami 2018 májusában jelent meg.

Az "agresszív, dallamos, kemény és feszes" thrash zenében utazó Infrared gitáros-énekese, Armin Kamal a következőket nyilatkozta az új lemez inspirációi kapcsán: “Sokan a "Big Four" Bay Area stílusú hangzásához hasonlítják a zenénket... pedig a mi hatásainkat leginkább a ‘70-es években és a korai ‘80-as évek metalzenéjében kell keresni. Accept, Scorpions, Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest - ezek azok a bandák, melyek megalapozták metal iránti imádatunk”.

A 2018. május 25-én megjelent 'Saviours' album borítója és dallistája így néz ki:

A tracklista:
01. Project Karma
02. The Demagogue
03. Saviour
04. The Fallen
05. All In Favour
06. They Kill For Gods
07. Father Of Lies
08. Genocide Convention

Bárki, aki hozzánk hasonlóan szereti a klasszikus thrash-hangzás - ami manapság nehezen fellelhető -, imádni fogja ezt az albumot. Lévén mi magunk is abból a korszkból származunk, nem az az elsődleges célunk, hogy visszahozzunk azokat az időket - annál inkább az, hogy folytassuk, amihez értünk; ami az életünket jelenti!” - tette hozzá Armin.

Íme a hivatalos album-előzetes, plusz a teljes stream és az 'All In Favour' című szám videoklipje:

2019 júniusában az Infrared egy új EP-t jelentett be: a 'Back to the Warehouse' című mini-album egy régebbi, "elfeledett" nótákból álló kollekció, ami felvezetője a banda következő, 2020 folyamán megjelenő nagylemezének.

Ezek az utolsó régi dalok, amiket úgy éreztünk, ki kell adnunk a kezünkből. Új EP-nk öt számból áll - ebből négy eredeti nóta; egy pedig egy Iron Maiden-feldolgozás. Reméljük, a rajongók ezúttal is a szívükbe zárják majd a klasszikus old-school thrash metal-feelinget. Érzésünk szerint ezek rendkívül erős nóták, némi izgalmas csavarral megspékelve!” - nyilatkozta Armin.

A tracklista:
01.
Meet My Standards
02. One Mouth Faces
03. Hate Today, Despise Tomorrow
04. Animated Realities
05. Wrathchild (Iron Maiden feldolgozás)

Az első ízelítő a 'Meet My Standards' című szám, amely dal kapcsán kijelentette a banda: "A 'Meet My Standards' tulajdonképpen egy középső ujj, amit az emberek társdalomhoz való alkalmazkodásának, meghunyászkodásának mutatunk fel. Ezzel a dallal a függetlenség és az egyediség igéjét hirdetjük".


Új EP-vel jelentkezik a kanadai INFRARED zenekar - itt az új dal, a 'Meet My Standards'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.