Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

NAILED TO OBSCURITY - itt a friss videoklip a 'Black Frost' albumról!

2019-09-12
A német death / doom metal banda nemrég a világ egyik legnevesebb metal-kiadójával kötött lemezszerződést.

A Nailed To Obscurity több mint tíz éven keresztül alakította, formálta, csiszolta egyedi stílusát, hangzását, melynek gyökerei valahol a melodic death metal, a doom és a progresszív műfajok között keresendők. Underground debütáló kiadványuk, az 'Abyss…' mindmáig egy igazi rajongói kincsnek számít; a 2013-as 'Opaque' és a 2017-es 'King Delusion' nagylemezekkel pedig még nagyobb előrelépéseket tettek meg, köszönhetően egyedi hangzásuk nyilvánvaló evolúciójának. Melankólikus dalaik nincsenek híján brutalitásnak és dinamikának sem - a letisztult produkció révén pedig minden hallgató mélyen átélhet minden egyes szólamok, dalszöveget. Ez a mágia megvalósult már több közt olyan világhírű fesztiválokon, mint a Wacken Open Air, a Summer Breeze és a Party.San Open Air; de a bandák európai turnéra hívta például a Dark Tranquillity, az Arch Enemy és a Paradise Lost is.

A Nailed To Obscurity a tavalyi év végén új nagylemezének dalszerzői munkáival foglalta le magát. Eközben igazolta le őket a Nuclear Blast; amit így kommentáltak: "Nehezen találunk szavakat arra, hogy kifejezzük, milyen izgatottak és büszkék vagyunk annak okán, hogy bejelenthetjük ezt a szerződést. Mondanunk sem kell, hogy a Nuclear Blast - a maga gazdag heavy metal-történelmével - az egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - lemezkiadó ezen a színtéren. Arról nem is beszélve, hogy egy álmunk vált valóra azzal, hogy egy ilyen illusztris, legendás és befolyásos bandákkal teli rostához csatlakozhattunk! Nagyon hálásak vagyunk ezért az életre szóló lehetőségért, és alig várjuk már, hogy kezdetét vegye a kollaboráció; egyben egy új, izgalmas fejezet a Nailed To Obscurity történetében!".

A banda új albuma 'Black Frost' címmel jelent meg, 2019. január 11-én. Az új lemezre hét "vadonatúj, epikus, lenyűgöző atmoszférával ellátott, jellegzetes NTO-hangzású dal" került fel.

"Mindenhova magunkkal visszük a frusztrációt, a fájdalmat, a félelmet és a haragot... mindaddig, amíg még nem túl késő. Mint a fekete víz, ami ráfagy a hajó árbocára és köteleire, és felborítja azt, bele a mély óceánba... úgy temetjük el magunkat mi is. Ezek az elfojtott érzelmek a 'Black Frost' album központi témái. Számunkra ez a lemez a következő logikus lépés a 'King Delusion' után. Annak ellenére, hogy az új dalok magukon viselik megkülönböztető jellegű hangzás-világunkat, ezek a kompozíciók még nyitottabbak és sokszínűbbek a korábbiakhoz képest. Alig várjuk már, hogy végre kiadhassuk ezt az anyagot a Nuclear Blast révén, és színpadon is bemutathassuk nektek a dalokat január-február folyamán!".

A 'Black Frost' felvételei a Landshut-beli Woodshed Stúdióban zajlottak, V. Santura (Triptykon, Dark Fortress) producer társaságában. A lemezborító Santiago Caruso alkotása.

A tracklista:
01. Black Frost
02. Tears Of The Eyeless
03. The Aberrant Host
04. Feardom
05. Cipher
06. Resonance
07. Road To Perdition

Az új album (amit itt lehet megrendelni különféle formában) első ízelítője a címadó dal hivatalos videoklipje, aminek rendezője és producere Dirk Behlau (Pixeleye Interactive Design Studio & Film Production) volt. Íme a premier:

Újabban megjelent a 'Tears Of The Eyeless' dal hivatalos kisfilmje és a 'The Aberrant Host' koncert-videója is:

Az album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első része itt érhető el:

A hivatalos lemezbemutató koncertet január 10-én rendezték meg a németországi Aurich-ban, a JUZ Schlachthof színpadán (itt az előzenekar az Apallic volt). A banda ezt követően az Amorphis, a Soilwork és a Jinjer társaságában indult európai turnéra, aminek keretében - 2019. január 25-én - a budapesti Barba Negrában is felléptek.

A Nailed To Obscurity 2017-ben, négy év kihagyás után jelentkezett új albummal. Bővebben a 'King Delusion' albumról itt írtunk.


NAILED TO OBSCURITY - itt a friss videoklip a 'Black Frost' albumról!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.