Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Elkészült epikus koncept-albuma második részével a MANTICORA - hamarosan megjelenik a 'To Live To Kill To Live'; itt az új klipes dal!

2020-10-05
A legendás dán metalbanda korábban világraszóló szerződést kötött a svéd ViciSolum Records-szal, soron következő, 9. nagylemezére, aminek megjelenése 2020 nyarának végére várható.

A Manticora 2018-ban kötött világraszóló szerződést kötött a svéd ViciSolum Records-szal, aktuális, 8. és 9. nagylemezére, aminek megjelenése 2018-ban és 2020-ban lesz esedékes. Új albumaik egy "grandiózus koncepció" részei. Ezek a történetek a banda énekese, Lars F. Larsen új thriller / horror regényén alapszanak. A két lemez két év különbséggel jelenik meg (2018 és 2020 nyarán); a regény pedig már 2018 májusában napvilágot látott.

A Manticora a híres Hansen Stúdióban vette fel új dalait, a neves Jacob Hansen (Volbeat, Destruction, stb.) producer társaságában (ő volt az első két Manticora album producere az elmúlt évezredben). Minden stúdiós munkálat itt zajlott; kivéve a vokál-témák felvétele - ezt Tommy Hansen Jailhouse stúdiójában (Helloween, Beyond Twilight, Jorn) végezték el (Tommy mindeddig öt Manticora albumon segédkezett).

A Manticora összesen több mint 20 dalt megírt a soron következő kiadványokra. A To Kill To Live To Kill című novellán nyugvó történet alapvetően egy horror / thriller sztori, de a kegyetlen erőszak és az extrém elmebaj egyes állapotai is felfedezhetők rajta. Olyan ez, mint a Fűrész és az Amerikai pszichó találkozása...

Mind a fentebb említett regény illusztrációit, mind az albumok borítóját egy tehetséges dán festő / tetováló-művész, David Troest készítette. Az ő nevéhez fűződik a banda új logója is, ami fentebb látható.

Kristian Larsen így nyilatkozott: "Minden egyes albumunknál új grafikus művészekkel kiviteleztettük a borítót; így amikor szóba jött, hogy meg kéne találnunk a megfelelő embert ehhez a regényhez és a két új albumhoz, rájöttünk, hogy olyasvalakit kell találnunk, aki teljes mértékig le tudja képezni a könyv történetének esszenciáját. Amikor megláttuk David képeit, evidenssé vált számunkra, hogy ő a mi emberünk. Nem mellesleg egy órával arrébb lakik tőlünk; szóval mindeképpen egy win-win szituációt állítottunk fel. Így készültek tehát a lemezborítók és a szövegkönyvi illusztrációk... A két koncept-lemez 24 hónap eltéréssel jelenik meg...".

A két lemez között - banda-felállás tekintetében - annyi eltérés van, hogy az első albumon még Sebastian Andersen basszerozik; az újabb albumon pedig már a visszatérő Kasper Gram.

A dupla koncept-lemez első része 2018. augusztus 3-án látott napvilágot, 'To Kill To Live To Kill' címen. Ennek borítója és dallistája így néz ki:

01. Piano Concerto 1 – B Flat Minor
02. Echoes Of A Silent Scream
03. Through The Eyes Of The Killer – Towering Over You
04. Katana – Awakening The Lunacy
05. The Farmer’s Tale Pt. 1 – The Aftermath Of Indifference
06. The Devil In Lisbon
07. Growth
08. Humiliation Supreme
09. Nothing Lasts Forever
10. Katana – Opium
11. Through The Eyes Of The Killer – Revival Of The Muse That Is Violence
12. The Farmer’s Tale Pt. 2 – Annihilation At The Graves

A második fejezet 'To Live To Kill To Live' címmel jelenik meg 2020. augusztus 28-án, rajta újabb egyórányi zenével, melyek az izgalmas történet végkifejletét mesélik el.

Kristian Larsen gitáros elmondta: "6 éven keresztül dolgoztunk rajta, most pedig lezárjuk ezt az epikus projektet. Nagyon jó érzéssel tölt el minket, hogy sikerült körbeérnünk, de ugyanakkor szomorúak is vagyunk, hogy vége van a dolognak. Rengeteg minden történt az elmúlt 6 év során - mind a bandában, mind azon kívül, a magánéletben, és a zeneiparban egyaránt -; körbeturnéztuk a világot, hatalmas fesztiválokon léptünk fel, stb... És okát nem látjuk annak, hogy ezután le kéne állnunk! Lévén megalkottuk egy ilyen grandiózus projektet - kezdve Lars első, kézzel írott szavaival, az első riffeket át, egészen a kész, kiforrott stúdió-munkáig - hatalmas tapasztalattal a hátunk mögött lépünk tovább, előre. A folyamat során nagyon sokat fejlődtünk, és sok új dolgot tanultunk. Egy ilyen hatalmas koncepció kifejlesztése és megvalósítása meglehetősen időigényes, erőt próbáló folyamat, de a végén mindannyian büszkén jelenthetjük ki, hogy ez a valahavolt legjobb anyagunk!".

A 'To Live To Kill To Live' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Katana - The Moths And The Dragonflies/Katana - Mud
02. To Nanjing (instrumentális)
03. The Farmer's Tale Pt. 3 - Eaten By The Beasts
04. Slaughter In The Desert Room
05. Through The Eyes Of The Killer - Filing Teeth
06. Katana - Death Of The Meaning Of Life
07. Tasered/Ice Cage
08. Goodbye Tina
09. Tasered/Removal
10. Stalin Strikes (instrumentális)
11. Ten Thousand Cold Nights
12. Katana - Beheaded

Az első album hivatalos előzetese, az 'Echoes Of A Silent Scream' című szám hivatalos videoklipje volt, amit a tehetséges filmkészítő, Kasper Serup Christensen (KSC Productions) rendezett és szerkesztett - ez lentebb megtekinthető. A banda közleménye így szól: "Ez a kisfilm nem a megszokott "nézd, ahogy a banda áramtalanított hangszereken játszik" videó; mivel ettől valami nagyban eltérő dolgot szerettünk volna alkotni. Egy történetet mesélünk el - mint mindig, amikor kiadunk a kezünkből valamit; legyen az egy könyv, egy album, vagy egy videó. Ez a klip egy remek mini-film, ami az 'Echoes Of A Silent Scream' című számot meséli el vizuális formában, benne Lars könyvének egyes jeleneteivel. Felfedezhetitek a gyilkost, az áldozatokat, és mindazt a hátborzongató erőszakot, ami ezzel a sztorival jár. Reméljük, élvezni fogjátok 8 éven belüli első hivatalos vizualizációnkat!".

A második album, a 'To Live To Kill To Live' hivatalos ízelítője az 'Eaten By The Beasts' című szám kisfilmje, ami egy fiatal bűnöző (aki megerőszakolta egy farmer lányát) brutális gyilkosságáról szól. A farmer bérgyilkost fogad, hogy megszabadítsa őt az erőszaktevőtől, de őt időközben felfalják a farmer éhes disznói. Ez a dal és videoklip tehát a "karma" koncepcióján alapszik.

2020 novemberében megjelent a 'Katana - Death Of The Meaning Of Life' című szám hivatalos szöveges videója is, amit a neves chilei rendező, Federico Bossinga (Abstract Chaos) vett kezelésbe.


Elkészült epikus koncept-albuma második részével a MANTICORA - hamarosan megjelenik a 'To Live To Kill To Live'; itt az új klipes dal!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.