Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FATES WARNING - szöveges koncert-videó a 'Live Over Europe' albumról: 'Point Of View'

2018-08-23
Amerika progresszív metal mozgalmának egyik zászlóvivője, a legendás Fates Warning június 29-én dobta piacra új koncertlemezét, az InsideOutMusic jóvoltából.

Az új koncert-anyagot a Fates Warning legutóbbi európai turnéja során állították össze. A banda aktuális, 'Theories of Flight' című stúdióalbumának utolsó promóciós turnéját 2018 januárjában rendezték meg. A banda nyolc európai városban lépett fel (Aschaffenburg, Belgrád, Thesszaloniki, Athén, Róma, Milánó, Budapest és Ljubljana) - ezek mindegyikét megörökítették egy-két hivatalos felvétellel, ami felkerült a 'Live Over Europe' című kiadványra. A több mint 138 perces koncertlemez 23 dalt tartalmaz, felölelvén a Fates Warning 30 közel négy évtizedes karrierjét.

A 'Live Over Europe' című koncert-anyag keverését Jens Bogren (Opeth, Kreator, Symphony X), maszterizálási munkáit pedig Tony Lindgren látta el, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A kiadvány megvásárolható többek közt dupla CD-s mediabook változatban, tripla LP-s verzióban (két bónusz CD-vel), illetve digitális formában. Íme a borító és a dallista:

CD1
01. From The Rooftops
02. Life In Still Water
03. One
04. Pale Fire
05. Seven Stars
06. SOS
07. Pieces Of Me
08. Firefly
09. The Light And Shade Of Things
10. Wish
11. Another Perfect Day
12. Silent Cries
13. And Yet It Moves

CD2
01. Still Remains
02. Nothing Left To Say
03. Acquiescence
04. The Eleventh Hour
05. Point Of View
06. Falling
07. A Pleasant Shade Of Gray, Pt. IX
08. Through Different Eyes
09. Monument
10. Eye To Eye

Ray Alder énekes így kommentálta az új kiadványt: “Szeretnénk köszönetet mondani minden egyes rajongónknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a 'Live Over Europe' című koncertlemez. Nagyszerűen éreztük magunkat a turné és kiadvány munkálatai során. Reméljük, ti is élveztétek a bulikat, épp annyira, mint mi magunk!“.

Az első ízelítő, a 'Firefly' és a 'Life In Still Water' című szám koncertfelvétele alább meghallgatható, ízelítőképpen a rendeléshez. Később megjelent a 'The Light And Shade Of Things' hivatalos performansz-klipje - lentebb ezt is meg lehet tekinteni, a kiadvány bakelites változatának "kicsomagoló" videójával egyetemben. Augusztus végén továbbá bemutatták a klasszikus 'Point Of View' dal szöveges koncert-klipjét is - lentebb ez is elérhető.

A Fates Warning aktuális nagylemezéről, a 'Theories of Flight'-ról bővebben itt, a szóban forgó európai turnéról pedig itt írtunk.


FATES WARNING - szöveges koncert-videó a 'Live Over Europe' albumról: 'Point Of View'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.