Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PERPETUAL NIGHT - pénteken megjelenik a spanyol melo-death banda első nagylemeze

2018-04-24
A Granada városából származó melodic death metal zenekar a Wormholedeath kiadóval kötött lemezszerződést első teljes értékű nagylemezére, ami az 'Anâtman' címet kapta.

Az 'Anâtman' album április 27-én, pénteken kerül forgalomba, a Wormholedeath / The Orchard jóvoltából, digitális formában. A CD-s változatot később jelentik be.

Az 'Anâtman' "minden tekintetben komoly előrelépés a Perpetual Night karrierjében. E kaland során kényelmesen érezhetjük magunkat, de egyúttal meg kell tanulnunk, elfogadni önmagunkat - egyben a halált is -, és meg kell szabadulnunk a felesleges egótól. Ezen a kalandon utasként szállhatunk a szelek szárnyán, míg el nem érjük a sötét horizontot, ami azonban nemsokára hópehelyként olvad szét, lévén ez maga az Anâtman".

A tracklista:
01. Anâtman
02. Wild
03. The Howling
04. Nothing Remains
05. His Darkness
06. Raindrops
07. Unpronounced Words
08. Absence of Reality

A lemez címadó dalának hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető.

A Perpetual Night 2012-ben alakult a spanyolországi Granadában. Hangzásukat alapvetően a skandináv melo-death műfaj határozza meg, de egyedi hangszerelésüknek, nagyzenekari betéteiknek és sokszínű atmoszféráiknak köszönhetően önálló identitással rendelkeznek dalaik. 2013 'Voices of the Apocalypse' címen adták ki önállóan producelt debütáló EP-jüket, melyre nem csak a "melodic death metal", de a "black metal" jelző is illik. 2016 áprilisában jelent meg a második mini-lemez ('Mastery of God'), aminek egyik single-dala, a 'The Catcher in the Rye' a jövőre nézve meghatározta a banda nagyzenekari elemekkel gazdagon felszerelt melo-death hangzását.. 2017. április 12-én kiadtak egy dupla CD-t, 'Between Light and Darkness' címen - erre mindkét fentebb említett EP felkerült teljes egészében. Miután ezen kollekció összes legyártott példánya elkelt, a banda egy nagyszabású turnét bonyolított le hazájába - többek közt az [In Mute] zenekar társaságában.

Első nagylemezüket a madridi Sadman Stúdióban vették fel, Carlos Santos (Toundra, Vita Imana, Jardin de la Croix, stb.) producerrel. A hanganyag maszterizálását a híres svéd producer, Jens Borgen (Dark Tranquility, Amon Amarth, Katatonia, stb.) látta el. Az 'Anâtman' megjelenését egy újabb spanyol turné követi, melynek dátumai és állomásai a Facebook-on érhetők el.


PERPETUAL NIGHT - pénteken megjelenik a spanyol melo-death banda első nagylemeze
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.