Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE BLACK DAHLIA MURDER - januárban Budapesten is bemutatják a 'Verminous' albumot

2020-06-10
A michigani The Black Dahlia Murder zenekar 2021 elején egy nagyszabású európai turné keretében mutatja be legújabb, 'Verminous' című albumát.

A The Black Dahlia Murder új albuma - ami a 2017-es 'Nightbringers' folytatása - 'Verminous' címmel jelent meg, 2020. április 17-én, a Metal Blade Records jóvoltából.

A 'Verminous' a The Black Dahlia Murder valahavolt "legdinamikusabb, legharsányabb és egyben legérzelmesebb" lemezének ígérkezik. Trevor Strnad énekes elmondta: "Érzésem szerint ez eddig a legnagyobb evolúciós lépés, amit két album között megtettünk. Felgyújtottuk a kreatív tüzeket a 2017-es 'Nightbringers' albummal, és ezt fokoztuk tovább a 'Verminous' lemezen. Egy meglehetősen sokszínű, hangulatos és karizmatikus albummal álltunk elő, melyen hallható némi kísérletezés és ötletelgetés is - anélkül, hogy egy percre is elveszne a jellegzetes Black Dahlia-hangzás. Sok megemésztenivaló van tehát ezen a lemezen. Olyan ez, mint egy finom húsvéti tojás, ami ezúttal fantasztikus dalokat foglal magában. Minden egyes nóta él és lélegzik; van saját identitása. Bátran kijelenthető, hogy ez a legjobb album, amit bandánk valaha is megalkotott".

Az új album dob-témáit a Plymouth-beli The Pipeyard Stúdióban vették fel; méghozzá a banda egykori basszusgitárosa, Ryan "Bart" Williams hangmérnökösködése mellett. A többi témát New Jersey-ben, Brandon Ellis gitáros házi stúdiója, a Shred Light District falai között rögzítették. A keverés a híres Tue Madsen, a maszterizálást pedig a még híresebb Alan Douches végezte el. "Tue fantasztikus munkát végzett. Az ő mixei igencsak organikusak; klasszikus hangzásúak. Van bennünk némi old-school "real life" feeling, és nem azt a túlcsiszolt, agyonnyúzott hangzást képviseli, amit manapság elég sok albumon hallhatunk. Az volt a célunk, hogy legyen az új albumnak saját "személyisége", és Tue révén ezt sikerült is elérnünk. Alan szintén remek munkát végzett a maszterizálás tekintetében. Ő büfögte fel véglegesen mindazt, amit hallhattok".

Az új album két "külsős" kollaborátora Michael Ghelfi soundscape-művész - aki a nyitó-dal előtt hallható sample-t alkotta meg - és Juanjo Castellano volt, aki a borítót festette. "Ez egy fantasztikus, klasszikus death metal stílusú lemezborító. Egy sötét és gonosz, alvilági csatorna-rendszer látható rajta - ez a címet is tükröző "férgek" otthona. Ha közelről megnézed a képet, felfedezhetsz rajta patkányokat és egyéb bogarakat mászkálni mindenfelé. Juanjo részletekbe menő alapossága egyszerűen rendkívüli!".

Az album rendelési infói itt érhetők el.

A tracklista:
01. Verminous
02. Godlessly
03. Removal Of The Oaken Stake
04. Child Of Night
05. Sunless Empire
06. The Leather Apron's Scorn
07. How Very Dead
08. The Wereworm's Feast
09. A Womb In Dark Chrysalis (interlude)
10. Dawn Of Rats

Az első ízelítő, a címadó dal szöveges videója itt tekinthető meg:

Brandon Ellis gitáros a Guitar World magazin stúdiójában rögzítette a dal playthrough-videóját - ez itt látható:

A 'Child Of Night' dal is napvilágot látott videoklip formájában:

Az album megjelenésének napján bemutatták a 'Removal Of The Oaken Stake' című szám hivatalos szövegs videóját:

Ellis ezt a számot is bemutatta gitáros playthrough-videó formájában, a Guitar World magazin stúdiójában:

A teljes LP-stream itt érhető el:

A 'Verminous' első promóciós turnéját 2020 márciusában indította a The Black Dahlia Murder; mégpedig Dél-Afrikában. Ezt követően a Testament, a Municipal Waste és a Meshiaak társaságában indult volna észak-amerikai turnéra a banda, de ez a körút a koronavírus-járvány miatt végül elmaradt. A nyári fesztivál-turné is elmarad; így idén nem lép fel a csapat a dunaújvárosi Rockmaratonon sem (ahol az eredeti tervek szerint július 7-én koncerteztek volna), de nem kell keseregniük az európai rajongóknak; ugyanis a csapat 2021 elején egy nagyszabású turnéval áll bosszút a kontinensen!

A 'Verminous' hivatalos európai turnéja 2021. január 8-án veszi kezdetét, a németországi Essen-ben; méghozzá a Rings Of Saturn és a Viscera társaságában.

Trevor Strnad frontember így nyilatkozott: "Mi, a The Black Dahlia Murder tagjai rettentően izgatottak vagyunk, mivel a következő télen végre visszatérhetünk Európa földjére. Ehhez a körúthoz a Decibel-turné jól bevált partnereit választottuk társként, hogy egy halálos és egyben változatos felállást hozzunk el nektek. Ennek megfelelően magunkkal visszük a Rings Of Saturn tech-death mestereit és a feltörekvő progresszív banda, a Viscera tagjait it. Ha tehát a szerencse is úgy akarja, néhány hónap múlva visszatérünk a színpadra, és megmérgezzük Európa / Nagy-Britannia klubjait a 'Verminous' albummal, ahogy az meg van írva. Addig is vigyázzatok magatokra, gondolkodjatok pozitívan! Hamarosan találkozunk!".

A The Black Dahlia Murder, a Rings Of Saturn és a Viscera 2021. január 12-én lép fel a budapesti Dürer Kertben. Bővebb infók a hazai koncertről és a jegyekről, itt olvashatók.


A The Black Dahlia Murder zenekar 2017. október 6-án adta ki legutóbbi, 'Nightbringers' című stúdiólemezét, a Metal Blade Records jóvoltából.

Korábbi hír, hogy 2018. május 18-án újra megjelent a banda három korábbi albumának ('Everblack', 'Ritual', 'Unhallowed') limitált, bakelitlemezes változata. A Metal Blade Records jóvoltából forgalomba kerülő reissue-król itt lehet bővebb infókat találni.


THE BLACK DAHLIA MURDER - januárban Budapesten is bemutatják a 'Verminous' albumot
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.