Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az új klip a DEAD CROSS meglepetés-albumáról: 'Church Of The Motherfuckers (Planet B Remix) '

2018-08-01
Az egykori Slayer / Philm dobos, Dave Lombardo aktuális bandája, a Dead Cross néhány hete váratlanul kiadott egy új, négy-számos EP-t, amit önmagukról neveztek el.

Érzésem szerint a Dead Cross célja az, hogy hidat emeljen a használhatatlan zenei műfajok, definíciók között” - mondta Justin Pearson basszusgitáros. “De az is lehet, hogy egyszerűen csak elegünk van minden szarságból... Ez van benne a mi kollektív DNS-ünkben. Szerethetik, vagy utálhatják ezt az emberek, mi mindkét esetben boldogok vagyunk”.

Az új EP megjelenésével egyidőben egy új videoklipeket is bemutatott a banda: a 'My Perfect Prisoner' - aminek producere a borító-tervező Eric Livingston volt -, és a 'Church Of The Motherfuckers" (Planet B Remix)' kisfilmje lentebb megtekinthető.

A 'Dead Cross' című meglepetés EP megrendelhető digitálisan, valamint limitált, 10-hüvelykes, fekete / zöld színű bakeliten (ez utóbbi június 29.-től elérhető).

A tracklista:
01. Skin Of A Redneck
02. My Perfect Prisoner
03. Shillelagh (Panicker Remix)
04. Church Of The Motherfuckers (Planet B Remix)

A Dead Cross a 2016-os év elején debütált (erről bővebben itt írtunk). A banda eredeti énekese, a The Locust és a Retox zenekarokból ismert, korábban a Cattle Decapitation-ben is megfordult Gabe Serbian volt; de a frontember - ismeretlen okokból kifolyólag - végül távozott a banda éléről. Lombardo-ék decemberre meg is találták Serbian utódját; méghozzá nem más, mint a Faith No More énekese, Mike Patton személyében. A csapat az új énekessel rögzítette újra debütáló lemeze dalait. Az album 2017. augusztus 4-én jelent meg, Patton saját kiadója, az Ipecac Recordings jóvoltából.

A Justin Pearson (The Locust, Retox) basszusgitárossal és Michael Crain (Retox, Festival Of Dead Deer) gitárossal kiegészült banda néhány hónapja mutatta be első dalát: a lenti lejátszón meghallgatható 'Grave Slave' a Dead Cross első hivatalos dala Patton-nel. Aki kedvet kapott hozzá, az albumot itt lehet megrendelni.

"A 'Grave Slave' kiváló mintázata a teljes albumnak" - nyilatkozta Lombardo. "Patton vokál-skálája és hangjának intenzitása totális robbanást eredményez az egész lemezen. Ez a szám tehát két percben repíti le a hallgatókat Mike agyának mélységeibe; míg JP, Crain és jómagam a járművet szolgáltatjuk mindehhez. Durva, agresszív és megalkuvást nem tűrő anyagra kell számítani. Hardcore-ral támadunk, de a végén csókkal búcsúzunk tőletek".

A Dead Cross új felállása a neves Ross Robinson producerrel (Limp Bizkit, Sepultura, Korn, Deftones) dolgozott első teljes értékű lemezén, aminek keverését a kaliforniai Golden Mastering Stúdióban végezték el.

A tracklista:
01. Seizure And Desist
02. Idiopathic
03. Obedience School
04. Shillelagh
05. Bela Lugosi’s Dead
06. Divine Filth
07. Grave Slave
08. The Future Has Been Cancelled
09. Gag Reflex
10. Church Of The Motherfuckers

Lombardo elmondta a Rolling Stone magazinnak bandája debütáló albuma kapcsán: "Ez a lemez mindössze 28 perc... És az a vicces benne, hogy a Slayer 'Reign In Blood' album is csak 29 perc. Ez az album viszont még több dühöt és frusztrációt vonultat fel - ez pedig már a dob-játákomból is színtisztán kihallható. Egyébként teljes mértékig adottak voltak a körülmények egy tökéletes hardcore albumhoz. Kétségkívül ez az eddigi legbrutálisabb anyag, amin valaha is dolgoztam".

A lemezről később újabb ízelítőként látott napvilágot a 'Seizure And Desist' című nyitó-dal hivatalos videoklipje, amit a borítót tervező Eric Livingston készített. A premier lentebb érhető el, a teljes album-streammel egyetemben, amit egy héttel a megjelenés előtt tettek közzé.


A Dead Cross 2015. december elsején mutatkozott be élőben, a San Diego-beli Casbah színpadán. Két nappal később Pomona városában lépett színpadra a banda, a Glass House klubban - alább ennek felvételei is elérhetők. A 2016-os évet többnyire az album megírásának és felvételének szentelte a csapat, de a 2017-es évben újra visszatértek a színpadra: felléptek például a szeptemberi, Chicago-i Riot Fest-en; ezt megelőzően pedig lebonyolítottak egy Államokbeli, keleti- és nyugati-parti körutat.


A csapat idén nyáron egy nagyszabású európai fesztivál-turnét bonyolít le. A körút dátumai és állomásai itt érhetők el.Itt az új klip a DEAD CROSS meglepetés-albumáról: 'Church Of The Motherfuckers (Planet B Remix) '
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.