Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GUNS N' ROSES - kedvcsináló szöveges videó az 'Appetite For Destruction: Locked N' Loaded' kiadványról: 'Move To The City'

2018-07-17
A Guns N' Roses nemrég egy exkluzív, többlemezes, számtalan extrával kiegészített kiadványt adott ki, felelevenítvén 1987-es albumát, az 'Appetite For Destruction'-t.

Az 'Appetite For Destruction' különleges "Locked N' Loaded" boxban került újrakiadásra június 29-én, a Universal Music Group jóvoltából.

Az 'Appetite For Destruction: Locked N’ Loaded' box a GN’R "Szent Grálja". A pakkban megtalálható az eredeti lemez "szuper deluxe" változata, 4 CD-vel, benne az originál, remasterizált albummal; újrakevert B-oldalas, bónusz dalokkal, és a mindeddig kiadatlan, 1986-os 'Sound City Session N’ More' felvétellel; illetve egy Blu-ray audió-lemezzel, ami szintén helyet kaptak bónusz számok és új, 5.1 surround hangzással ellátott videoklipek (köztük az eredetileg 1989-ben forgatott, de soha el nem készült 'It’s So Easy' videó). A szetthez egy 96 oldalas, keménykötésű könyv is jár (ebben mindeddig közzé nem tett, riktaság-számba menő fotók láthatók Axl Rose személyes archívumából).

A "Locked N’ Loaded" box további értékes tárgyakat is tartalmaz - ilyen például hét darab 12-hüvelykes, 180 grammos bakelitlemez, plusz hét darab 7-hüvelykes single, néhány litográfia (melyen az 'Appetite...' egyes dalainak újonnani vizualizációja látható), öt darab kézzel készített, koponyát ábrázoló fémgyűrű, kitűzők, felvarrók, régi koncertjegyek és -plakátok másolatai, gitár-pengetők, egy műbőrrel bevont faszekrény-tartó, fejkendő, adapter, lemez-alátét, hologramok, óriásposzterek, Robert Williams festményei, kézzel számozott oklevél, stb...

Bővebb infók a 10000 példányszámúra limitált kiadvány részletes tartalmáról, rendelés: itt. A lenti videóban részletességbe menően megismerkedhetük a "Locked N' Loaded" box-szettel:

A speciális kiadvány ízelítőjeként tették közzé egy eddig hivatalos formában ki nem adott dal, a 'Shadow Of Your Love' szöveges videóját (ezt a dalt eredetileg Axl Rose GNR előtti bandája, a Hollywood Rose írta és rögzítette). Íme a premier:

Az 'It's So Easy' című klasszikus eddig hivatalosan be nem mutatott videoklipje alább megtekinthető. A videót 1989 októberében forgatták a hírhedt Cathouse klubban, de egészen idáig nem porolták le az archív felvételt.

Újabban közzétették a 'Move To The City' eddig nem hallott, 1988-as akusztikus változatát is, amit eredetileg a 'GN'R Lies' session során rögzítettek:

Júliusban bemutatták a 'Move To The City' szöveges videóját is:

A 'November Rain' 1986-os, zongorán előadott "Sound City Session" változata itt hallgatható meg:

A Mike Clink (Megadeth, UFO) által producelt, eredetileg 1987. július 21-én megjelent  'Appetite For Destruction' album 2008. szeptember 23-án elérte a 18-szoros platina-minősítést, lévén ekkorra 18 millió példányban kelt el USA-szerte. Világviszonylagban ez a mutató túllépte a 38 milliós határt is. A lemez - melyet a kritikusok és a rock-rajongók a mai napig kivétel nélkül magasztalnak - a Geffen Records történetének legsikeresebb kiadványa volt.

A Rolling Stone magazin Minden idők 500 legjobb albumának listájának 61. helyre sorolták az 'Appetite...'-ot, a „minden idők 100 legjobb bemutatkozó albuma” c. listán pedig a negyedik helyet kapta. Több kritikus és rajongó is az egyik legjobb rock-lemeznek tartja. Szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben; illetve 32. helyen lett rangsorolva a Rock Hall Of Fame's "végleges 200-as" listáján.

A gitáros Slash nemrég így elevenítette fel a klasszikus albumot: "Büszke vagyok rá, hogy részt vehettem egy olyan lemez munkálataiban, ami ekkora hatást váltott ki az emberekből. Viszont hogyha akkor azt mondták volna nekem, hogy ez lesz belőle, nem hittem volna el. Számomra ez egyszerűen csak egy lemez volt, amit öt karakter csinált; de jelenlegi szemmel nézve tényleg volt benne valami, ami megszólította az embereket. Akkoriban egy igazi utcai bölcsességekkel teli zenekar voltunk, egy nagyon naiv világszemlélettel. Egyfajta társadalmi megnyilvánulás volt ez az album, de mégsem ölelte fel a világ valódi problémáit, hanem egyszerűen csak egy olyan belső harag, düh volt benne, amit a tinédzserek akkoriban magukénak éreztek... talán ezáltal is keltett ekkora benyomást az emberekben, és ezért volt olyan nagy hatással rájuk. Az 'Appetite...' az érzelmek és az erő kombinációja; olyan dolgoké, melyek többnyire egyszerre csak egyetlen formában vannak jelen, ezért lehetetlen őket lemásolni. Olyasmiről volt szó, ami éppen abban a pillanatban történt... Emlékszem is, hogy amikor elkészültünk a lemez felvételeivel, azt érzztem, később egy igazán fasza kis kult-banda leszünk [haha]".

Egy 2012-es interjúban Slash az ausztrál Triple M Rádiónak elmondta azt is, hogy szerinte azért vált ikonikussá az 'Appetite For Destruction' lemez, mert olyan dolgokról szólt, melyekről annak idején senki nem beszélt: "Olyan őszinte attitűddel írtuk meg az albumot, hogy az emberek később bele tudták illeszteni az egészet a saját világnézetükbe, mivel ők is ugyanígy éreztek; csak éppen nem beszéltek róla. Mi viszont az ő élükre álltunk, és megénekeltük helyettük is a dolgokat. Ezért gondolhatták sokan azt, hogy 'Wow, ez nagyon brutális'".
"A dalok egyébként nagyon gyors ütemben íródtak; szinte saját magukat írták meg. Ettől függetlenül tudom, hogy Axl mindig is nagyon odafigyelt a dalszövegekre; szóval egyedül az volt, ami elhúzódott... viszont a hangszerelés és maga a zene kb. egy óra alatt megszületett. Később persze végeztünk némi finom-hangolást, de az egyik klubban például úgy játszottuk az egyik friss számot, hogy néhány órával előtte írtuk meg hozzá a zenét"...

Az újjáalakult Guns N' Roses a nyár folyamán lebonyolít egy nagyszabású európai turnét - ennek dátumai és állomásai itt találhatók meg.


GUNS N' ROSES - kedvcsináló szöveges videó az 'Appetite For Destruction: Locked N' Loaded' kiadványról: 'Move To The City'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.