Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Emlék-koncertet rendeznek a MURDERDOLLS rákban elhunyt dobosa, Ben Graves tiszteletére

2018-07-12
Ben Graves - aki a Murderdolls és a Pretty Boy Floyd mellett megfordult a Dope - egy éven át küzdött a rák ellen, de sajnálatos módon idén májusban, 46 éves korában elhunyt...

A szomorú híreket Ben menyasszonya, Lydia erősítette meg a Facebook-on: "Elmondhatatlanul nehéz most szavakat találnom, de tudom, hogy meg kell szólalnom, mert Bennek nagyon sok barátja, rajongója van. Sokan azt is tudtátok, hogy Ben az elmúlt 11 hónapban rákkal küzdött. Habár ő nem nagyon szeretett erről nyilvánosan beszélni...
Ben a mai napon, 2018. május 9-én elhunyt a rák komplikációinak következtében. Attól függetlenül, hogy a rák egy nagyon súlyos formáját szenvedte ek, hosszasan és keményen küzdött, hogy legyőzze a betegséget. Sajnos azonban minden csatát nem lehet megnyerni, bármilyen keményen is küzdesz ezét.
Arra kérünk titeket, tartsátok tiszteletben a család és a közeli barátok magánéletét a gyász ideje alatt. Habár tudtuk, hogy ez be fog következni, a mostani komplikáció nagyon súlyos és nagyon váratlan volt. Borzalma érzés elveszteni olyasvalakit, akit még önmagadnál is jobban szeretsz. A szívem összetört; Bennel együtt halt meg.
Hamvait haza fogjuk szállítani Massachusetts-be; én pedig azon leszek, hogy Los Angelesben megszervezzek egy nyilvános megemlékezést Ben barátai számára
".

A Murderdolls frontembere, a manapság szólóban tevékenykedő Wednesday 13 a következőket nyilatkozta: "Mély bánattal és fájdalommal kell bejelentenem, hogy a Murderdolls dobosa, Ben 'The Ghoul' Graves eltávozott közülünk. A vele közös emlékeimet mindörökké a szívemben fogom őrizni. Együtt turnéztuk körbe a világot, együtt éltük meg az álmainkat és együtt idézgettünk a Terminátor és a Kommandó című filmekből. Szeretlek, tesó... Soha nem lesz még egy "Ghoul"... Találkozunk a túloldalon".

Wednesday 13 most bejelentette, hogy 2018. augusztus 16-án, a hollywoodi Lucky Strike Live klubban nyilvános megemlékezést tartanak Ben “The Ghoul” Graves tiszteletére, emlékére. A rendezvényen a néhai dobos egykori zenésztársai, barátai lépnek színpadra.

A '90-es években Graves és barátja, Eric Griffin Los Angelesbe költöztek Bostonból, hogy csatlakozzanak egy Synical nevű indusztriális rockzenekarba. 2000 után nem sokkal Graves csatlakozott a Murderdolls felállásához Eric Griffin társaságában, miután a banda tagjai láttak egy videót, ahol a páros Trip Eisen (akkori Murderdolls gitáros) oldalán zenél. Annak ellenére, hogy Graves látható a 'Beyond the Valley of the Murderdolls' album borítóján, nem ő hallható a doboknál az albumon (mivel a lemez felvételekor még nem volt a banda tagja - helyette a Murderdolls gitárosa, egyben a Slipknot dobosa, Joey Jordison dobolta fel a stúdióban a dalokat), az ezt követő turnékon azonban már ő ült a felszerelés mögött.

Mivel a Murderdolls 2004-ben feloszlott, Ben élete utolsó éveiben olyan bandákban dobolt koncerteken, mint a Dope, az AntiProduct és a Nocturn; de rövid ideig erősítette a Pretty Boy Floyd felállását is. A Murderdolls 2010-ben állt újra össze néhány koncert erejéig, de Graves már nem vett részt a reunion-ban.


Emlék-koncertet rendeznek a MURDERDOLLS rákban elhunyt dobosa, Ben Graves tiszteletére
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.