Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Csehországban rögzített koncertfelvételt Blaze Bayley - áprilisban jelenik meg a CD / DVD kiadvány; jövőre pedig az új nagylemez

2020-03-19
Az Iron Maiden volt énekese, Blaze Bayley bejelentett egy vadonatúj koncert-kiadványt.

Bayley 2019 tavaszán indította útjára Tour Of The Eagle Spirit elnevezésű turnéját, melynek keretében az énekes és bandája bejárta Nyugat-Európa és Észak-Amerika nagy részét. Tavaly szeptemberben Blaze ugyanezt a körutat folytatta Kelet-Európában - e turné keretében adott két speciális koncertet Csehországban, a Brno-beli Melodka klubban. A szóba forgó koncertet professzionális műszerekkel rögzítették: a felvétel 'Live in Czech' címmel jelenik meg koncertlemez és DVD formájában.

A turné központi témája Blaze 'Infinite Entanglement' elnevezésű album-trilógiája köré épült; a szettlista pedig a három lemez epikusabb, hosszabb dalaira volt kihegyezve; vagyis olyan szerzeményekre, melyek korábban nem, vagy csak nagyon ritkán hangzottak el élőben. A szettek emellett néhány klasszikus '90-es évekbeli Iron Maiden nótát is tartalmaztak.

A 'Live in Czech' koncertlemez audió-részét Blaze tehetséges gitárosa / dalszerző-társa, Chris Appleton keverte véglegesre; a borítót pedig a neves Akirant Illustration (Iron Maiden, Star Wars, stb.) cég stábja tervezte. A DVD videófelvételeit Rich Pembridge készítette.

Blaze új kiadványa, a 'Live in Czech' az énekes saját kiadója, a Blaze Bayley Recording jóvoltából jelenik meg, 2020. április 3-án; méghozzá dupla CD-n és dupla DVD-n. Ez utóbbin bónuszként szerepel egy dokumentumfilm is (The Road to Brno), mely összefoglalja a csehországi koncertig vezető utat. A kiadvány előrendelési infói itt érhetők el.

A tracklista:
01. The Dark Side Of Black
02. A Thousand Years
03. Dark Energy 256
04. The World Is Turning The Wrong Way
05. Human
06. Together We Can Move The Sun
07. Solar Wind
08. Virus
09. Life Goes On
10. Fight Back
11. Silicon Messiah
12. The Day I Fell To Earth
13. Eagle Spirit
14. Calling You Home
15. Stare At The Sun
16. Man On The Edge
17. Futureal
18. The Clansman

Az első ízelítő, a 'Fight Back' című szám hivatalos koncertfelvétele itt érhető el:

Másik hír, hogy Bayley az idei évre egy vadonatúj stúdióalbum kiadását is beütemezte. Az énekes év eleji közleménye így szól: "Nemrég búcsút mondtunk egy újabb évnek, én pedig hálát mondok mindenkinek a fantasztikus támogatásért; egyben boldog és egészséges új esztendőt kívánok nektek! Ezúton szeretném közölni terveimet a jövőre nézve".

"Mint azt már jól tudjátok, áprilisban kiadjuk a 'Live in Czech' című koncert-anyagot, ami a záró része az Infinite Entanglement trilógiának. A koncertlemezen a Tour Of The Eagle Spirit szettlistája található meg - köztük olyan epikus dalokkal, mint az 'Eagle Spirit' és a 'Together We Can Move The Sun'. Hatalmas köszönet mindenkinek, aki előrendelte a 'Live in Czech' albumot, és megteszi ezt a közeljövőben".

"Attól eltekintve, hogy ebben a hónapban Brazíliában turnézunk, márciusban a Burr Fest-en lépünk fel, a nyár folyamán pedig fesztivál-turnét bonyolítunk le, egy teljes értékű metalos stúdióalbum felvétele is kilátásban van. Ezt az albumot várhatóan 2021 márciusában adjuk ki. Csak annyit mondanánk, hogy az eddigi eredmények remek értékeket mutatnak!".

"De hogy mi fog történni 2020 második felében? Nos, izgatottan jelentjük be, hogy idén szeptemberben újra kiadjuk a 'Tenth Dimension' albumot; méghozzá "újracsomagolt" változatban, felújított borítóval. Plusz, most először fog megjelenni az az album bakeliten. A 'Tenth Dimension' sok tekintetben előzménye a a fentebb említett trilógiának; szóval mindannyiónk nevében mondhatom, hogy rettentően izgalmas dolgok elé nézünk".

"Az újrakiadás apropójából pedig, idén szeptemberben és októberben egy teljes körű európai turné is lezajlik majd; novemberben pedig az Egyesült Királyságban adunk koncerteket. Mindkét turnén egy exkluzív, 'Tenth Dimension'-szettlista lesz hallható".

"Köszönjük mindenkinek a figyelmet. Nélkületek ez az egész nem is működhetne!".


Bayley nemrég egy kilenc perces szöveges videót készített epikus, 'Eagle Spirit' című dalához. Az 'Eagle Spirit' című szám az énekes 'Infinite Entanglement' című trilógiájának záró tétele. A dal a sorozat harmadik, 'The Redempton of William Black' című lemezén szerepel, ami 2018 márciusában jelent meg [erről bővebb infók lentebb].

Az 'Eagle Spirit' alább látható, epikus videoklipjét Rich Pembridge állította össze.

Korábbi hír, hogy Bayley és bandája 2018. május 25-én és 26-án a Nancy-beli Chez Paulette Pub Rock színpadán lépett fel. A koncerteket professzionális kamerával rögzítették - a felvételek pedig 2019. március elsején jelentek meg, CD / DVD formátumban.

Az exkluzív koncertek egyikén Blaze Bayley és zenekara egy rajongók által összeválogatott szettlistát adott elő; míg a második estén az énekes aktuális album-trilógiája, az 'Infinite Entanglement' egyes dalai hangzottak el.

Kizárólag ezen a két koncerten volt kapható egy exkluzív merch-termék; az alábbi képen látható, képregényes / sci-fi témájú Blaze-póló:

A koncertlemezek tracklistája így néz ki:

CD1
"Redeemer"
"Are You Here"
"Futureal"
"The First True Sign"
"Silicon Messiah"
"Dawn Of The Dead Son"
"Escape Velocity"
"Fight Back"
"Prayers Of Light"
"Virus"

CD2
"Independence"
"Immortal One"
"Human" 
"Calling You Home" 
"Endure And Survive" 
"The Angel And The Gambler" 
"Man On The Edge"
"A Thousand Years"
"Infinite Entanglement" 
"Dark Energy 256" 

DVD
"Redeemer"
"Are You Here"
"Futureal"
"The First True Sign"
"Silicon Messiah"
"Dawn Of The Dead Son"
"Escape Velocity"
"Fight Back"
"Prayers Of Light"
"Virus"
"Independence"
"Immortal One"
"Human" 
"Calling You Home" 
"Endure And Survive" 
"The Angel And The Gambler" 
"Man On The Edge"
"A Thousand Years"
"Infinite Entanglement" 
"Dark Energy 256"

A kiadványokat itt lehet megrendelni különféle változatokban, extrákkal kiegészítve.

Bayley a 2017-ben kiadott 'Endure and Survive' folytatásaként jelentette meg aktuális albumát, a 2016-ban indult 'Infinite Entanglement' album-trilógia utolsó részét, ami a 'The Redemption of William Black' címet viseli.

Blaze szólókarrierjében ez a tizedik stúdiólemez, azóta, hogy az énekes a '90-es évek végén globálisan ismertté vált az Iron Maiden frontembereként. A 'The Redemption of William Black' dalszerzése és felvételei a Bayley-banda gitáros-vokalistája, Chris Appleton (Absolva) társaságában zajlottak, Blaze szülővárosában, Birmingham-ben, a Robannas Stúdióban. Chris-t - aki egyben társ-producere is volt az új albumnak - Absolva-beli bandatársai kísérik a Bayley-bandában - ők név szerint a következők: Martin McNee dobos és Karl Schramm basszusgitáros-vokalista.

Az Absolva tagjai mellett azonban további neves vendégzenészek is szerephez jutottak az új albumon - ilyen Chris Jericho pankrátor / a Fozzy énekese (akinek Blaze egy külön karaktert szánt a 'Infinite Entanglement'-történetben), Luke Appleton (Iced Earth / Absolva) vokalista, Michelle Sciarrotta - akusztikus gitáros / szinkron-színész, Jo Robinson, Mel Adams és Liz Owen háttér-énekes, Anne Bakker hegedűs, Corvin Bahn (Uli Jon Roth) harmónikás, Aine Brewer szinkron-színész és Rob Toogood vokalista.

A 'The Redemption of William Black' borítója, tracklistája és első hivatalos videoklipje, a 'Prayers Of Light' (amiben Chris Jericho vendégeskedik) lentebb elérhető el:

01. Redeemer
02. Are You Here
03. Immortal One
04. The First True Sign
05. Human Eyes
06. Prayers Of Light
07. 18 Days
08. Already Won
09. Life Goes On
10. The Dark Side Of Black
11. Eagle Spirit

Az új dalokba az alábbi lejátszón lehet belehallgatni:

Blaze Bayley az idei évben ünnepelte meg Iron Maiden-ben töltött ideje (1994-1999) évfordulóját. A legendás bandához való csatlakozása 25. évfordulója alkalmából az énekes egy speciális Iron Maiden-szettlistát adott elő 2019-es fesztivál-fellépésein. A rajongókat figyelmeztették: ez lesz az első és az utolsó alkalom, hogy Blaze élőben előadja ezeket a klasszikusokat. A jövőbeni turné-dátumok és -állomások listája itt érhető el.

Bayley korábbi közleménye így szól: "25 évvel ezelőtt kezdődött Iron Maiden-beli kalandozásom. Csodálatos 5 évet töltöttöm a bandában, és erre rendkívül büszke is vagyok! Azóta konkrétan minden évben turnézok, és az eltelt időben 11 stúdióalbumot és három koncertlemezt adtam ki. Az utóbbi időben egyre többen kérik tőlem, hogy lépjek újra fel a Maiden-es éra két albumának dalaival - ennek pedig most, e kerek évfordulón jött el az ideje. Ezen a nyáron tehát élőben előadom az 'X-Factor' és a 'Virtual XI' albumokon szereplő, kedvenc nótáimat. Hangom azóta rengeteget fejlődött - jelenleg sokkal jobban éneklek, mint annak idején; ezért most nagyon izgatott vagyok, hogy megújult formában adhatom elő a régi nótákat!".

Az exkluzív fesztivál-fellépéseken Bayley szokásos turné-bandája állt a színpadon; vagyis Chris Appleton és Luke Appleton gitárosok, Martin Mcnee dobos és Karl Schramm basszusgitáros kísérte az énekest (többek közt) a Sweden Rock, a Headbangers Open Air és a Dark River fesztiválokon.

Másik hír, hogy az Iron Maiden klasszikus, 'X-Factor' című albumának évfordulója alkalmából a lemez borítójával egy új mintás póló került forgalomba. Az Akirant Illustration által újratervezett illusztrációval ellátott pólók megrendelhetők Blaze webshop-jában.


Csehországban rögzített koncertfelvételt Blaze Bayley - áprilisban jelenik meg a CD / DVD kiadvány; jövőre pedig az új nagylemez
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.