Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a NECROT új száma, az 'Asleep Forever'!

2020-07-03
A kaliforniai death metal banda 2020. augusztus 28-án új albumot ad ki, 'Mortal' címen, a Tankcrimes Records jóvoltából.

A Necrot új, 'Mortal' című albumát - hasonlóan a 2017-es 'Blood Offerings' gyakorlatához - ezúttal is Greg Wilkinson (High On Fire, Autopsy) hangmérnök közreműködésében rögzítette a banda.

"Amikor megalapítottuk ezt a bandát, az volt a szándékunk, hogy klasszikus death metal zenét szabadítsunk a tömegekre, néhány eredeti demó-szalag formájában. Aztán eldöntöttük, hogy elkészítünk egy teljes albumot; egy olyan lemezt, amit 20 év múlva is a műfaj egyik legnagyobb klasszikusaként fognak emlegetni. Talán a 'Blood Offerings' volt ez az album, talán nem; de a 'Mortal' lemezzel egyértelműen sikerült ezt véghez vinnünk. Hogy tényleg így van-e, az idő majd eldönti..." - közölte a banda.

A tracklista:
01. Your Hell
02. Dying Life
03. Stench Of Decay
04. Asleep Forever
05. Sinister Will
06. Malevolent Intention
07. Mortal

Az első dal-premier, a 'Stench Of Decay' lentebb elérhető, ízelítőképpen az album előrendeléséhez.

"A 'Stench Of Decay' a pusztulás szagát mutatja be. Ilyen szaga van annak a világnak, amin eluralkodik a kapzsiság és az emberek érzékelten büszkesége. Ezt a szagot érzed, amikor reggelente felkelsz, és ráébredsz, hogy az ajtód mögött semmi más nem vár rád, csak mocskos emberek, akik készen állnak a megtévesztésre, a lopásra és a gyilkolásra, egy kis pénz vagy hatalom érdekében. Napról napra, a születésed óta a pusztulás szagát érzed; és ez így lesz örökké, egészen addig, míg minden és mindenki elkerülhetetlenül semmivé nem lesz...".

Újonnan megjelent az 'Asleep Forever' című szám is, amit Luca Indrio énekes-basszusgitáros így kommentált: "Ez a dal azt az állapotot vázolja fel, amikor tisztában vagy azzal, hogy meg fogsz halni. Fel kell dolgoznod ezt a tudatállapotot ahhoz, hogy békére lelj. A halál révén ugyanis képes leszel magad mögött hagyni minden szenvedést, ami megállás nélkül gyötört téged. Minden egyenlővé válik, és a végén mindannyian örök álomba szenderülünk. Egyébként ez az egyik legkeményebb és legdallamosabb nótánk, én pedig kíváncsian várom, milyen lesz a fogadtatás. Nekem ez az egyik kedvenc dalom!".

Másik hír, hogy a Necrot újrarögzítette egy 2016-os demó-számát, az 'Into The Labyrinth'-et. Ez az új felvétel a Decibel magazin mellékleteként jelent meg, flexi bakelitlemezen. A lap-példányokat itt lehet megrendelni; alább pedig meghallgatható az 'Into The Labyrinth' 2020-as változata:

A Necrot legutóbbi, második nagylemeze 2017. június 9-én jelent meg, CD-n, LP-n és digitálisan, a Tankcrimes Records jóvoltából. A nyolc-számos 'Blood Offerings' felvételei Greg Wilkinson producelésében zajlottak, az Earhammer Stúdióban (Vastum, Graves At Sea). A maszterizálási munkákat a neves Brad Boatright (Audiosiege / Nails, Gatecreeper) végezte; az alább látható borítót pedig Marald Van Haasteren (Bolt Thrower, Baroness) készítette.

A 'Blood Offerings' 2017 nyarán a Billboard 'Hard Rock' listájának 29. helyén végzett; az 'Új Előadók' listán pedig az 52. lett. A lemez azóta is magas kritikai és rajongói elismeréseknek örvend.

"A 'Blood Offerings' hat évnyi kemény munka végeredménye; egyben az első nagylemezünk, amit a Tankcrimes ad ki" - közölte korábban Chad Gailey dobos. "Ez a nyolc nóta nagy előrelépés a korábbi munkáinkhoz képest - érzésünk szerint ezzel az albummal sikerült végre elérnünk mindazt, amit már évekkel ezelőtt szándékoztunk letenni az asztalra. Greg Wilkinson-nal az Earhammer stúdióban, valamint Scotty Heath-tel a Tankcrimes bázisán dolgozni, nagyszerű élmny. Mindketten beletették szívüket-lelküket ebbe a projektbe. Emellett nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki mostanáig és ezek után is támogatja a Necrot-ot".

Sonny Reinhardt gitáros hozzátette: "Megalkottuk az eddigi legjobb albumunkat...".

Luca Indrio gitáros így szólt: "Ez egy vérbeli death metal-klasszikus, aminek minden fan gyűjteményében ott a helye!".

A 'Blood Offerings' megrendelhető limitált bakeliten (többféle színben), CD-n, kazettán (a Sentient Ruin Laboratories kiadó jóvoltából), valamint digitálisan.

A teljes album-stream itt érhető el:

A Necrot utolsó előtti, 'The Labyrinth' című albuma 2016 áprilisában jelent meg - erről bővebben itt írtunk.


Itt a NECROT új száma, az 'Asleep Forever'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.