Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

REDEMPTION - nemzetközi toplistákon a 'Long Night's Journey into Day' album

2018-08-12
Az amerikai progresszív metalista Redemption zenekar kiadta régóta várt, új nagylemezét. Most közzétették az első heti lemezeladási mutatók alapján beállított toplistás helyezéseket.

A Redemption - melynek felállását Nick van Dyk gitáros / dalszerző, Tom Englund (Evergrey) énekes, Sean Andrews basszusgitáros, Chris Quirarte dobos és az újonnan csatlakozott Vikram Shankar billentyűs teszi teljessé - július 27-én adta ki új, 'Long Night's Journey into Day' című nagylemezét, a Metal Blade Records jóvoltából. A bandának ez az első albuma, aminek a neves Jacob Hansen (Volbeat, Primal Fear, Amaranthe, Doro, stb.) volt a producere. Az új lemezen vendégként szerepel Chris Poland (ex-Megadeth, OHM) és Simone Mularoni (DGM).

A 2016-os 'The Art of Loss' (amit van Dyk a Redemption legjobb lemezeként tart számon) folytatása egy ereje teljében lévő banda csúcs-produkcióját tartalmazza. Ez a Redemption első albuma, amióta Ray Alder (Fates Warning) kiszállt a csapatból; helyét pedig Tom Englund (Evergrey) vette át.

"A 'The Art of Loss' promóciójával nem sikerült turnéznunk, mivel Ray ekkor már nem vett részt a banda tevékenységeiben. Nem sokkal az album megjelenése után úgy döntöttünk, különválnak útjaink. Ray persze továbbra is jóbarátunk; csakis is tisztelettel és szeretette tudok rá, és mindarra nézni, amit közösen alkottunk. Egy ponton azonban változtatnunk kellett a dolgokon..." - mondta van Dyk.

Természetesen Alder posztját nem a legkönnyebb pótolni; így utódjának olyasvalakinek kellett lennie, akinek kiléte tiszteletet parancsoló, egyben pedig technikai szempontból meghaladja a magas zenekari mércét. Továbbá az új énekesnek kiemelkedő dalszövegeivel is be kellett szállnia a zeneszerzésbe; lévén ez teszi ki a Redemption egyik alapkövét. Englund a kezdetektől fogva emberi érzésekről - félelem, elhagyatottság, szerelem, stb. - komponált dalokat, és nem mellesleg kimagasló énekesi tehetséggel rendelkezik, így szinte azonnal garantált lett az ő frontemberi posztja a Redemption-ben.

"Hangja erőteljes és érzelmes mivolta lévén semmiképpen sem lesz sokkoló a rajongók számára az átalakulás. Tom egy rendkívül sokszínű vokalista; hihetetlen dallam-érzékkel és zeneszerzői készségekkel rendelkezik - mindennek tetejében pedig már sok-sok éve ismerjük egymást. Egyszóval nem csak professzionális tekintetben tiszteljük egymást, de a barátságunk is kiállta már az idők próbáját".

Az új album borítóját ezúttal is a híres Travis Smith készítette, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint az Art Of Defiance, az Opeth és az Iced Earth.

A tracklista:
01. Eyes You Dare Not Meet In Dreams
02. Someone Else's Problem
03. The Echo Chamber
04. Impermanent
05. Indulge In Color
06. Little Men
07. And Yet
08. The Last Of Me
09. New Year's Day
10. Long Night's Journey Into Day

Az album első single-dala, a 'Little Men' lentebb meghallgatható. Szintén lentebb érhető el a Simone Mularoni-val közösen rögzített 'Indulge In Color' instrumentális playthrough-videója. Újabban megjelent a 'Someone Else's Problem' című szám hivatalos videoklipje is, amit a neves Patric Ulleaus (Revolver Films) rendezett (lentebb a klip 'making-of' videója is megtekinthető). A következő premier a 'New Year's Day' audiója - ez egy U2-klasszikus feldolgozása - lentebb ez is elérhető.

A 'Long Night's Journey into Day' album megjelent többek közt normál CD-n, digipak CD-n, 180 grammos LP-n (limitáltan, többféle színben), illetve exkluzív szettek, pakkok formájában, és digitálisan is. A rendelésről itt lehet bővebb infókat találni.

Mint most kiderül, az új album nemzetközi szinten felkerült néhány toplistára, köszönhetően az első heti lemezeladásoknak.

A Redemption idén is fellép az Atlanta-beli ProgPower USA fesztiválon (szeptember 8-án); hamarosan pedig bejelentik a teljes értékű lemezbemutató turnét is.

A Redemption előző énekese, a Fates Warning éléről ismert Ray Alder volt. Alder 2005-től 2017-ig volt a zenekar frontembere - összesen 5 nagylemezen és 2 koncertalbumon szerepelt. Legutóbbi stúdióalbumuk, a 'The Art of Loss' 2016 februárjában jelent meg; ezt megelőzően pedig 'Live from the Pit' címmel adtak ki dupla koncertalbumot, 2014 szeptemberében.


REDEMPTION - nemzetközi toplistákon a 'Long Night's Journey into Day' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.