Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GAEREA - új koncert-klipet mutatott be a portugál black metal banda

2019-10-26
A portugál black metal banda lemezszerződést kötött a Season Of Mist kiadóval; egyúttal pedig bemutatta új koncert-videóját.

A Gaerea 2016-ban adta ki debütáló albumát, amit világszerte pozitív kritikákkal illettek a szakemberek. A bemutatkozó EP révén megismerhettük a portugál banda felsőbbrendű dalszerzői készségeit és egyedülálló esztétikai érzékét. A csapat 2018-ban végre kiadta régóta várt első, 'Unsettling Whispers' című nagylemezét, mellyel újabb határokat feszegettek az extrém zene globális színterén.

Debütáló albumuk promóciójával a banda bejárta Európát és Kínát is. Felléptek többek közt az SWR Barroselas Metalfest-en (PT), a De Mortem et Diabolum rendezvényen (DE), a Throne Fest-en (BE), a Frantic Fest-en (IT), az Eresia Metal Fest-en (IT) és az Amplifest-en (PT) is.

A bandával a Transcending Obscurity Records kiadó kötött először lemezszerződést; 2019-ben pedig a Season Of Mist kiadó igazolta le őket. A legfrissebb hírek szerint a banda 2020 elején jelentei meg második, egyelőre cím nélküli nagylemezét.

Az örömhírek apropójából a banda megosztotta 'Whispers' című száma hivatalos koncert-videóját, amit a 2019 októberi Amplifest-en forgattak. Íme a premier:

A Gaerea Miguel Tereso hangmérnök közreműködésében vette fel bemutatkozó, 'Unsettling Whispers' című albumát, a portugáliai Demigod Recordings stúdió falai között. A kézzel festett lemezborítót Stefan, a Khaos Diktator Design művésze készítette.

Az ‘Unsettling Whispers’ tehát még a Transcending Obscurity Records jóvoltából jelent meg, többféle formátumban - gatefold LP-n, digipak CD-n (20 oldalas szövegkönyvvel), box-szettben és digitálisan - 2018. október 20-án. A rendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
I. Svn
II. Absent
III. Whispers
IV. Lifeless Immortality
V. Extension to Nothingness
VI. Cycle of Decay
VII. Catharsis

A 'Catharsis' című tétel hivatalos klipje lentebb megtekinthető. Szintén lentebb érhető el a 'Whispers' és a 'Cycle Of Decay' című tétel audiója.

A Gaerea Facebook-oldala itt érhető el.


GAEREA - új koncert-klipet mutatott be a portugál black metal banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.