Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új dallal tért vissza a NIGHT DEMON: itt az 'Empires Fall'!

2020-04-20
A kaliforniai metal-trió három évvel legutóbbi stúdióalbuma, a 'Darkness Remains' megjelenését követően jelentkezett új dallal.

A Night Demon szinte napra pontosan három év kihagyás után adott ki új dalt. A 2017 áprilisában megjelent 'Darkness Remains' album dalainak folytatása, az 'Empires Fall', ami egy "ütős, gyors, kegyelmet nem ismerő metal-himnusz", mely dalszöveg tekintetében a lemezipar pusztulását dokumentálja. Az új számot Josh Newell hangmérnök kevert, és Brad Boatright maszterizálta. Vendégként két punk-legenda - Lars Frederiksen és Matt Freeman (Rancid), valamint a Holy Grail zenekarból ismert James Paul Luna vokálozik a dalban, aminek hivatalos szöveges videója lentebb elérhető.

"Három év telt el azóta, hogy a Night Demon új, eredeti zenét adott volna ki. Ezidő alatt többször is körbeturnéztuk a világot, de mindezt most félre kellett tennünk, a köztudott okok miatt. Íme tehát az 'Empires Fall'. Az első 2020-as dalunk. Élvezzétek!" - közölte Jarvis Leatherby frontember.

Az új single megjelent digitális formában, valamint 7 hüvelykes bakeliten, melynek B-oldalán bónuszként szerepel a Le Griffe 'Fast Bikes' című számának feldolgozása. A kislemez alább látható borítóját a híres Andrei Bouzikov festette. A kép a következőt ábrázolja: "Godzilla és Mothra terrorizája Tokiót, de ebbe a Night Demon is beleszól"...

A rendeléseket itt lehet leadni. Íme a premier:

Alább megtekinthető az új dal munkálatait dokumentáló videó, valamint az Armand John Anthony gitáros által prezentált playthrough-videó:

Az új kiadvány exkluzív változatának "kicsomagoló" videója itt tekinthető meg:

A Night Demon 2018-ban 'Live Darkness' címmel adta ki epikus koncert-anyagát, a Century Media Records és a Shadow Kingdom Records gondozásában.

2017. december 2-án a Night Demon - amit Jarvis Leatherby énekes-basszusgitáros, Armand John Anthony gitáros és Dusty Squires dobos alkot - teltházas bulit adott "második otthonában", az Ohio-i Cleveland-ben, a Beachland Ballroom színpadán.

A 90 perces szett során elhangzott a Night Demon teljes debütáló EP-je (ami 2013-ban jelent meg), valamint a 2015-ös 'Curse of the Damned' album 'Full Speed Ahead', 'Screams In The Night' és 'Mastermind' dalai, plusz a 'Hallowed Ground', a 'Black Widow', az 'On Your Own' és a 'Welcome To The Night' című szám, az aktuális, 'Darkness Remains' című lemezről. A banda ezek mellett előadta a Midnight 'Evil Like A Knife' című számának feldolgozását, melyben vendégként maga az eredeti művész, Athenar szerepelt. Ennek felvétele lentebb megtekinthető.

"Athenar a Midnight-ból volt olyan kedves, hogy csatlakozott hozzánk a színpadon az ő saját mesterműve, az 'Evil Like A Knife' feldolgozása erejéig” - nyilatkozta Jarvis Leatherby. “Egyébként ez volt az első alkalom, amikor a Night Demon egy speciális vendéggel állt szípadra! Mindez Athenar szülővárosában, az Ohio-i Cleveland-ben történt - itt vettük fel ugyanis a 'Live Darkness' albumot. Élvezzétek!".

A 'Live Darkness' - ami a Night Demon első hivatalos "koncert-dokumentuma" - 2018. augusztus 10-én jelent meg, három-lemezes változatban, különféle formában, a Century Media Records és a Shadow Kingdom Records gondozásában. A rendeléseket itt lehet leadni.

Később megjelent a 'Life On The Run' hivatalos koncert-klipje is, ízelítőképpen az új kiadványhoz:

A 'Screams In The Night' hivatalos koncertfelvétele itt érhető el:

A Night Demon legutóbbi, 'Darkness Remains' című albumát 2017 áprilisában adta ki a Century Media. Erről bővebben itt írtunk.


Új dallal tért vissza a NIGHT DEMON: itt az 'Empires Fall'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.