Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Dal- és klip-premier LEAH új, 'The Quest' című albumáról: 'Lion Arises'

2018-10-06
A "metalzene Enyája"-ként ismert Leah énekesnő kiadta új stúdiólemezét.

A szimfónikus / kelta stílusban utazó Leah az elmúlt években olyan neves metalzenészekkel dolgozott együtt, mint Eric Peterson (Testament, Dragonlord), Timo Somers (Delain) és Troy Donockly (Nightwish). Leah mindeddig három stúdióalbumot adott ki - 'Of Earth & Angels' (2012), 'Otherworld' (2013) és 'Kings & Queens' (2015) címen -; emellett pedig számos videoklipje internet-szenzáció lett. Legutóbb például a népszerű videójáték, a Skyrim 'The Dragonborn Comes' című betétdalát dolgozta fel - ezt a Facebook-on eddig több mint 5 millióan látták.

Leah nemrég bejelentette, hogy 2018. oktüber 5-én új albummal jelentkezik, az Inner Wound Recordings kiadó jóvoltából. A 'The Quest' című lemez - ami stílusát tekintve a 'Kings & Queens' kelta / fantasy vonalát ötvözi prog-rock elemekkel, álomszerű, elvont témákkal és tradícionális szimfó-metal hangzással - munkálatainak költségfedezése végett az énekesnő elindított egy IndieGoGo-kampányt, aminek során - számos exkluzív, értékes termék (pólók, CD-k, dedikált fotók, digitális háttérképek, stb.) mellett - megrendelhető az új dal-kollekció.

Leah különleges hangja, billentyű-témái, valamint nagyzenekari kompozíciói mellett megannyi híres folk- / metalzenész jutott vendégszerephez a 'The Quest' albumon - köztük van Troy Donockley furulyás a Nightwish-ből, Barend Courbois basszusgitáros a Blind Guardian-ből, Timo Somers szóló- és ritmusgitáros a Delain-ből, Sander Zoer dobos (ex-Delain) és Chen Balbus (Orphaned Land), a közel-keleti saz és oud hangszerek mestere. Az új Leah album keverését és maszterizálását nem más, mint a neves dán metal-producer, Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Amaranthe) végzi; míg a nagyzenekari betétek hangmérnöki munkáiját Oliver Philipps (Everon, Phantasma, Delain) látja el.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen nagy volumenű zenészekkel dolgozhatok együtt ezen az albumon. Ők mindannyian szakemberek a saját posztjukon - ez pedig azért fontos, mert azt szerettem volna, hogy ezek a dalok minden tekintetben a lehető legjobban szóljanak. Egyébként alapvetően egy specifikus hangzás elérése volt a célunk; pontosabban egy kelta- és fantasy-témákkal felszerelt rock / metal albumot készítünk - méghozzá nemzetközi segítséggel!" - mondta Leah.

A lent látható lemezborító kapcsán Leah hozzátette: "A 'The Quest' borítójának terveit jómagam ötlöttem ki; lévén az album munkálatai közben mélyen belevetettem magam a fantasy / fiction regények világába. Ugyanakkor az volt a célom, hogy a vizuális megjelenés inkább a zenéről, a kultúráról és a dalok reprezentációjáról szóljon; nem pedig rólam, a dalszerző-énekesről. A saját hangomra úgy tekintek, mint a sok hangszer egyike, ami meghatározza az album össz-hangzását. E borító révén tehát betekintést nyerhettek ebbe az új kalandba. Köszönet érte Jan Yrlund-nak, a Darkgrove Stúdió munkatársának, akinek révén sikerült megvalósítanunk az eredei elképzeléseinket".

A tracklista:
01. The Quest
02. Edge Of Your Sword
03. Lion Arises
04. Heir
05. Ruins Of Illusion
06. Labyrinth
07. Abyss
08. Oblivion (Between Two Worlds)
09. Ghost Upon A Throne
10. The Water Is Wide

A 'The Quest' első single-dala, az 'Edge Of Your Sword' lentebb elérhető szöveges videó formájában. Leah erről így nyilatkozott: "Ez egy roppantul izgalmas dal... amit középkorias rock-hangzás inspirált. Remélem, ezt a vibrálást a hallgató is átérzi! Ez az "ízesítés" nagyban köszönhető Chen Balbus-nak (Orphaned Land), aki a közel-keleti saz hangszerrel járult hozzá a dalhoz, ami ezáltal váratlan fordulatot vett. Nem mellesleg vendégként szerepel ebben a dalban Barend Courbois (Blind Guardian) basszusgitáros, Timo Somers (Delain) ritmusgitáros (egy epikus szólóval!) és Sander Zoer (ex-Delain) dobos. Nem is beszélve Oliver Philipps (Everon, Phantasma) csodálatos nagyzenekari hangszerelésével, ami nagyot dob a nóta hangulatán".

A megjelenés napján közzétették a 'Lion Arises' dal hivatalos szöveges klipjét is:

Itt elérhető az első hivatalos előzetes:


Dal- és klip-premier LEAH új, 'The Quest' című albumáról: 'Lion Arises'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.