Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MORDANT RAPTURE - végighallgatható a kaliforniai death metal banda bemutatkozó lemeze

2018-07-10
Miután a 2018-as évben nagysikerű death metal-albumokat dobott piacra (Augury, Inferi, stb.), a The Artisan Era most egy újabb minőségi kiadványt jelentett be.

A The Artisan Era Records frissen igazolta le a kaliforniai San Jose-ból származó Mordant Rapture zenekart, ami technikás és szimfónikus death metal zenében utazik.

A banda július 13-án, pénteken adja ki bemutatkozó EP-jét, 'The Abnegation' címmel. Az öt-számos album egy "szimfónikus / blackened tech-death metal ópusz", ami hangzását tekintve grandiózus és epikus filmzenéket idéz (viszonyításképpen a Spawn Of Possession, az Emperor, a Necrophagist és a Dissection stílusát kell elképzelni).

A 2013-ban alakult Mordant Rapture-nek ez az első hivatalos albuma; lévén a dalszerzés és a csiszolgatás elég sok időt vett igénybe. A banda tagjai - azaz Rodrigo Rodríguez énekes, Ben Wilkinson és Kent Congdon gitárosok, plusz Josh Miller session-dobos - ugyanis addig nem adta ki a kezéből a munkát, amíg tökéletesnek nem érezték azt.

A 'The Abnegation' lentebb látható borítóját Nathan Lee (Enigma, Burial In The Sky, stb.) tervezte.

Ben Wilkinson (az alapító) elmondta: “Ez az EP minden bizonnyal elvett egy pár évet az életemből - ebben benne van több tízliternyi kávé, hosszas álom-megvonások és megannyi kétség... Viszont a végeredmény hallatán kijelenthetem: semmin nem változtatnék; megérte. Érzésem szerint sikerült megtalálnunk azt a hangzást, amit éveken keresztül üldöztünk; ezért már alig várom, hogy folytathassam és hozzátok is eljuttathassam ezt a kalandot”.

A tracklista:
01. Unsightly Beast
02. Withered
03. A Plea Above Ashes
04. Quell The Voiceless
05. Natal Trophies

Lentebb elérhető az első album-ízelítő; újonnan pedig bemutatták az első hivatalos single-dalt, a 'Quell The Voiceless' szöveges videóját. Szintén lentebb hallgatható meg a teljes album (néhány nappal a hivatalos megjelenés előtt).

A banda Facebook-oldala itt érhető el.


MORDANT RAPTURE - végighallgatható a kaliforniai death metal banda bemutatkozó lemeze
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.