Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MAGGOT HEART - bemutatta új dalát az egykori The Oath zenekar gitárosnője, Linnéa Olsson

2018-05-22
A 2012-től 2014-ig működött német doom metalista lány-duó, a The Oath egyik fele, Linnéa Olsson és új bandája, a Maggot Heart július 13-án adja ki új, 'Dusk to Dusk' című lemezét.

A Maggot Heart "a jó öreg rock 'n' roll muzsikát hivatott feleleveníteni, a gitár-basszus-dob veszélyes kombinációja révén, a Motörhead tanításai alapján. Az új bandában visszaköszön a Killing Joke, a Poison Idea, a Voivod, a Black Sabbath, sőt a Sex Pistols hatása is; a dalszövegeket tekintve pedig a fiatalkori Patti Smith stílusa teszi kompletté a projektet".

Miután Linnéa Olsson 2012-ben kilépett a nagysikerű berlini The Oath zenekarból (amit megelőzően a punk-metalista Sonic Ritual tagjaként zenélt, illetve újságíróként tevékenykedett), felkérték, hogy csatlakozzon a finn Beastmilk együtteshez, amit később átneveztek Grave Pleasures-re, majd kiadtak egy albumot, 'Dreamcrash' (2015) címen. Egy évnyi intenzív turnézást követően Linnéa ebből a bandából is távozott, hogy a jövőben kizárólag szóló-munkásságára fókuszálhasson.

Így született meg végül a Maggot Heart projekt, amit Linnéa két svéd zenésztársával, Uno Bruniusson (Procession, Death Alley, ex-In Solitude, Grave Pleasures) dobossal és Gottfrid Åhman (No Future, Reveal, ex-In Solitude, Invidious, Repugnant) basszerossal egészített ki. A front-asszony később összeállt a berlini Teratology Sound & Vision kiadóval, ami 2017-ben piacra dobta a csapat bemutatkozó EP-jét, a 'City Girls'-t.

A 'City Girls' folytatása egy évvel később készült el, 'Dusk to Dusk' címen. A Maggot Heart a stockholmi Studio Cobra falai között vette fel első nagylemezét, 2017 decemberében, egy Konie nevezetű producer társaságában.

A 'Dusk to Dusk' album - ami 2018. július 13-án jelenik meg - borítóját Kristian Valbo készítette:

A tracklista:
01. The Killing Hand
02. Medication
03. Big Cross
04. Dusk To Dusk
05. Scorpion Time
06. Strange Women
07. Blood Envy
08. Pinned Like a Butterfly
09. Buried Songs

Elsőként a 'Medication' című számot mutatták be. Ennek kapcsán Linnéa elmondta: "Ez a dal azokról az emberekről szól, akiket a berlini éjszakában ismertem meg; pontosabban arról a hullámhosszról, amin azóta is közösen mozgunk. Szólhat ugyanakkor egyfajta végső gyógymódról; egy alkimista villámról; mindennek egycsapásra való megoldásáról. Magát a dalt egyébként két különböző számból gyúrtuk össze. Hasonlóan az egész albumhoz, ezt a nótát is meglehetősen rövid idő alatt készítettük el".

Alább elérhető az új album hivatalos előzetese is:

Az albumot itt lehet megrendelni.


MAGGOT HEART - bemutatta új dalát az egykori The Oath zenekar gitárosnője, Linnéa Olsson
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.