Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

IMPERIAL TRIUMPHANT - itt a new yorki avant-gárd metalbanda új videoklipje az 'Alphaville' albumhoz: 'Excelsior'!

2020-11-18
Az Imperial Triumphant 'Alphaville' című albuma július 31-én jelent meg, a Century Media Records jóvoltából.

A new yorki avant-gárd metalista projekt, az Imperial Triumphant a "szónikus sötétség újradefiniálását hajtja végre" új, 'Alphaville' című albumán, ami az "experimentális noise és a progresszív black metal műfajok zajos, őrjöngő elegyét vonultatja fel". Az 'Alphaville' dalaiban "a new yorki zenei tradíciók jellegzetes elemei, a nyugati világ masszivitása és a konstans kísérletezés vegyül". "Az albumot hallván a befogadó soha többé nem lesz már a régi".

Az új album alább látható borítóját a híres lengyel művész, Zbigniew M. Bielak készítette, aki a következőképpen nyilatkozott: "Az extrém metal-színtér mára feljutott aurális elérhetetlensége csúcspontjára. Olyannyira elmutálódott az eredeti rock 'n' roll-génektől, hogy már csak néhány művészi kifejezésmód maradt számunkra - ezekre pedig többnyire kiüresedés, alig érzékelhető lüktetés és szónikus epilepszia jellemző. Habár az eklekticizmus látszólag gyarapodik, csak nagyon kevés olyan banda van - mint például az Imperial Triumphant -, akik képesek ledönteni a zenei korlátokat...".

A banda közleménye így szól: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre bemutathatjuk az 'Alphaville' borítóját. Az, hogy Zbigniew-vel dolgozhatunk, óriási megtiszteltetés számunkra. Barátunk rengeteg munkát fektetett ebbe a fantasztikus mesterműbe. Rendkívüli részletességgel ki lett dolgozva ez alkotás, és remekül passzol az album zenéjéhez is. Az Imperial Triumphant szándéka mindig is az volt, hogy a zenén túl is elkápráztassa a közönséget. Igyekszünk tehát egy teljes hallgatói és nézői élménnyel szolgálni a rajongók számára. Ez a lemezborító segít nektek még mélyebbre ásni a mi sajátos világunkban".

Zachary Ilya Ezrin énekes-gitáros továbbá a következőket is elmondta az új album kapcsán: "Az 'Alphaville' az Imperial Triumphant legújabb luxus-terméke. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk erre a fenséges alkotásra, és nagyon örülünk, hogy számos vendég is hozzájárult tehetségével a munkához. Ez egy hatalmas kollaboratív erőfeszítés eredménye! Örülünk, hogy Colin Marston és Trey Spruance ezúttal is nagy mértékben hozzájárult a gyümölcs megtermeléséhez. A Century Media Records mindig is készségesen kisegített minket, amikor éppen lemezt kreálni támadt kedvünk. A végtermék egyszerűen pompás!".

A tracklista:
01. Rotted Futures
02. Excelsior
03. City Swine
04. Atomic Age
05. Transmission To Mercury
06. Alphaville
07. The Greater Good
 
Bónusz dalok:
08. Experiment (Voivod feldolgozás)
09. Happy Home (The Residents feldolgozás)

A teljes lemezborító így néz ki:

Az albumot a banda alap-felállása - azaz Zachary Ilya Ezrin énekes-gitáros, Kenny Grohowski dobos és Steve Blanco basszusgitáros / zongorista - rögzítette, de az alábbi vendégzenészek is szerephez jutottak:

Tomas Haake (Meshuggah) - Taiko dobok
Phlegeton
(Wormed) - ének
Yoshiko Ohara
(ex-Bloody Panda) - kórus
RK Halvorson
- Barbershop kvartett
Sarai Chrzanowski
- kórus
Andromeda Anarchia
(Folterkammer, Dark Matters) - kórus
J Walter Hawke
- harsona
Colin Marston
- gitár

Az 'Alphaville' első ízelítője, a 'Rotted Futures' című szám hivatalos videója lentebb elérhető. Ennek kapcsán így szól a banda-közlemény: "Senki nem tudja, hogy fog kinézni a jövő... Vagyis néhányan tudják, hogy fognak alakulni a dolgok; néhányan még fogadnak is rá. Talán mi is éppen a jövőnket éljük most. Talán nem... Ha létezne egy ablak, amin keresztül megnézhetjük, mi vár ránk, komolyabb álmokat is dédelgethetnénk egy fényesebb jövőt illetően; de csak akkor, ha a szisztematikus, újra meg újra bekövetkező rendszerváltások elbuknak. Addig inkább óvakodjunk a jövőtől!".

Ezután megjelent a 'City Swine' hivatalos klipje is. Ebben a dalban a Meshuggah dobosa, Tomas Haake vendégeskedik Taiko-dobokon.

"A nagyváros mélyének legalján leselkednek a nyomorult, szerencsétlen disznók. Valahol felettük egy hasonlóan nyomorult, sertés-csorda uralkodik, ami eltipor mindent, ami útjába kerül. Egyikőjüknek sincs semmi haszna; hatástalanok és értelmetlenül léteznek a Nagy Gépezetben" - közölte a banda a 'City Swine' dal kapcsán.

A harmadik új single-dal, az 'Atomic Age' videoklipje alább érhető el.

"Üdvözlet mindenkinek egy fényes jövő és egy új optimizmus korszakában; egy olyan időben, ahol az emberek álmai a lehető leggrandiózusabb módon válnak valóra. Ez a valahavolt legveszélyesebb éra - itt van szükség a valódi, egzisztenciális emberi felelősségre. Egy VADONATÚJ korszak vette kezdetét; az atom-álmok korszaka; a programozott biológia jövője, ami ugyanazokat a kérdéseket boncolgatja, mint amit a múltban is. Ez az Atom-korszak, ami most kezdődött és mindörökké tart...".

Novemberben továbbá bemutatták az 'Excelsior' dal hivatalos videóját is.

"Sokan fényes álmokkal és csillogó szemekkel érkeznek a nagyvárosba, és képesek mindenre a siker érdekében, like the ones they see at the top. Ahogyan a középkorban, most is azt hiszik, hogy ezen múlik az emberiség felemelkedése. De aztán gyorsan elvész a fonal, összeomlanak az álmok, bedől a megtévesztő valóság és véget érnek az illúziók. Onnan már csak lefelé vezet az út..." - közölte Steve Blanco basszusgitáros.

Lentebb megtekinthető a banda előző albuma, a 2018-as 'Vile Luxury' 'Swarming Opulence' című számának hivatalos videoklipje, amit Brendan McGowan rendezett:


IMPERIAL TRIUMPHANT - itt a new yorki avant-gárd metalbanda új videoklipje az 'Alphaville' albumhoz: 'Excelsior'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.