Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új CAYNE-klipet mutattak be a Lacuna Coil egykori tagjai

2018-08-04
"A 'Beyond the Scars' jóval több mint egy új album a Cayne-től - ez reprezentálja az olasz banda újjászületését, négy év csend megtörését; egy vadonatúj fejezetet."

"Az elmúlt évek során felgyűlt frusztráció, problémák és gondok új élettel töltötték meg a projektet their. Habár a sebek begyógyultak, a hegek megmaradtak - ezekből született újjá a Cayne", ami 2018. június 29-én új albummal tért vissza.

A Cayne zenekart 1999-ben alapította két gitáros, Claudio Leo és Raffaele Zagaria (akik 1994-ben szintén alapítói voltak a Lacuna Coil-nak). Debütáló albumuk, az 'Old Faded Pictures' 2001-ben látott napvilágot; ezután azonban közel 10 évre visszavonult a banda. 2011-ben újra életre kelt a Cayne: kiadtak egy 'Addicted' című EP-t, aminek promóciójával egy olasz turnét is lebonyolítottak barátaik, a Lacuna Coil társaságában. A Cayne koncertjei magas fokú elismerésnek örvendenek - számos metal-portál és -magazin dicsőítette a szextett performansz-készségeit. Ezen felbuzdulva a banda nekilátott következő albumának, amit szimplán 'Cayne'-nek neveztek el. Ezt az albumot 2013-ban adták ki, de sajnos az örömöket beárnyékolta az egyik tag, Claudio Leo halála. Azonban ez sem állította meg véglegesen a zenekart: Claudio életét és munkásságát megünnepelvén lebonyolítottak egy 18 állomásból álló turnét a Viza együttessel karöltve (e körút keretében felléphettek a brit Hammerfest színpadán is).

2016 végén ismét újjászületett a banda: egy fiatal dobos, Giovanni Tani csatlakozott a felálláshoz, ami immáron kvintettként működött. Rögtön neki is láttak egy új stúdióalbum munkálatainak, Diego Minach producer közreműködésében.. Az új album természetesen hozza a Cayne-től elvárt színvonalat; viszont a csapat ezúttal még magasabbra szárnyal. Giordano kiváló ének-tehetsége ezentúl is komoly szerepet játszik az album felejthetetlen dallamaiban; de ezúttal még tovább gazdagítják a dalokat szintetizátorok, hegedű és elektronikus elemek használatával.

Az új albumra 12 új dal került fel, közel 1 órában. Amint elkészült a 'Beyond the Scars', rögtön meg is filmesítették az első single-dalt ('Blessed By The Night'). A '80-as évekbeli stílusokat felvonultató, képregény-hatású kisfilm lentebb megtekinthető.

A június 29-én megjelent 'Beyond the Scars' borítója és tracklistája így néz ki:

01. No Answers From The Sky
02. Torn Apart
03. Blessed By The Night
04. One More Chance
05. Celebration Of The Wicked
06. The Asylum Of Broken Hope
07. A New Day In The Sun
08. Bad Blood
09. Slave
10. My True Nature
11. The Crossroad

Íme a 'Blessed By The Night', valamint a 'Celebration Of The Wicked' dalok hivatalos videoklipje:


Új CAYNE-klipet mutattak be a Lacuna Coil egykori tagjai
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.