Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PHLEBOTOMIZED - több mint 20 év után új albummal térnek vissza a holland death metal-legendák

2018-10-17
A veterán holland avant-gárd death-doom banda új lemezszerződést kötött a Hammerheart Records kiadóval.

A Phlebotomized azon nemzetközileg is elismert death metal bandák egyike, ami nagy hullámokat generált a '90-es évek elejének színterén. 'Devoted to God' című demó-felvételüket a mai napig a máfaj egyik legnagyobb klasszikusaként tartják számon globális szinten. Továbbá, 1994-ben adta ki a Phlebotomized az 'Immense Intense Suspense' albumot, aminek köszönhetően egy még szélesebb körű, fanatikus rajongótáborra tettek szert.

A '90-es évek végére a bandának a többi death metal zenekarhoz hasonló problémákkal kellett szembe nézie: felállásbeli változások, stílusbeli különbözőségek, stb... azonban még ebből is elég jól jöttek ki, mivel '97-ben megszületett a 'Skycontact' című album, melyet ismét rendkívül pozitív kritikákkal illetett a szakma. A modern / alternatív metalzene térnyerésével azonban a Phlebotomized-nak az ezredforduló elején már nem volt létjogosultsága...

2014-ben a Hammerheart Records egyetlen dupla deluxe CD -n felelevenítette a banda mindkét nagylemezét (remaszterizált hangzással); ezen felbuzdulva pedig úgy döntöttek az eredeti tagok, újjáélesztik a zenekart. Az elmúlt évek egy vadonatúj stúdiólemez munkálataival teltek; mostanra azonban végre megszületett az eredemény: a banda harmadik, régóta várt nagylemeze 'Deformation of Humanity' címmel jelenik meg, 2018 második felében!

A 'Deformation of Humanity' lemezt a Hammerheart Records fogja kiadni 2019 januárjában, az alább látható, Elena Sai által tervezett borítóval. Az előzetes közlemény szerint az új dalokban benne van minden "Phleboto-védjegy; vagyis epikus, bombasztikus, dallamokkal és fordulatokkal teli heavy / doom / death muzsikára" kell számítani!

A tracklista:
01. Premonition (Impending Doom)
02. Chambre Ardente
03. Descent To Deviance
04. Eyes On The Prize
05. Desideratum
06. My Dear…
07. Proclamation Of A Terrified Breed
08. Until The End
09. Deformation Of Humanity
10. Until The End – Reprise
11. Ataraxia II (CD bónusz)

Íme a hivatalos album-trailer:


PHLEBOTOMIZED - több mint 20 év után új albummal térnek vissza a holland death metal-legendák
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.