Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatta a 'For the Dead Travel Fast' album negyedik klipes dalát a KADAVAR

2019-10-10
A berlini rockbanda újra lemezserződést kötött eredeti kiadójával, a Nuclear Blast-tal, lezárván ezzel egy sikeres, hétéves időszakot.
 

A berlini rockbanda 2019-ben újra lemezszerződést kötött eredeti kiadójával, a Nuclear Blast-tal, lezárván ezzel egy sikeres, hétéves időszakot. A Kadavar az elmúlt hét esztendőben három nagysikerű stúdióalbumot adott ki, és megállás nélkül turnézott a világ minden táján.

A gitáros, Lupus tavaly így nyilatkozott: "Amikor 2012-ben megkötöttük első lemezserződésünket, ez az egész csak egy halvány ötletként lebegett előttünk. Azóta rengeteg minden történt... 3 lemez, 2 koncertalbum és számos single kiadása után pedig kijelenthetjük: elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy a jövőben is a Nuclear Blast-tal dolgozhatunk együtt".

A banda tavaly nyárra elkészült a 2017-es 'Rough Times' album folytatásával; méghozzá saját stúdiójában, Berlin Neukölln-ben.

A Kadavar új stúdióalbuma 'For the Dead Travel Fast' címmel jelent meg, 2019. szeptember 20-án, az alább látható borítóval.

A tracklista:
01. The End
02. The Devil's Master
03. Evil Forces
04. Children Of The Night
05. Dancing With The Dead
06. Poison
07. Demons In My Mind
08. Saturnales
09. Long Forgotten Song

Alább elérhető az első új single-dal, a 'The Devil' s Master' hivatalos klipje:

A második single, a 'Children Of The Night' itt érhető el:

A legfrissebb ízelítő, a 'You Found The Best In Me' hivatalos videója itt tekinthető meg. Ez a berlini felvétel az új lemez bónusz Blu-Ray anyagán található meg.

Később megjelent a 'Demons In My Mind' klipje is:

Az album munkálatait összefoglaló videó-sorozat két része itt érhető el:

A Kadavar legutóbbi, negyedik stúdiólemezét 2017. szeptember 29-én adta ki a Nuclear Blast, 'Rought Times' címmel.

A dobos, Tiger korábban a következőképpen nyilatkozott az új lemez kapcsán: "Új albumunk munkálatai igazán intenzív ütemben zajlottak. Én konkrétan átéltem a poklot is. Az még hagyján, ha napközben egyfolytában dolgozom, de az éjszakák felérnek számomra egy kínzással. Az új dalok egyébként őrületesen, néhol igazán abszurd módon szólnak; de ugyanakkor nagyon komolyan vehetőek és személyesek is. A 'Rough Times'-ot tulajdonképpen a kettősség tartja össze. Minden egyes nótát egy bizonyos feeling ihletett. Épp ezen kétértelműség okán választottuk ezt a címet is - amellett, hogy poénos, mégis teljesen komoly. Mi egyébként jól vagyunk, nincs semmi gond; de a világból valami hiányzik. Úgy érezzük, nem illünk ide, de valahogy mégis itt ragadtunk...".

Lupus, az énekes-gitáros hozzátette: "Számomra ez egy nagyon is komoly albumcím - részemről legalábbis nincs benne semmi humor. Igyekszünk életben tartani az őseink vívmányait - ilyenek például a női jogok, a béke és egy egyesített Európa -; méghozzá úgy, hogy megállás nélkül klub-turnékat bonyolítunk le, 100 euróról szóló számlákat semmisítünk meg, és Instragramos történeteket megosztva hívjuk fel a figyelmet magunkra. Ugyanakkor más emberek hatalomba jutva próbálják gyengíteni a gazdaságot, a szabad akarat erejét és a fejlődést. Ha tehát nem kezdünk el most azonnal aggódni őseink örökségéért, hanem azokra hagyunk mindent, akik számára csak a meggazdagodás a fontos, hamarosan nagyon "zord idők" ["Rough Times"] várnak ránk. Maga az album egyfajta kalandozás az elmberi elmeállapot egyes fajtái körül. Ezek a dalok mindenről és mindenkiről szólnak, akiket mi megvetünk - legalábbis ezzel kezdődik a lemez -; a vége felé azonban felcsillannak a halvány reményre utaló jelek...".

A tracklista:
01. Rough Times
02. Into The Wormhole
03. Skeleton Blues
04. Die Baby Die
05. Vampires
06. Tribulation Nation
07. Words Of Evil
08. You Found The Best In Me
09. The Lost Child
10. A L'Ombre Du Temps
11. Helter Skelter (bónusz track)

A nagylemez-bejelentéssel egyidőben a csapat kiadta a 'Die Baby Die' című dalt. A single megjelent 7-hüvelykes bakeliten is, rajta bónuszként egy klasszikus Beatles-dal, a 'Helter Skelter' feldolgozásával (a címadó hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető). A kislemezt itt, a nagylemezt pedig itt lehet megrendelni.

A Kadavar az új lemez promóciója keretében lebonyolított egy nagyszabású európai turnét, többnyire a Mantar és a Death Alley zenekarok társaságában. A körút a budapesti A38 Hajóra is elért. A turné első állomása, azaz a hivatalos lemezbemutató koncert a londoni Crypt Of The Wizard lemezboltban zajlott. Erről alább látható egy újonnan megjelent összefoglaló:

Nemrég megjelent az 'Into The Wormhole' és a 'Tribulation Nation' című szám hivatalos videoklipje is:

A Kadavar 2015 augusztusában adta ki előző, 'Berlin' című nagylemezét, amiről bővebben itt írtunk.

 

Bemutatta a 'For the Dead Travel Fast' album negyedik klipes dalát a KADAVAR
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.