Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PROFANE OMEN - 'War Boy' címmel mutattak be új dalt és videoklipet a finn metalisták

2018-06-02
Ötödik nagylemezének kiadására készül finn groove metalista Profane Omen. Az 'Ooka' című album 2018. július 9-én jelenik meg.

A Profane Omen Juho Räihä hangmérnök társaságában rögzítette új albumát, a finnországi Petrax és Soundspiral stúdiók falai között. A zenekarnak ez az első albuma a 2014-es 'Reset' óta (amiről bővebben itt írtunk). Emellett a banda kiad egy teljes egészében akusztikus albumot is, bónuszként az 'Ooka' album 2CD-s változatán. Az előrendeléseket az új kiadványra itt lehet leadni.

A dupla album a banda első kiadványa azóta, hogy az eredeti basszusgitáros, Tuomas "Tomppa" Saarenketo visszatért a felállásba (így mostantól két basszerral működik a zenekar).

A banda közleménye így szól: "Azon a tényen felül, hogy most először dolgoztunk két basszusgitárossal, maga a dalszerzői folyamat is teljesen máshogy zajlott, mint korábban. Szerettük volna megreformálni a banda hangzását, és érzésünk szerint sikerült is. Ez az új Profane Omen!".

A tracklista:
01. They Came For Us
02. Make It Count
03. One Man Show
04. Terminal Dysfunction
05. War Boy
06. White Noise
07. Aftersound
08. The Wave
09. The Tide

Elsőként a 'War Boy' című szám hivatalos videoklipjét osztották meg. Íme a friss dal, amiben vendégként vokálozik Markus "Mahi" Toivonen (Ensiferum), Mathias "Vreth" Lillmåns (Finntroll), Jonne Järvelä (Korpiklaani) és Ville Sorvali (Moonsorrow)!

A fentebb említett akusztikus bónusz-lemez a 'Where It Hurts The Most' címet kapta (ez az album teljes egészében új dalokat tartalmaz). A Profane Omen nemrég közzétette az album 'The Tune Of The Damned' című számának videoklipjét, ezzel is bemutatván, mire kell számítani az akusztikus albumon. Íme:

A Profane Omen jelenlegi felállása így néz ki:

Jules Näveri - ének
Williami Kurki - gitár
Antti Kokkonen - gitár
Tuomas "Tomppa" Saarenketo - basszusgitár
Antti Seroff - basszusgitár
Samuli Mikkonen - dobok


PROFANE OMEN - 'War Boy' címmel mutattak be új dalt és videoklipet a finn metalisták
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.