Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DEIPHAGO - új albummal jelentkezett "a világ legerőszakosabb bandája"; végighallgatható az 'I, The Devil'

2019-05-01
A fülöp-szigeteki származású extrém metal banda 'I, The Devil' címmel látta el régóta várt, ötödik stúdiólemezét.

Az 'I, The Devil' albumot 2018 tavaszán és nyarán között rögzítették az USA-ban, a híres Godcity Stúdióban; mégpedig a legendás Kurt Ballou (Converge) producer közreműködésében. A hanganyag maszterizálását Brad Boatright (Audiosiege) végezte el; míg a lemezborító ezúttal is a veteán Joe Petago (Motörhead) műve.

Az új albumra 8 dal került fel, nagyjából 38 percben. Az 'I, The Devil' dalait a Deiphago-tól megszokott, "experimentális, hiper-gyors sátáni-bestiális metalzene" jellemzi; de ezúttal még az eddigieknél is kegyetlenebb, erőszakosabb formában prezentálják mindezt. Manapság kétségkívül nem szól egyik metalbanda sem ilyen extrém módon; ennyire durván, ennyire brutálisan és ennyire progreszíven. Az 'I, The Devil' ismét bebizonyítja, hogy a Deiphago a saját ligájának top játékosa.

A banda alapítója, az énekes-basszer V.666 így nyilatkozott: "Ez az album bandánk fennállásának 30. évét fémjelzi - benne van minden tapasztalat, amit 1989 óta szereztünk. Rettentő keményen dolgoztunk ezen a lemezen - kétségkívül ez az eddigi legjobb dal-kollekciónk: meglehetősen sötét hangulat, és a pusztulás atmoszférája jellemzi. Ezennel bemutatjuk nektek a színtiszta black metal esszenciáját - eredetileg, a '90-es évek elején így szólt ez a műfaj; amikor még egyik banda sem hasonlított a másikra. Ez a mi magnum ópuszunk, ami simán besorolható a '90-es éve úttörő black metal-alkotása közé".

A frontember a következőket is megígéri: "Ez a lemez felül fog múlni mindent - nem csak a bestiális black / death metal műfajon belül, hanem az egész black metal-szcénán is. Az 'I, The Devil' ugyanakkor megállja a helyét, mint egy változatos, szokatlan hangzású, erős disszonanciákkal és tűrhetetlen hangzavarral teli zenei mű. Ilyen a totális irányíthatatlan káosz... Kurt Ballou kiváló munkát végzett producerként, hangmérnökként és mixerként: fantasztikusan leképezte a zenénkre jellemző gonosz intenzitást. Normális emberek nem értik ezt a zenét; de pont ez volt a célunk akkor, amikor elhatároztuk, hogy ledöntjük a kor tipikus trendjeit. Óvakodjatok, hamarosan jön az 'I, The Devil'!".



A tracklista:
01. Intro: Decimation
02. Quantum Death
03. Neuro-Satanic Circuit
04. 11:4:6
05. Deus Alienus
06. Chaos Protocols
07. Anti-Cosmic Trigger
08. I, The Devil

A lemez a Hells Headbangers kiadó jóvoltából jelent meg, 2019. április 30-án. Íme a teljes stream:

Az 1989-ben alakult Deiphago a Fülöp-szigetekről származik. A '90-es években csak demó-lemezeket gyártottak; a 2004-es újjálakulást követően azonban megjelent első hivatalos albumuk, a 'Satanik Eon'. Később a tagok átköltöztek a világ másik végére, Costa Ricába - azóta három újabb nagylemezt gyártottak (a két EP, az öt split-lemez és a két koncertalbum mellett). Legutóbbi teljes értékű stúdiólemezük, az 'Into the Eye of Satan' 2015 júniusában jelent meg, a Hells Headbangers Records jóvoltából.

Friss hírek, aktualitások: www.facebook.com/deiphago


DEIPHAGO - új albummal jelentkezett
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.