Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DRAWN AND QUARTERED - 6 év után új albummal tér vissza a veterán washingtoni death metal banda - itt a friss dal-premier!

2018-07-18
A Drawn And Quartered bejelentette 'The One Who Lurks' című stúdiólemezét.

A Seattle-i death metal horda annak idején Plague Bearer-ként indult (ezen a néven a gitáros, Kelley Kuciemba jelenleg is működteti mellék-projektjét). Egy évvel a megalakulást követően (1993-ban) a Plague Bearer átalakult: felvette a Drawn And Quartered nevet. Innentől történelem az egész... A banda termékeny karrierje során hat nagylemezt és számtalan EP-t / demót dobott piacra — ezek mindegyike magas kritikai elismerésnek örvend a nemzetközi extrém metal-színtéren. A megszokottól nagyban eltérő, groteszk dal-struktúráiknak köszönhetően sérthetetlen, halhatatlan pozíciót szereztek maguknak a globális death metal-undergroundban. A Drawn And Quartered soha nem félt a végletekig feszegetni a tradícionális death metal műfaj határait: dalaikat technikás, komplex riffekkel, egyben nyers brutalitással töltik meg; méghozzá olyan mesteri módon, amilyet manapság nem tapasztalhatunk a modern death metal-szcénán. Magyarul: a Drawn And Quartered számára maga a metamorfózis jelenti a prioritást; a zenei tudás véget nem érő fitogtatása viszont csak mellékes dolog.

A banda soron következő ópusza, a 'The One Who Lurks' az elejétől a végéig magán viseli zenéjük hangzásának klasszikus, tipikus védjegyeit. Ettől függetlenül nyilvánvalóvá válik a hallgatók számára, hogy a veterán death metal-trió bosszúra éhes módon újabb szintekre emeli a szentségtörést és a brutalitást. Bizarr riffek, visszataszító vokál-témák és kegyetlen dob-játékok tornádója vezeti be a gyanútlan delikvenseket a leselkedő terror kapujába, ami mögött a valódi Gonosz vár arra, hogy élve megemészthesse áldozatait.

Nemrég újra megjelent a Drawn And Quartered 'Feeding Hell's Furnace' és 'Hail Infernal Darkness' című albuma (kazettán és bakeliten); most szintén az újrakiadásokért felelős, francia cég, a Krucyator Productions vette gondozásba a csapat új, hetedik stúdiólemezét. A 'The One Who Lurks' 2018. július 27-én lát napvilágot, az alább látható, Gabriel T. Byrne által tervezett, horrorisztikus borítóval.

Az album hangmérnöki munkáit, keverését és maszterizálását maga a Krucyator elnöke, Loic F. (Autokrator, N.K.V.D.) látta el.

A tracklista:
01. Nefarious Rites
02. Ravage The Cadaver
03. Horned Shadows Rise
04. Deliverance to the Worms
05. Temples of Arcane Devotion
06. Carnal Transmigration
07. The One Who Lurks
08. Portals of Communion

Az albumra itt lehet leadni az előrendelést többféle változatban (CD, LP, digitális, stb.). A lenti lejátszón három dal meghallgatható a lemezről.

A Drawn And Quartered idén több koncertet is lebonyolít világszerte, az új lemez promóciója keretében (fellépnek például a japán Asakusa Deathfest-en is). Az eddig ismeretes turné-dátumok és -állomások listája itt érhető el.

 

DRAWN AND QUARTERED - 6 év után új albummal tér vissza a veterán washingtoni death metal banda - itt a friss dal-premier!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.