Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FIRE DOWN BELOW - hallgasd meg a belga desert-rock banda új dalát!

2018-06-05
A Fire Down Below új, 'Hymn of the Cosmic Man' című nagylemeze június 8-án, pénteken jelenik meg, a Ripple Music kiadó jóvoltából.

A Fire Down Below együttes - amit "a Tool stoner-verziójaként" emlegetnek - egy koncept sci-fi albumot alkotott meg, elmesélvén “egy emberiséget fenyegető, zord lélek” meséjét. A 'Hymn of the Cosmic Man' album hanganyagának keverését Brad Boatright (Windhand, SUNN O))), Bell Witch) végezte el. Az új lemez a Fire Down Below második albuma; a 2016-os debüt-lemez, a 'Viper, Vixen, Goddess, Saint' folytatása.

A tracklista:
01 - Red Giant
02 - Ignition / Space Cruiser
03 - Saviour of Man
04 - The Cosmic Pilgrim
05 - Nebula
06 - Ascension
07 - Adrift In A Sea Of Stars

Fennállása rövid ideje alatt a Fire Down Below zenekar hangzása odáig fejlődött, hogy mára már olyan neves bandákkal emlegetik egy lapon őket, mint a Truckfighters, a Red Fang és az 1000mods. A 'Hymn of the Cosmic Man' albummal még inkább bebetonozza a csapat saját hírnevét; megerősíti identitását. Kezdve a ‘Red Giant’ / ‘Ignition / Space Cruiser’ című ütős nyitó-tételekkel, egészen az elképesztően progresszív album-záró ‘Adrift In A Sea Of Stars’ című számig, ez a lemez felvonultatja a desert-rock műfajra jellemző összes jellegzetes riffet, precíz ritmust, lényegretörő, határozott hangzást; és persze a Fire Down Below sajátos védjegyeit.

Az első ízelítő, a 'Saviour Of Man' videoklipje - amiből részletesebben megismerhetjük az album koncepcióját - lentebb megtekinthető. Szintén lentebb érhető el az újonnan megjelent 'Ignition / Space Cruiser' című szám.

A Fire Down Below felállását Bert Wynsberghe basszusgitáros, Jeroen Van Troyen gitáros-énekes, Kevin Gernaey gitáros és Sam Nuytens dobos alkotja.

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről a Facebook-on olvashatók.


FIRE DOWN BELOW - hallgasd meg a belga desert-rock banda új dalát!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.