Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

OMNIUM GATHERUM - novemberben Budapesten is bemutatják a pénteken megjelenő 'The Burning Cold' albumot

2018-08-26
A finn dallamos / atmoszférikus death metal banda bejelentette soron következő nagylemezét, és annak promóciós turnéját.

Az Omnium Gatherum június elejére felvette új stúdióalbumát, ami a 'The Burning Cold' címet kapta. A lemez augusztus 31-én lát napvilágot.

A banda elsőszámú dalszerzője / gitárosa, Markus Vanhala így szólt: "Vannak idők, amikor mérhetetlenül büszke vagy arra, amit elértél... nálam ez az idő most jött el, köszönhetően a 'The Burning Cold' albumnak; bandánk legújabb fejezetének. Évtizedek óta nem voltam ilyen izgatott egy új lemez kapcsán! Az elmúlt években annyira el voltam foglalva a turnézással, hogy igazából nem is értem, mikor volt időm megírni ezeket a dalokat... Tulajdonképpen ők írták meg saját magukat. Született tehát néhány igazán ütős, tökös, friss hatású nótánk, melyek révén a 'The Burning Cold' egy roppantul őszinte lemez lett. Ez az Omnium Gatherum újjászületése!".

Jukka Pelkonen énekes / frontember továbbá így nyilatkozott az új album koncepciója kapcsán: "Két fő dalszövegi koncepciónak lehettek tanúi az új lemezen - először is: komoly emberi tragédiákkal és ezek ellenkezőjével, a szerecse témájával foglalkozunk. Tragédiák alatt a háborúkat értjük, illetve az azokat követőn, végtelen sötétséget; míg szerencse alatt azokat az élményeket, amiket mindannyian átélünk, még akkor is, ha körülöttünk lángol az egész világ. Másodszor: vannak dalszövegek, amik emberi érzelmi kondíciókat dolgoznak fel. Hogyan szeretünk? Miért gyűlölködünk? Miért könnyebb egyes dolgokat magunk mögött hagyni egy másikhoz képest. Miért rémiszt minket a halál, és sokan miért tesznek úgy, mintha az nem is létezne?... Ez az album mindannak a kemény munkának a gyümölcse, amit az OG hosszú időn keresztül végzett. A zene életre kel, és új perspektívákat állít fel. Ilyen az igazi melodic death metal. Élesre csiszolt és brutális".

A 'The Burning Cold' keverését és maszterizálását a neves death metal-guru, Dan Swanö végezte el. A producer Teemu Aalto volt. Az Olli-Pekka Lappalainen által tervezett borító és a dallista így néz ki:

A tracklista:
01. The Burning
02. Gods Go First
03. Refining Fire
04. Rest In Your Heart
05. Over The Battlefield
06. The Fearless Entity
07. Be The Sky
08. Driven By Conflict
09. The Frontline
10. Planet Scale
11. Cold

Az első album-ízelítő a 'Gods Go First' című single-dal hivatalos videoklipje. A dal kapcsán a következőket nyilatkozta a banda: "A 'Gods Go First' az akaratról és annak erejéről szól; vagy ahogy a jó öreg Joda mondaná: 'Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld'... Egy magával ragadó, vad kaland ez a szám, tele ízletes zenei megoldásokkal. Biztosak vagyunk benne, hogy gyilkosan fog szólni élőben, és az első sorok meg fognak őrülni! Videoklipnek old-school megoldást választottunk; vagyis csak a banda szerepel benne, semmi más. A stáb remek munkát végzett, még úgy is, hogy egy elhagyatott kis istállóban forgattunk, a semmi közepén...".

Alább a 'Refining Fire' hivatalos klipje is elérhető:

Az alábbi videóban az album deluxe változatának bemutatása látható:

A hivatalos lemezbemutató bulit augusztus 18-án rendezték meg, Németországban, Dinkelsbühl-ben, a Summer Breeze fesztivál színpadán. Itt hangzottak el először az új dalok, valamint természetesen felcsendültek korábbi klasszikusok is. A teljes körű lemezbemutató turné novemberben fog lezajlani Európában, a Wolfheart és a Nothgard társaságában. Ennek kapcsán így szólt a banda: "Ahogy november a vége felé közeledik, úgy borítja be Európát a zord finn fagy! Mondanunk sem kell, mennyire izgatottak vagyunk, hogy újra turnéra indulhatunk; méghozzá vadonatúj dalokkal, amikre rendkívül büszkék vagyunk! Az egész ciklus a Summer Breeze fesztiválon indul; aztán Észak-Amerikát, majd Finnországot, és végül teljes Európát leigázzuk. Annak pedig különösen örülünk, hogy honfitársaink, a Wolfheart zenekar, valamint a német Nothgard kísér végig minket ezen az epikus melo-death kalandon!".

Az eurüpai körút - ami november 11-én érkezik a budapesti Dürer Kertbe - beosztása az alábbi plakáton olvasható:

Az Omnium Gatherum felállása így néz ki:

Jukka Pelkonen - ének
Markus Vanhala - gitár
Tuomo Latvala - dobok
Aapo Koivisto - billentyűk
Joonas Koto - gitár
Erkki Silvennoinen - basszusgitár

A banda legutóbbi nagylemeze, a 'Grey Heavens' 2016 februárjában jelent meg, a Lifeforce Records és a Century Media gondozásában


OMNIUM GATHERUM - novemberben Budapesten is bemutatják a pénteken megjelenő 'The Burning Cold' albumot
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.