Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VAN CANTO - klip készült az AC/DC 'Hells Bells' dalának feldolgozásához

2019-07-11
A 6 énekes és 1 dobos alkotta, német "a-capella metal" banda egy évvel ezelőtt, 2018. augusztus 10-én adta ki új lemezét, amiről most friss videoklip jelent meg.

A Van Canto immáron 2006 óta bombázza a világ egyedi zenéjével; a-capella power metallal. A bizonyos szintű zenei "korlátozás" ellenére, a mostanra hét-tagúvá bővült együttes új albuma, a 'Trust in Rust' egy meglehetősen széles skálán mozgó, sokoldalú kiadvány. Balladák, tökös hard rock nóták és speed metal-himnuszok egyaránt felkerültek a dal-kollekcióra, ami néhány feldolgozást is tartalmaz - ilyen például a Helloween klasszikusa, a 'Ride The Sky' (amiben az eredeti énekes, Kai Hansen vendégeskedik), vagy az AC/DC slágere, a 'Hells Bells'.

A banda a következőképpen kommentálta az új albumot: "Ha 12 év alatt 7 albumot adsz ki, akkor garantáltan nem fogsz berozsdásodni. Sőtmitöbb, ez az album durvább, metalosabb elődjeinél. Ez a hét bandatag kollektív munkája; egy fantasztikus ötletekkel teli, ám a régi jó Van Canto-stílust nem mellőző alkotás. Számunkra nagyon izgalmas, amit e bandán belül művelünk; továbbra is hiszünk magunkban - "Trust In Rust"!".

A 'Trust in Rust' 2018. augusztus 10-én jelent meg normál CD-n, digipak CD-n, deluxe boxban (bónusz CD-vel, ajándék zászlóval, matricával, képeslappal kiegészítve, normál digitális, valamin deluxe digitális formában. A rendelséket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Back in the Lead
02. Javelin
03. Trust in Rust
04. Ride the Sky (feat. Kai Hansen)
05. Melody
06. Neverland
07. Desert Snake
08. Darkest Days
09. Infinity
10. Hells Bells
11. Heading Home

A deluxe változatban szereplő bónusz CD egy válogatás-lemez, amire korábbi dalok nagyzenekari verziói kerültek fel. Íme a best-of dallista:

01. The Mission (nagyzenekari verzió)
02 .Rain (nagyzenekari verzió)
03. Hero (nagyzenekari verzió)
04. Take to the Sky (nagyzenekari verzió)
05. Water Fire Heaven Earth (nagyzenekari verzió)
06. My Voice (nagyzenekari verzió)
07. If I Die in Battle (nagyzenekari verzió)
08. The Higher Flight (nagyzenekari verzió)
09. Unholy (nagyzenekari verzió)
10. The Other Ones (nagyzenekari verzió)

Az első ízelítő, az album-nyitó 'Back In The Lead' dal lentebb elérhető szöveges videó formájában. IKésőbb megjelent a 'Melody' dal hivatalos klipje is. Ez utóbbi kapcsán a banda így nyilatkozott: "A 'Melody' összegez mindent, amit Van Canto jelent számunkra: sok hang és vokál, dinamikus váltások és dob-témák, pozitív üzenet, és persze rengeteg dallam, amit remélhetőleg együtt éneklünk majd élőben a rajongókkal!".

Később napvilágot látott a 'Neverland' című hivatalos videója is, amiben néhány rajongó vendégszerepel. "Ez egy különleges hangulattal felszerelt, aminek hangvilága valahol az álom és a valódság között lelhető fel. A dalszövegek 100%-ig Van Canto-stílusúak: hinned kell önmagadban és a céljaidban. A vokálokat is ehhez a feelinghez igazítottuk; ezért sok harmónia- és akkord-váltást eszközöltünk".

2019 júliusában továbbá bemutatták az AC/DC-féle 'Hells Bells' dal videoklipjét, ami lentebb szintén elérhető.

A Van Canto jelenlegi felállását Hagen Hirschmann és Inga Scharf énekesek vezetik. Rakkatakka-vokálon Ross Thomspon, Stefan Schmidt, Ingo Sterzinger és Bastian Emig működik közre (ez utóbbi dobol is); míg Jan Moritz pad- és basszus-vokállal járul hozzá az össz-hangzáshoz.


VAN CANTO - klip készült az AC/DC 'Hells Bells' dalának feldolgozásához
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.