Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent és végighallgatható a kanadai TYRANT zenekar új EP-je, a 'The Existential Reversal'

2018-06-15
A 2011-ben alakult, Edmonton-beli melodic death metal banda kiadta 2015-ös debüt-albuma, a 'Limitations' folytatását.

A június 15-én megjelent 'The Existential Reversal' EP-n a Tyrant karrierjének eddigi legtechnikásabb dalai kaptak helyet. Ezt az egyedi hangzást teszik még különlegesebbé nyers gitár-témákkal, ritmusos basszus-játékkal, mennydörgő dobokkal és könyörtelen vokálokkal.

"Keményen dolgoztunk az utóbbi években, hogy a magunk részéről tökéletesre csiszoljuk hangzásunkat; és szerintem ez sikerült is ezen az új, saját producelésű EP-n. Dalszövegek tekintetében az élet-halál hullámzásáról van szó; zeneileg pedig a kemény és groove-os riffek dominálnak. Kétségkívül felejthetetlen live-élményt fognak nyútani ezek a nóták!" - nyialtkozta Brett Reid énekes.

A Tyrant zenekart 2011-ben Marshall Dexter gitáros és Brett Reid. Az edmontoni metalbanda helyi szinten rövid időn belül nagy hírnévre tett szert, köszönhetően energikus, erőteljes élő bulijainak.

Robert Brinton gitáros 2012-ben lépett be a bandába; így a Tyrant végre elkezdhette jellegzetes hangzása kifejlesztését. Habár az első években még csak hobbi-bandaként működtek (mivel a fiatal zenészek mellette még középiskolába járták), idővel egyre nagyobb klubokban és fesztiválokon léphettek színpadra. A felállás 2015-re vált teljessé, Kurtis Marceniuk dobos és Taylor Laroche basszusgitáros érkezésével.

2015 nyarán, saját költségükön kiadták a 'Limitations' című nagylemezt, aminek promóciójával az elmúlt három évben újabb fesztivál- és klub-turnékat bonyolítottak le (felléptek többek közt a Skeletonwitch, a Protest The Hero és a Goatwhore előzenekaraként is).

A Tyrant az elmúlt hónapokban kiépítette rajongótáborát Edmonton területén kívül is. A megállás nélküli turnézásnak köszöhetően lett egyre feszesebb a banda hangzása; dalaik egyre karakteresebbé váltak. E progresszió gyümölcsét hallhatjuk az, 'The Existential Reversal' című EP-n.

A tracklista:
01. Flesh Candle
02. Spoils Of Decimation
03. Feast Upon Deaths Failure

Íme a 'Spoils Of Decimation' című szám hivatalos videoklipje, valamint a teljes EP-stream:


Megjelent és végighallgatható a kanadai TYRANT zenekar új EP-je, a 'The Existential Reversal'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.