Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE DARK ELEMENT - élőben is bemutatkozott Anette Olzon és Jani Liimatainen közös projektje (videó)

2018-06-11
A The Dark Element egy új zenei projekt, amit az egykori Nightwish énekesnő, Anette Olzon és egy finn gitáros / dalszerző, Jani Liimatainen (ex-Sonata Arctica) hozott létre.

A két tehetség kollaborációja egy grandiózus albumot eredményezett, ami új sztenderdeket állított fel az európai metal-színtéren. A 'The Dark Element' című album 2017. november 10-én jelent meg, a Frontiers jóvoltából.

Anette-et - remekbeszabott szólólemezei mellett - olyan népszerű Nightwish albumokról ismerheti a közönség, mint a 'Dark Passion Play' és az 'Imaginareum'; Jani pedig jelenleg a Stratovarius énekesével (Timo Kotipelto) közös Cain's Offering együttest vezeti, de mély nyomot hagyott a power metal rajongókban a Sonata Arctica korai lemezivel is. Kettejük állt tehát nemrég össze egy projektben, ami fontos fejezetnek ígérkezik az európai metal-színtér könyvében!

Jani korábban így nyilatkozott: "Mindig is nagy rajongója voltam Anette hangjának; így amikor felmerült, hogy esetleg dolgozhatnék vele egy közös projektben, felkaptam a fejem, és azonnal rábólintottam a dologra! Mondanom sem kell, nagyszerűen éreztük magunkat a munkálatok során; zseniálisak lettek a dalok; maga az album pedig egyszerűen epikus! Ezek a nóták végtelenül dallamosak és lényegretörőek; de eleve ez volt a célom, miközben írtam őket. Egyszóval azt mondhatom: "mission accomplished"!".

Anette hozzátette: "Nagyon vártam már, hogy egy Jani-val közös albumon énekelhessek; és a Frontiers-szel közösen dolgozhassak! Szerintem kettőnk közreműködése tökéletes párosítás - nagyon örülük, hogy Jani és a Frontiers is egyből rám gondolt a projekt kiteljesítése végett!".

A Frontiers elnöke, Serafino Perugino - akinek fejéből kipattant a kollaboráció ötlete - így nyilatkozott: "Eredetileg egy olyan zenei egyezséget képzeltem el, aminek részese két zenész-óriás, akik kidolgoznak egy speciális koncepciót, amire büszke lehetek! Az, hogy két ilyen világ-klasszis zenésszel dolgozhatok, mint Jani és Anette, elmondhatatlanul nagy megtiszteltetés számomra! Mi is megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet, hogy a páros kedvére legyünk, és egy olyan lemezt adjunk ki, ami boldoggá tesz minden dallamos- és power metal rajongót!".

A Frontiers tehát 2017. november 10-én adta ki a projekt első lemezét, az alább látható borítóval és tracklistával:

A tracklista:
01. The Dark Element
02. My Sweet Mystery
03. Last Good Day
04. Here’s To You
05. Someone You Used To Know
06. Dead To Me
07. Halo
08. I Cannot Raise The Dead
09. The Ghost And The Reaper
10. Heaven Of Your Heart
11. Only One Who Knows Me

Lentebb meghallgatható a bandáról és az albumról elnevezett dal és a 'Here's To You', valamint megtekinthető a 'My Sweet Mystery' című videoklip és a 'Dead To Me' című szöveges videó. A megjelenés napján közzétették a 'The Ghost And The Reaper' dal videoklipjét is.

A The Dark Element élőben 2018 júniusában, a Sweden Rock fesztiválon mutatkozott be. Az első fellépésről itt látható egy felvétel:

Az albumon az alábbi felállás zenél:

Anette Olzon - ének
Jani Liimatainen - gitárok, billentyűk
Jonas Kuhlberg - basszusgitár
Jani “Hurtsi” Hurula - dobok

Jarkko Lahti - zongora a 'Someone You Used To Know' és a 'Heaven Of Your Heart' dalban
Anette Olzon, Petri Aho, Anssi Stenberg, Jani Liimatainen - háttér-vokál
Niilo Sevänen - hörgés a 'Dead To Me' dalban

Alább elérhető az album hivatalos 'így-készült' videója:


THE DARK ELEMENT - élőben is bemutatkozott Anette Olzon és Jani Liimatainen közös projektje (videó)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.