Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a VOIVOD új mini-lemezének címadó dala, a 'The End Of Dormancy' hivatalos videoklipje!

2020-05-23
A kanadai "sci-fi prog-metalista műfaj-innovátorok" egy három-számos digitális / bakelit kiadvánnyal jelentkeznek, 'The End of Dormancy' címmel ellátva.

A 2020. július 10-én megjelenő 'The End of Dormancy' EP (Century Media Records) a Voivod legutóbbi stúdiólemeze, a 'The Wake' egyik dalára épül fel. A címadó 'The End Of Dormancy' szám ezúttal “Metal Section” változatban került rögzítésre; vagyis az eredeti nótát szerelték fel "extrákkal", mint például a trombita-, szaxofon- és kürt-játék. Az új mini-kiadványra továbbá felkerült a 'The End Of Dormancy (Metal Section)' című tétel, valamint a klasszikus Voivod-dal, a 'The Unknown Knows' koncertfelvétele, melyet a 2019-es Montreal Jazz Fest-en vettek fel.

A 'The End Of Dormancy (Metal Section)' című tétel hivatalos videoklipje - amit Syl Disjonk rendezett (aki korábban a klasszikussá vált 'Kluskap O' Kom' dal videóját is "kezelte") és Igor Simonnet producelt - alább megtekinthető, ízelítőképpen a digitális / LP kiadvány előrendeléséhez.

A Voivod gitárosa, Daniel “Chewy” Mongrain és énekese, Denis “Snake” Belanger nyilatkozatai az új felvételek és az EP kapcsán, itt olvashatók.

A Voivod dobosa / dalszerzője, Michael "Away" Lengevin nemrég az Agoraphobic News magazinnak nyilatkozott a jövőbeni tervekkel kapcsolatban. Away elmondta: "Már neki is láttunk egy új stúdióalbum megírásának. Az egyetlen probléma, amit meg kell oldanunk, az az, hogy Chewy néhány mérfölddel odébb él Montreal-tól, és ugyebár manapság tilos az ide-oda utazgatás... Barátunk tehát nem tud eljönni hozzánk, Montreal-ba, és mi sem mehetünk oda, ahol ő él. Ezért dropbox-fájlok formájában osztjuk meg egymással a demó-felvételeket. Letöltöttem egy dobgép-applikációt is Android-telefonra - ezt használom alapnak, mivel itthon, a házamban nekem nincs dobszerkóm. Ettől eltekintve egyébként nagyon jól haladunk, és nagyon szépen alakulnak az új nóták! Néhány dal már össze is állt, de néhányat még alaposan ki kell dolgoznunk. Mielőtt elkezdődött volna ez az egész koronavírus-őrület, nekünk már akkor is voltak új dalok a tarsolyunkban - ezek többnyire improvizált témák; riffek, melyeket Chewy ötlött ki még korábban. Konkrétan nincs is olyan ötletünk, amit ne osztottunk volna meg egymással, egymás között. Az tehát biztos, hogy ebben az évben szépen lassan összehozunk egy új albumot, jövőre pedig kiadjuk azt".

Az interjúban Away azt is elárulta, hogy a Voivod még ebben az évben - várhatóan az ősz folyamán - kiad egy új koncertlemezt is. Erről bővebb infók hamarosan...

Korábbi hír, hogy a Montreal városának legendás klubja, a Katacombes nemrégiben végleg bezárta kapuit. 2019. december 28-án a Voivod búcsúztatta a klubot egy nagyszabású koncerttel, melyen előzenekarként lépett fel a Painbow, a Reanimator és a Metalian. Rajongói felvétel a Voivod performanszáról, itt tekinthető meg:

Az aktuális, 'The Wake' címet viselő Voivod album a veterán banda fennállásának 35. évfordulója alkalmából jelent meg, 2018. szeptember 21-én, a Century Media kiadó jóvoltából, mint a 2013-as 'Target Earth' album és a 2016-os 'Post Society' EP folytatása.

A banda dobosa, Michel "Away" Langevin elmondta, hogy az új album "egy bonyolult koncept-lemez", amit "súlyos progresszív thrash zene, és némi pszichedelia" formájában prenzentálnak. "Egyetlen rövid rock-himnusz kerül fel a lemezre; a többi hosszú prog-nóta; a 'Post Society' EP méltó folytatása".

A 'The Wake' borítóját természetesen ezúttal is maga Away készítette. A felvételek és a keverés Francis Perron hangmérnök társaságában zajlott, a kanadai RadicArt Recording Stúdióban.

A tracklista:
01. Obsolete Beings
02. The End Of Dormancy
03. Orb Confusion
04. Iconspiracy
05. Spherical Perspective
06. Event Horizon
07. Always Moving
08. Sonic Mycelium

A 'The Wake' wlső single-dalát 'Obsolete Beings' címmel tették közzé. A hivatalos videoklip formájában is megjelent 'Obsolete Beings' - ami digitálisan és bakelit-kislemezként is megvásárolható - rendezését Eric Massicotte és Pierre Duplessis vállalta el. Íme a premier:

A második videoklipet szeptember elején osztották meg. Az 'Always Moving' című szám kisfilmjét szintén a Massicotte-Duplessis páros rendezte. Michel “Away” Langevin így nyilatkozott: "Egy fantasztikus nyári, észak-amerikai fesztivál-turnét követően egy új dalokból és régei klasszikusokból álló, friss szettlistával vesszük az irányt Európa felé. Első új single-dalunk, az 'Obsolete Beings' mellett bevettük egy másik kislemez-nótát is a szettbe: ez az 'Always Moving', aminek most örömmel mutatjuk be a hivatalos videoklipjét. Hamarosan találkozunk!".

Az újabb videoklipet az 'Iconspiracy' dalhoz készítette a neves román illusztrátor, Costin Chioreanu (Twilight 13 Media). Bélanger így szólt: "Amit a legjobban szeretek a Voivod-fnokban, az az, hogy képesek minden dal szövegét a saját szájuk íze szerint átformálni. Ez a videó remek portréja az 'Iconspiracy' dalnak, Costin fantasztikus vizualizációkkal szerelte fel ezt a kisfilmet - így remek reprezentációja született ennek a kis történetnek. Hatalmas köszönet Costin-nak, aki egy csodálatos artista - benne mindig megbízhatunk; mindig leszakítja a fejünket a munkájával".

A Voivod 'Post Society' című mini-lemeze 2016. február 26-án jelent meg, CD-n, digipakban és digitális letöltésként, szintén a Century Media jóvoltából. A félórás EP - melynek borítóját ezúttal is a dobos, Michel "Away" Langevin tervezte - 5 stúdió-dalt tartalmaz; köztük a korábban csak bakeliten megjelent 'Forever Mountain'-t, valamint a 'Silver Machine' című Hawkwind-feldolgozást. Az EP-ről bővebben itt írtunk.


Itt a VOIVOD új mini-lemezének címadó dala, a 'The End Of Dormancy' hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.