Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új dalt osztott meg a finn LOWBURN zenekar: 'The Power It Holds'

2019-08-01
A Battlelore egykori zenész-párosa, Tomi Mykkänen és Henri Vahvanen által alapított Lowburn idén kiadja első nagylemezét.

A fuzz-rockot doom-fusion zenével ötvöző Lowburn 2019 végén jelenteti meg első nagylemezét, az Argonauta Records jóvoltából. A zenekart 2012-ben alapította Tomi Mykkänen és Henkka Vahvane, miután a Battlelore visszavonulót fújt. A Lowburn tehát jelenleg is bemutatkozó nagylemezén dolgozik. Az új, egyelőre cím nélküli lemez az előzetes közlemény szerint "nagy előrelépés lesz a kozmikus desert-rock műfaj globális horizontján". Hamarosan jönnek a friss hírek ezzel kapcsolatban... de addig is lentebb elérhető egy vadonatúj nóta, a 'Cloud Valley' szöveges videója. 

A csapat 2013-ban adott ki egy sikeressé vált EP-t, melyet egy split-lemez követett (a Church Of Void zenekarral). KÉsőbb kiadtak egy kislemezt, amin a 'The Power It Holds' című szám kapott helyet, mely a Lowburn aktuális, 'Sleeping Giant' című EP-jén szerepel. Ezt a mini-albumot a banda 2015-ös ópusza, a 'Doomsayer' rögzítése közben visszamaradt nóták alkotják; méghozzá újrarögzített formában. A stúdiózás a banda új felállásának közreműködésében zajlik le. Jelenleg Tomi Mykkänen (Battlelore / gitár, ének), Henri Vahvanen (Battlelore / dobok), Tommi Lintunen (gitár) és Antti Vesikko (basszusgitár) alkotja a csapatot.

A Lowburn Facebook-oldala itt érhető el.


Új dalt osztott meg a finn LOWBURN zenekar: 'The Power It Holds'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.