Normál verzió
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

16 év után új albummal tér vissza a SNAKES IN PARADISE - itt az új dal, a 'Will You Remember Me'!

2018-06-13
A svéd dallamos hard rock bandát a Frontiers Music Srl igazolta le, visszatérő nagylemeze, a 'Step into the Light' szeptember 14.-i kiadása végett.

A Snakes In Paradise egy stockholmi székhelyű banda, ami "erőteljes, lendületes módon ötvözi a '70-es évek brit hard rock muzsikáját az amerikai AOR műfajjal, és némi blues-os beütéssel, létrehozván ezzel egy világ-klasszis zenei produkciót".

A Snakes In Paradise zenekart a Bedlam egykori gitárosa, Tomas Jacobsson alapította - hozzá csatlakozott egy másik veterán pengetős, Stefan Jonsson. 1993-ban adták ki első signle-dalukat, a 'Love Got Wings'-t, amit követően Fredrik Oberg dobost leváltotta Peter Petersson, majd a banda egy darabig Jet Lag néven működött.

'94-ben végül megjelent az első album, amit a bandáról neveztek el. Erős dallamok és felejthetetlen refrének jellemezték ezt az anyagot, melyet a kritikusok egy melodic hard rock-mesterműnek tartanak mind a mai napig. Habár az album komponálását maguk a tagok végezték, a legendás Brett Walker (aki egyben producere is volt a bandának) és a Deep Purple-ből ismert veterán, Glenn Hughes is besegített a dalszerzésbe. A másik producer nem mellesleg a Dream Theater klassziku 'Images and Words' albumáról ismert David Prater volt.

Ezt követően több éven keresztül turnézott a banda, de a tagok egyéb projektekkel is el voltak foglalva; így a második nagylemez csak 1999-re született meg: a 'Garden of Eden' hangzását már inkább a korai Whitesnake albumok ihlették, és a rádió-barátabb dalok ellenére ezúttal sem maradt el a siker: a neves Hardroxx például az év egyik legkiválóbb albumának kiáltotta ki a 'Garden of Eden'-t, ami "magában foglal mindent, amiért a dallamos hard rock zenét szeretjük".

A 'Dangerous Love', azaz a Snakes In Paradise harmadik nagylemeze 2002 májusában látott napvilágot, tele fordulatos témákkal, harmonikus vokálokkal, és persze régi, jóöreg  hard rock zenei himnuszokkal. Egy évvel később Stefan Berggren azonban kilépett a csapatból, hogy csatlakozhasson a heavy metalista Razorback együtteshez (a legendás Rolf Munkes gitáros társaságában); így a S.I.P. feloszlott.

A bandának tehát mindeddig három stúdióalbuma jelent meg, a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején. Utolsó nagylemezük 2002-ben látott napvilágot, 'Dangerous Love' címen. A banda 14 évvel később állt újra össze: 2016 februárjában reunion-koncertet adtak a stockholmi Rockweekend fesztiválon; néhány hónappal később pedig bejelentették, hogy készülőben van az új album!

"Egészen a mai napig tartott, míg végre beigazolódtak a pletykák: jövőre új Snakes In Paradise album várható" - közölte korábban Stefan Berggren énekes. "Régebbi lemezeink az elmúlt években önálló életre keltek; ezért köszönetet kell mondanunk kitartó rajongóinknak, akik ehhez hozzájárultak. Úgy tűnik, a kemény munka végül kifizetődött. Most pedig eljött az idő arra is, hogy ténylegesen visszatérjünk - ehhez pedig természetesen a Frontiers Music Srl bizonyul a legjobb partnernek. Zenénkhez ennél jobb kiadót elképzelni sem tudnánk. Az új lemez 2018 őszén kerül a boltokba; maradjatok türelemmel!!".

Stefan Berggren az elmúlt években olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Company Of Snakes (amit három egykori Whitesnake tag, Bernie Marsden, Micky Moody és Neil Murray alapított), Lee Kerslake (ex-Uriah Heep, Ozzy Osbourne) és a Razorback; nemrég azonban újjáélesztette legendás bandáját, a Snakes Of Paradise-t. Az énekes most így nyilatkozott: "Az utóbbi időben egyre több kérdést kaptam újságíróktól, egy esetleges Snakes In Paradise album kapcsán. Emellett más zenészek is felkértek, hogy írjak velük dalokat a Snakes stílusában. Egyikük volt Alessandro Del Vecchio, akivel néhány éve együtt dolgoztam a 'Revolution Road' albumon. Ezen a lemezen vendégként szerepel néhány egykori Snakes-es srác. Fantasztikus daolk születtek; a sikerek okán pedig több fesztiválra is elhívták a Snakes-et - ezek egyike volt a stockholmi Rockweekend... A koncert után úgy döntöttem, hogy elküldök néhány általam szerzett dalt Serafino-nak, a Frontiers kiadó elnökének. Tetszett is neki, amit hallott; így rögtön lemezszerződést kaptunk tőle. Most pedig újra itt vagyunk!".

Mint kiderült a banda visszatérő lemeze 'Step into the Light' címmel lát napvilágot, 2018. szeptember 14-én. A 'Step into the Light' a banda első albuma 16 éven belül. Stílusát tekintve a '80-as évek klasszikus US-AOR zenéje és a skandináv hard rock muzsika ötvözetére számíthatunk. Stefan Berggren hangja jobb, mint valaha; és a dalszerzői munka is totálisan beérett!

"A rajongók egy ismerős hangzású Snakes In Paradise albumra számíthatnak" - folytatta Bergreen. "Zenei tekintetben nem sok mindenen változtattunk az első albumokhoz képest - ez az igazság. Sőtmitöbb, ugyanazt a dob-felszerelést és gitárokat használtuk, mint annak idején... ezek a tényezők határozzák ugyanis meg hangzásunk végjegyeit. A változás annyi, hogy ezúttal talán egy kicsit erőteljesebb és kiforrottabb a dal megszólalása. Plusz, mi magunk is jobb zenészekké váltunk; és a dalszövegeink is mélyebb tartalmúak. Dalaink különleges mágiával rendelkeznek; ez pedig annak köszönhető, hogy beléjük adjuk szívünket-lelkünket. Reméljük, nektek is épp annyira tetszik a végeredmény, mint nekünk! Valószínűleg ez az eddigi legerősebb lemezünk; ezért azt is reméljük, hogy a közeljövőben élőben is bemutathatjuk nektek ezt a dal-kollekciót!".

A tracklista:
01. Wings Of Steel
02. Silent Sky
03. Will You Remember Me
04. Angelin
05. Living Without Your Love
06. If I Ever See The Sun Again
07. After The Fire Is Gone
08. Love On The Other Side
09. Things
10. Liza
11. Life's Been Good To You & Me
12. Step Into The Light

Íme az első új dal 16 év után:


16 év után új albummal tér vissza a SNAKES IN PARADISE - itt az új dal, a 'Will You Remember Me'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.