Normál verzió
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GROUNDBREAKER - új melodic rock bandában tűnt fel Steve Overland; itt a friss videoklip!

2018-09-15
A legendás FM zenekar frontembere, Steve Overland a Work Of Art dalszerzőjével, Robert Sall-lal állt össze.

A 'Groundbreaker' albumon minden rajta van, amire egy melodic rock-fan vágyna: fülbemászó dallamok, lüktető ritmusok, kimagasló zenészi performanszok... és maga Steve Overland személye. A brit és a svéd stílusú melodic rock / AOR zenét ötvöző Groudbreaker első albuma minden bizonnyal az év egyik legkiemelkedőbb kiadványa lesz ebben a műfajban!

A Groundbreaker ötlete a Frontiers kiadó elnöke, Serafino Perugino és Overland beszélgetése közben fogant meg. A legendás énekes fiatal és tehetséges európai zenészekkel kívánta körülvenni magát; ezért Perugino beajánlotta neki Robert Sall-t (Work Of Art, W.E.T.) és a híres producert, Alessandro Del Vecchio-t. Overland-nek tetszett az ötlet; így össze is állt a trió, és megkezdődött a dalszerzői munka. A végeredmény minden érintettet meglepett; még annál is fantasztikusabbat tettek le az asztalra, mint amit eredetileg elképzeltek. A zene erejét és vibrálását tekintve valóban a "groundbreaker" jelző a leginkább ideillő.

"Nagyjából a dalok felét én írtam, a többit pedig Steve és Alessandro hozta össze" - nyilatkozta Sall. "Részemről olyan nótákban kellett gondolkodni, melyek passzolnak Steve egyedi hangjához; és ez remek inspirációt jelentett számomra. Biztos vagyok benne, hogy az FM és a Work Of Art rajongóinak egyaránt ismerős lesz a 'Groundbreaker' lemez hangzása".

"Az volt a célunk, hogy egy klasszikus AOR albumot alkossunk meg; és érzésem szerint Robert, Alessandro, valamint a negyedik dalszerző, Pete Alpenborg és jómagam sikeresen össze is hoztunk egy fantasztikus dal-kollekciót" - tette hozzá Overland. "Úgy érzem, ezek a dalok az utóbbi idők legjobb szerzeményei, melyek a nevemhez köthetők. Minden zenész hihetetlenül nagy tehetség; és nem csak munkatársakként, de barátokként is közel kerültünk egymáshoz. Robert dalszerzői készségeivel egyébként is tisztában voltam - lévén sok Work Of Art-ot hallgattam -; ez a kollaboráció pedig hatalma büszkeséggel tölt el. Személyes kedvenc a ‘Will It Make You Love Me’ dal - forgattunk is egy videoklipet hozzá. Szerintem ez egyértelműen egy jövőbeni klasszikus!".

A tracklista:
01. Over My Shoulder
02. Will It Make You Love Me
03. Eighteen Til I Die
04. Only Time Will Tell
05. Tonight
06. Standing Up For Love
07. Something Worth Fighting For
08. The Sound Of A Broken Heart
09. The First Time
10. The Days Of Our Life
11. The Way It Goes

A 'Groundbreaker' albumon az alábbi felállás zenél:

Steve Overland – ének
Robert Sall – gitár
Nalley Pahlsson – basszusgitár
Herman Furin – dobok
Alessandro Del Vecchio – billentyűk / produceri munkák

A szeptember 14-én megjelenő lemezt itt lehet megrendelni. Lentebb elérhető az első három single, az 'Over My Shoulder', a 'Will It Make You Love Me' és a 'Something Worth Fighting For' hivatalos videója, valamint az album munkálatait dokumentáló kisfilm:


GROUNDBREAKER - új melodic rock bandában tűnt fel Steve Overland; itt a friss videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.