Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SKULL PIT - itt a teljes stream Mem V. Stein és Tatsu Mikami közös bandájának debütáló albumához!

2018-11-20
A Metal Blade Records igazolta le a Mem V. Stein (Exumer) és Tatsu Mikami (Church Of Misery) alkotta Skull Pit projektet.

A Skull Pit két tagja a heavy metal-spektrum (és a bolygó) két ellentétes oldaláról érkezett. Egyikük Tokióból, a másik pedig New York-ból származik. Stein és Mikami a kiber-térben ismerték meg egymást, és azonnal neki is láttak a közös munkának. Már ezt megelőzően is nagy tisztelői voltak egymás bandáinak: Mikami kedvenc bandája a Stein által alapított Exumer; Stein, pedig örökös Church Of Misery-fan.

A Skull Pit zenéje ennek ellenére azonban egy klasszikus heavy metal banda, ami többek közt a Motörhead és egy egyéb legendás NWOBHM bandák jellegzetes elemeit ötvözi egy végtelenül energikus albumon. A Skull Pit debütáló lemeze tehát semmilyen szempontból nem hajaz sem az Exumer, sem Church Of Misery albumaira; azaz a villámgyors ritmusok és az Iommi-féle riffek elegye helyett a '70-es / '80-as évek hard rock / NWOBHM zenéjére és Lemmy punk-attitűdjére kell számítani.

A Skull Pit debütáló albumát 2018. november 16-án adta ki a Metal Blade Records. A szerződés kapcsán a banda az alábbi nyilatkozatot adta: "Elmondhatatlanul izgatottak vagyunk, hogy a Metal Blade Records kötelékébe tartozhatunk; lévén 1982 óta ők a legnagyobb metal-kereskedők. Sajátos stílusú zenénk számára nem is találhattunk volna megfelelőbb otthont, mivel a Metal Blade tradíciók, víziók és heavy metal-expresszionizmus tekintetében is tökéletesen passzol hozzánk".

A 'Skull Pit' album megrendelhető digipak CD-n, különféle színű, limitált LP-n, valamint digitális formában. Íme a borító és a dallista:

01. Double Cross
02. Roller
03. Fire Breather
04. Year Of The Dog
05. Soul Raiders
06. Blood Titan
07. Marauders
08. The Line
09. Wolf Spirit
10. All The Lessons
(Rose Tattoo feldolgozás) (bónusz track)

Lentebb elérhető a banda első három single-dala, a 'Blood Titan', a 'Fire Breather' (videoklip formájában) és a 'Marauders' (plusz a teljes album-stream). Mem elmondta a debütáló lemez és a 'Fire Breather' kapcsán: "Ez az album tökéletesen lefedi azt a teljes spektrumot, ami gyerekkori és jelenlegi zenei stílusunkra, ízelésünkre jellemző; vagyis kötetlen, őszinte és lényegretörő heavy metal zenére kell tőlünk számítani. A 'Fire Breather' videoklip alapvetően a Skull Pit összes jellegzetes elemét magában foglalja: készüljetek tehát fel egy globális hang-támadásra. A las vegasi sivatag környékén forgattuk ezt a videót, egy neves japán rendező, Kazuaki Kimura közreműködésében, aki azonnal elvállalta a feladatot, miután meghallgatta a 'Skull Pit' albumot!".


SKULL PIT - itt a teljes stream Mem V. Stein és Tatsu Mikami közös bandájának debütáló albumához!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.