Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Teljes egészében bemutatta negyedik, 'Johannes' című albumát a DECLINE OF THE I zenekar

2021-03-25
A francia post-black metal alakulat a 2018-as 'Escape' album folytatását vette fel és adja ki március 26-án, az Agonia Records révén.

A Decline Of The I soron következő, negyedik nagylemeze egy új trilógia kezdete lesz. Ez az album-sorozat a dán filozófus, Søren Kierkegaard művein alapszik; ellentétben a banda első három lemezének témáitól, amit a francia sebész-neurológus, Henri Laborit munkássága ihletett. Az új dalokat és szövegeket a frontember AK írta - egyúttal ő rögzítette a gitár-, a billentyű- és a vokál-témákat is. Az aktuális felállást az énekes SI, a basszer AD és a dobos SK teszi teljessé.

Az új, 'Johannes' címet viselő album dob-témáit a Hybreed Stúdió (Temple Of Baal, Ritualization, Merrimack) falai között rögzítették tavaly májusban. A többi hangszer témáját június folyamán vették fel, egy privát stúdióban. A keverést és az utólagos hangmérnöki munkálatokat a Drudenhaus Stúdióban (Alcest, Aluk Todolo, Drastus) végezték el az ősz folyamán.

Az új lemezborítót a neves Dehn Sora (Deathspell Omega, Blus Aus Nord) tervezte, a banda-fotókat pedig David Fitt (Perturbator, Alcest) készítette. Fentebb a kiadvány LP-verziójának, lentebb pedig a lemez CD-változatának fedele látható.

A tracklista:
01. A Selfish Star
02. The Veil Of Splendid Lies
03. Act Of Faith
04. Tethering The Transient
05. Diev Vide

Az új albumot itt lehet előrendelni. Ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'The Veil Of Splendid Lies' című tétel hivatalos videója:

Itt pedig végighallgatható a teljes lemez:

A Decline Of The I 2018. július 27-én adta ki legutóbbi, harmadik stúdiólemezét. Az 'Escape' című alkotás szintén az Agonia Records jóvoltából látott napvilágot. Az 'Escape' albumra 6 "eredeti hangzású, változatos kompozíció került fel, összhangban a David Fitt fényképész által tervezett borító hangulatával".

Az AK nevezetű multi-instrumentalista (Vorkreist, Merrimack, The Order Of Apollyon, Neo Inferno 262, Malhkebre, Diapsiquir) által vezetett Decline Of The I eredeti közleménye így szól: "Az első beteges, gyenge idegzetű fejezet és a második epileptikus, mocskos és beteges epizód után, most végre elérkeztünk a Decline Of The I trilógia utolsó részéhez. Itt az ideje félrevonulni, hogy elkerüljük a külvilág örökös agresszióját; mivel az eddig is bebizonyosodott, hogy minden más reakció zsákutcába vezet. A menekülés az egyetlen lehetséges megoldás saját entitásunk megőrzése érdekében. Márpedig ennek több formája is létezik: megőrülés, öngyilkosság, technológia, spiritualitás. A harmadik, 'Escape' című albumon ezek közül mindegyik megtalálható. Zenei tekintetben a korábbi lemezek szintéziséről van szó: a dalok elmélkedőek és vontatottak, de ugyanakkor meglehetősen gyorsak, sötétek és brutálisak is”.

Az 'Escape' albumot a Blacksun Recording Stúdióban rögzítették, keverték és maszterizálták, Junior Rodriguez hangmérnök társaságában. A lemez megjelent CD-n, LP-n és digitálisan is, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Disruption
02. Enslaved By Existence
03. Organless Body
04. Hurlements En Faveur De FKM
05. Negentropy (Fertility Sovereign)
06. Je Pense Donc Je Fuis

Az 'Enslaved By Existence' című szám itt elérhető szöveges klip formájában, a teljes album audiójával egyetemben:

 

Teljes egészében bemutatta negyedik, 'Johannes' című albumát a DECLINE OF THE I zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.