Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatta a szimfónikus turné új tagjait az ACCEPT - itt az új single, a 'Life's A Bitch'!

2019-04-19
A veterán német metalbanda április végén indítja soron következő, epikus, nagyzenekarral kísért turnéját.

Az Accept új basszusgitárosa Martin Motnik lett; egyúttal az is kiderült, hogy az április 20-án induló szimfónikus turnén Ava-Rebekah Rahman hegedűs is részt vesz.

A Ludwigshafen városában született Motnik 7 éves kora óta zenél. Felnőttkorában számos német és amerikai bandának tagja volt. Többek közt őt kérte fel a legendás Uli Jon Roth is (a 2008-as, 2009-es és 2012-es USA turné basszusgitárosának). Motnik ezen felül mesteri üzleti diplomával rendelkezik, amit a Mannheimi Egyetemen szerzett.

"Teljesen lenyűgöztek minket azok a zenészek, akiket meghallgattunk a nyitott basszusgitárosi pozíciót illetően" - nyilatkozta Wolf Hoffmann gitáros. "Váratlanul ért minket számos jelölt magas szintű tehetsége, de közülük is kiemelkedett Martin Motnik, aki érzésünk szerint tökéletesen illik a bandába".

A Symphonic Terror turné másik debütálása Ava-Rebekah Rahman hegedűművész. Az indiai származású, Angliában élő zenészt világszerte ismerik, mint szóló-előadót, költőt és zenei oktatót. Tíz éves korában adta első szóló-koncertjét;azóta pedig illusztris karriert épített ki. Pályafutása során együtt zenélhetett a BBC Symphony Orchestrával, a London Philharmonic Orchestrával és a Prágai Filharmonikusokkal is.

"A nagyzenekari koncerteken elektromos gitárokat párosítunk hegedű-játékkal, ami egy igazán izgalmas duett. Ava-Rebekah Rahman mindezt az élményt garantáltan újabb szintre emeli majd" - mondta Hoffmann, majd hozzátette: "Ezek a koncertek természetesen egyértelműen METAL-KONCERTEK; csak egy kis klasszikus beütéssel ellátva".

A Symphonic Terror körút április 20-án indul Wuppertalban. A németországi koncertek mellett a banda fellép Ukrajnában, Oroszországban, Csehországban és Bulgáriában is.

Másik hír, hogy a speciális turné alkalmából a banda kiad egy exkluzív kislemezt, ami a 'Life's A Bitch' című szám mellett a klasszikus 'Restless And Wild' 2017-es, Wacken-fesztiválos koncertfelvételét tartalmazza. Az április 19-én megjelenő 'Life's a Bitch' című single-t itt lehet megrendelni digitálisan és bakeliten.

Íme a 'LIfe's A Bitch' single premiere:

A legendás Accept napjainkban nagyobb sikereknek örvend, mint valaha, és a banda kreativitása is éppen most van a csúcson. A banda újonnani összeállása óta immáron 10 esztendő telt el - ezidő alatt négy toplistás albumot itt letettek az asztalra - köztük a 2014-es 'Blind Rage', ami a német chart aranyérmes helyét szerezte meg.

Az Accept továbbra sem ismer passzivitást: az elmúlt időszakban egy újabb projekten dolgozott a banda - ennek végeredménye pedig a nemrégiben megjelent 'Symphonic Terror – Live at Wacken 2017' című koncert-kiadvány lett.

Az Accept egy exkluzív koncerttel ünnepelte legutóbbi albuma, a 'The Rise of Chaos' megjelenését; mégpedig a világhírű német Wacken Open Air fesztiválon, 2017. augusztus 3-án. A speciális szett három részből állt, bemutatván a legendás banda halhatatlan kreatív energiáját. Első körben a klasszikus Accept-dalok hangzottak el, a '80-as / '90-es éveket felölve; míg a második szett során Wolf Hoffmann adta elő nemrégiben megjelent, visszatérő szólóalbuma, a 'Headbangers Symphony' egyes dalait (Beethoven-, Vivaldi- és Mozart-feldolgozásokat); méghozzá a Cseh Nemzeti Szimfónikus Nagyzenekar társaságában. A harmadik felvonásban pedig az első két szett egyesült: régi és új Accept dalok csendültek fel, a cseh nagyzenekar közreműködésében, egy komplex multimédia-műsorral kísérve. Az Accept koncertje a Wacken éves 'Night To Remember' produkciójának 2017-es show-ja volt (az utóbbi években bevett szokássá vált a fesztiválon, hogy legendás metalbandák egy este erejéig olyan többórás produkcióval készülnek, amilyet korábban soha senki nem látott).

"Ez a műsor az intenzitás és a precízitás ötvözöte volt" - nyilatkozta Wolf Hoffmann. "Habár tudtam, hogy a rajongók nyitottak erre, egészen a koncert előtti utolsó percig izgultam, mi fog kisülni belőle... mert végül is ez csak egy metal-fesztivál! A végén viszont kiderült, hogy beérett az utóbbi években kifejlesztett klasszikus / metalzenei koncepciónk gyümölcse, és a rajongók totálisan befogadták ezt a projektet".

A produkció, melynek premiere eredetileg a 2017-es Wacken fesztiválon volt esedékes, világ-szenzáció lett (köszönhetően az élő stream-eknek); ezért a banda úgy döntött, egészen 2019-ig meghosszabbítja ezt a projektet. Az Accept tehát idén egy újabb epikus epikus koncert-sorozattal készül!

A teljes idei beosztás itt érhető el.


Bemutatta a szimfónikus turné új tagjait az ACCEPT - itt az új single, a 'Life's A Bitch'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.